chleb z tybetu

cebulki i od nowa przykrywamy śledziami, solą i cebulką, na wierzch układamy kilka ziaren pieprzu, zalewamy olejm, tak aby pokrył całe śledzie. Odstawiamy do lodówki na 2-3 dni aby wszystko się Zobacz więcej
Grochzwyczajny (Pisum sativum L.) pochodzi znad Morza Kaspijskiego, znad Morza Śródziemnego, z zachodniej Azji - z Tybetu i Indii, gdzie nadal rośnie dziko. Jest jedną z najstarszych roślin Zobacz więcej
mieszankę do chleba ostropest plamisty ( świeżutki, tegoroczny zbiór :) ) Automatycznie otworzyłam jagody goji, a to dlatego, że zawsze powtarzałam, że ich nie lubię. Tak na prawdę nigdy wcześniej Zobacz więcej
. Napój propagowany przez blogera piszącego o zdrowym odżywaniu – Davea Aspreya nie jest jednak całkowicie nowym pomysłem. Mocną kawę łączono już z tłuszczem dużo wcześniej między innymi w Tybecie. To Zobacz więcej
, Finlandia - kalakukko, sekaleipä, Francja - bagietka,brioche, croissant,fougasse, Grecja - christopsomo, tsoureki, Gruzja - chaczapuri, Hiszpania - pan de payés, pan gallego Holandia - chleb Zobacz więcej
2013 Food Film Fest 2013 według nas W ten weekend odbył się Food Film Fest, którego jesteśmywiernymi uczestnikami. W tym roku mam mieszane uczucia – zawsze tak pełny życiatrochę przycichł, nie było Zobacz więcej
100gJagody goji to nazwa handlowa owoców kolowcu chińskiego (Lycium chinense) oraz kolowcu pospolitego (Lycium barbarum). Pochodzi z Tybetu, Himalajów i Mongolii. Owoce są na pierwszym miejscu listy, Zobacz więcej