chleb zytni z nasionami

) 300 g mąki żytniej razowej 500 ml wody 2/3 szkl. nasion (u mnie słonecznik i siemię) 2/3 szkl. zakwasu 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu Sposób przygotowania Wszystkie składniki mieszamy dłonią na Zobacz więcej
serem żółtym. Jest pyszny również przez kolejne dni i nie kruszy się. Przygotowanie pysznej kanapki z nim nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli nie lubicie kminku, po prostu go pomińcie. Zobacz więcej
go przechowuję. porcja na dwie mniejsze keksówki. Drukuj Chleb graham na zakwasie Składniki Zaczyn 75g zakwasu 75g mąki pszennej chlebowej 75g letniej wody Ciasto właściwe 300 g mąki żytniej graham Zobacz więcej
2 łyżki, użyłam całość, 545g mąki pszennej chlebowej, ja użyłam typ 650, 317g wody, 17g soli, 17g nasion kminku, 4g drożdży instant, ja pominęłam. Najpierw zaczyn łączymy z solanką / woda +sól /. Zobacz więcej
WARTOSCI OWOCOW(14)Ogorki(3)owoc goji(2)papryka(4)Pasternak(4)Pieczarki(11)piernik(1)Pigwa(2)Pizza(1)pomarancza(2)Pomidory(16)Por(6)POZNAJ WARTOSCI ODZYWCZE KASZ-ZBOZ I NASION Zobacz więcej
Biały żytni z serwatką na liściach tataraku, metoda dwufazowa - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Biały żytni z Zobacz więcej
żytnimi i owsianymi (08.12.2015)Gołąbki z kiszonych liści kapusty włoskiej (04.12.2015)Konfitura z żurawiny błotnej (27.11.2015)Dynia marynowana (20.11.2015)Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i Zobacz więcej