chleb z zarodkami pszenicy

Ostatnio wychodowałam nowy zakwas żytni i od kilku tygodni piekę co i rusz bułki na zakwasie z pszennymi zarodkami i nie tylko. Bułki są napakowane nasionami, suszoną żurawiną i pestkami dyni. Na Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Patki
SMOOTHIE Z ZARODKAMI PSZENNYMI

SMOOTHIE Z ZARODKAMI PSZENNYMI 21

Dziś Kochani ruszamy z naszym wyzwaniem :) LEKKO , ZDROWO , KOLOROWO :) Codziennie rano zarówno na Blogu jak i na moim FP będą pojawiały się przepisy na zdrowe śniadania, obiady i kolacje:) Ten cykl Zobacz więcej
Zarodki Pszenne to produkt otrzymany podczas przemiału ziarna pszenicy. Zarodek to najważniejsza pod względem fizjologicznym część ziarna, z której wyrastają kiełki. Zarodki Pszenne wyróżniają się Zobacz więcej
Pomimo ostatnich chwil ładnej pogody siedzę w domu, szykuję miksturki i eliksiry, którymi faszeruję podziębionych chłopaków. Jeden z nich mały jest więc bawimy się na całego w domu :) Dawno nie Zobacz więcej
PANE IBLEO – TRADYCYJNY CHLEB Z PSZENICY DURUM Z MONTE IBLEI - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto Zobacz więcej
Prosty, szybki do przygotowania, lekki i bardzo smaczny deser składający się z pszenicy ekspandowanej, malin i jogurtu naturalnego. Uwierzcie mi na słowo, że jest to idealne połączenie smaków Jeżeli Zobacz więcej
Lubię te moje poranki... Składniki: Około 700g wydrylowanych pysznych śliwek węgierek 150g mąki gryczanej jasnej (z gryki niepalonej, to ważne) 150g mąki owsianej 2 jajka od szczęśliwych kur lub 1 Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny z zarodkami

Chleb pszenny z zarodkami 73

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Pyszny i puszysty. Delikatny i chrupiący. Nieznośnie biały. Więc z zarodkami :) Moje Dzieci kochają go Miłością Dozgonną (przynajmniej na ten czas). My, wstydliwie przyznając, również :) I do tego Zobacz więcej
Składniki: maślanka (500ml) drożdże (15g) zarodki pszenne (100g) mąka żytnia (250g) mąka pełnoziarnista pszenna (150g) 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Do miski wlewamy maślankę, Zobacz więcej
Szybki i zdrowy koktajl z zawartością antocyjanów, dobry dla wzmocnienia organizmu, podniesienia odporności czy też dla poprawy wzroku Składniki na 2 porcje: 1 banan garść czarnej porzeczki łyżka Zobacz więcej
Mój księgozbiór powiększył się o nową pozycję, autorstwa Jeffreya Hamelmanna. Oczywiście należy natychmiast chociaż jeden przepis wypróbować, ale który tu wybrać? Wybrałem chleb pszenny z ziarnem Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Gdy nie masz czasu, aby poświęcić go na przygotowanie ulubionego deseru? Jesteś ciągle w biegu, ale nie możesz oprzeć się słodyczy. To jest przepis dla Ciebie! Prosty, szybki i smaczny bez potrzeby Zobacz więcej
Chleb na zakwasie jest najlepszy, to nie nie ulega wątpliwości. I chodzi nie tylko o jego "prawdziwy" smak, ale również o korzystne działanie na nasz układ pokarmowy. Wyrastanie chleba na zakwasie Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Chleb z ziarnami pszenicy

Chleb z ziarnami pszenicy 51

Jeden z wielu domowych chlebów, ponieważ od kilku lat jemy tylko chleb z domowego wypieku. Tym razem z ziarnami pszenicy. Składniki: -1 kg mąki pszennej 650 -2 szklanki mąki żytniej -10 dkg drożdży Zobacz więcej
Kolejna propozycja na pyszny chleb. Dodajemy to co lubimy, u mnie tym razem mąka orkiszowa, pszenna i graham a także zarodki pszenne stabilizowane i prażona cebulka. Chcę Wam pokazać że pieczenie Zobacz więcej
Bardzo lubię pieczenie domowego chleba. Nie tylkodlatego, że smakuje on lepiej niż całesetkiprzemysłowych chlebów,ale również cała procedura daje mi dużo radości i satysfakcji. Zapach roznoszący się Zobacz więcej
Dawno nie było tu chlebów, mimo że piekę je kilka razy w tygodniu. Jednak najczęściej jest to nasz powszedni, zwykły-niezwykły żytni na zakwasie, urozmaicany słonecznikiem, siemieniem lnianym, Zobacz więcej
Pyszna chrupiąca skórka.... wspaniały zapach.... delikatny miąższ.... czego chcieć więcej??? I jak tu nie objadać się w nocy? Nie mogłam się powstrzymać :PP Składniki: 15g drożdży 250g mleka 1 Zobacz więcej