chleb żytni z mąką kukurydzianą

Chleb na żytnim zakwasie z mąki pszennej 750 z domieszką mąki kukurydzianej. Przepis podstawowy w albumie Pieczywo na zakwasie. Z tą różnicą – zamiast 600g mąki żytniej typ 720 dajemy 400g mąki Zobacz więcej
Automat do wypieku chleba - fantastyczność: miesza, wyrabia, piecze. Chleb wychodzi bardzo dobry, ja wczoraj zrobiłam kukurydziano - żytni eksperyment, co prawda Mąż musiał ratować, ale wyszło bardzo Zobacz więcej
Chleb pszenno - żytni z suszoną śliwką Składniki : 1/2 szklanki mąki żytniej 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka drożdży instant 2 łyzki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka cukru 1 łyżka Zobacz więcej
przepis na domowy , bezglutenowy zakwas i pomyślałam , czemu by nie spróbować ? Może akurat wyjdzie ;D No i nie zawiodłam się chleb wyszedł najlepszy ze wszystkich , jakie robiłam do tej pory. Nawet Zobacz więcej
eGroszek
eGroszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
egroszek
Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy 3461

7
Od jakiegoś czasu jestem sobie na diecie bezglutenowej, tak dla próby, nie z jakiegoś znaczącego powodu. Nie mogę powiedzieć, żebym czuła się jakoś inaczej, pod jednym tylko ważnym względem: po Zobacz więcej
A oto kolejna lista popularnych produktów, oraz ich indeksu glikemicznego, tym razem produkty o wysokim IG. Stosując dietę o niskim IG nie powinno spożywać się w zbyt dużych ilościach produktów o IG Zobacz więcej
, więc postanowiłam odstawić wszystko co zawiera pszenicę (gdzie glutenu jest najwięcej). Drugą przyczyną moich problemów mogą być drożdże, dlatego czekam na zakwas żytni od koleżanki, a póki co Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Chleb żytnio-kukurydziany

Chleb żytnio-kukurydziany 133

0
Cześć ! Dzisiaj postawiłam na chleb żytni z domieszką mąki kukurydzianej. Połączenie tych dwóch smaków to strzał w dziesiątkę. A do tego mieszanka różnych ziaren i otręby. Nie ma to jak domowe Zobacz więcej
Takie chleby lubimy najbardziej - z przewagą mąki żytniej, ciężkie, aromatyczne. Pachnące w całym domu. Chleb ten wymaga sporo uwagi i oczywiście czasu, jak wszystkie zakwasowce. Ale również, jak przy Zobacz więcej
- tu jeszcze przed upieczeniem) (gruszka pięknej Heleny - co za obłędny smak, czyli gruszki gotowane w syropie, polane sosem czekoladowym z płatkami migdałów) (tarta czekoladowa - przepis tu) (tort Zobacz więcej
Chleb pszenno-kukurydziany z żurawiną Jestem uzależniona od chleba własnoręcznie pieczonego . Taki mi najbardziej smakuje a do tego zapach unoszący się podczas pieczenia - bezcenny :) Tym razem Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb Moskiewski

Chleb Moskiewski 76

0
Dawno nie piekłem tego chlebka a warty jest trochę większego zachodu. Tym razem wykorzystałem lekko palony słód pszenny, syrop kukurydziany i nowo nabytą mąkę żytnią 2000 bardzo grubo mieloną. Chlebek Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Chleb słoneczko :)

Chleb słoneczko :) 170

1
Za oknem słońce i na talerzu słońce :) Chleb słoneczko, bo... jest okrągły, a dzięki mące kukurydzianej, pięknie żółty. 1 kromka, ok. 50g : 109 kcal, białko:2g, węglowodany:24g, tłuszcz:1g 200g Zobacz więcej
Chleb z mąką kukurydzianą Składniki: 2 łyżki oleju i 2 łyżki cukru lub miodu 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej i 3/4 szklanki mąki żytniej 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 Zobacz więcej
Wilgotny chleb z trzech mąk: żytniej, ryżowej i kukurydzianej. Bez mleka i jajek, z dodatkiem siemienia lnianego, ziaren sezamu, pestek słonecznika i dyni. Sycący i pyszny zarówno ze słonymi pastami, Zobacz więcej
Kolejna propozycja domowego pieczywa- tym razem z połączenie mąki kukurydzianej i pszennej. Składniki: 400 ml maślanki 50 ml wody 1 łyżka octu 200 gram mąki kukurydzianej lub żytniej 200 gram mąki Zobacz więcej
lucy
lucy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lucywniebie.blogspot.com
Zakwas żytni

Zakwas żytni 411

0
Jak już kiedyś wspominałam, zanim wyhodowałam zakwas żytni, najpierw udało mi się przygotować zakwas kukurydziany. Wyhodowanie zakwasu żytniego wydawało mi się niezwykle skomplikowane i czasochłonne. Zobacz więcej
owsianych, czy otrębów, nawet mąki kukurydzianej! No nic, masakra po prostu, wszystko się skończyło! Mąka tylko, pszenna i żytnia, ocalała. No to nie mając zbyt wielkiego wyboru zrobiłem pszenno- Zobacz więcej
Moi pacjenci często mnie pytają, czy jeśli nie kupią chleba żytniego to czy mogą jeść biały chleb? Jaka jest różnica między chlebem razowym a żytnim? Chcąc rozwiać wszelkie wątpliwości śpieszę z Zobacz więcej
, migdały, makadamia, nerkowce, mak, sezam, leszczyna i o. włoskie, pestki słonecznika Fasole i inne strączkowe Bób, fasola biała, pnąca, szparagowa, zielony groszek Przetwory zbożowe jęczmień, Zobacz więcej