chleb zytni z ziarnami

Witajcie kochani Z okazji Światowego Dnia Chleba, a obchodzimy go już 8 raz z kolei:) upiekłam piękny pachnący bochenek pysznego żytniego chleba na zakwasie ,z ziarnami słonecznika i siemienia Zobacz więcej
Rewelacyjny,przepyszny chleb,kolejny z ksiazki"Chleb"Jeffreya Hamelmana.Na gleboki smak tego chleba wplywaja maka pszenna razowa i namoczone ziarno zyta.Ziarno zastosowane w przepisie jest lamane,a Zobacz więcej
Pieczenia chleba, ciąg dalszy. Tym razem bez ułatwień, chlebek wyrobiony własnoręcznie i upieczony w piekarniku. Wyszedł przepyszny, polecam gorąco. Tym razem bez dodatkowych składników ale kolejny Zobacz więcej
Witaj, ja tez pieke od 3 lat swój chleb pszenno-zytni na zakwasie.Jest super, dlugo jest swiezy i żaden sklepowy nie porównuje sie do niego .Nie chcę chleba z polepszaczami i chemia ,jaką mają w sobie Zobacz więcej
Smaczny chleb orkiszowo-żytni na zakwasie, z nasionkami – tak jak to zwykle u nas bywa. Chleb prosty a zarazem szybki w wykonaniu. Nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności, aby go Zobacz więcej
Chleb ten w kilku wariantach robiłam już kilka razy i za każdym razem wyszedł doskonały. Najbardziej mi smakował z dodatkiem suszonych pomidorów i oliwek, więc w tej wersji Wam go przedstawię. Zobacz więcej
chleb orkiszowo,pszenno,zytni na zakwasie Uwielbiam mieszać ,kombinować co rusz to nowe chlebki i to praktycznie z jednego bazowego przepisu którego się trzymam ale o tym już pisałam:)Mieszam nie Zobacz więcej
Witam, zagrożenie nie minęło. Chleb mi wyszedł jeszcze lepszy niż poprzednio-jeszcze bardziej niebezpieczny - niebezpiecznie dobry - naprawdę nie wiem kiedy przestać jeść. Ale jak tu przestać, kiedy Zobacz więcej
Zawsze wydawało mi się, że pieczenie chleba to jakaś czarna magia. Nawet nie planowałam się za to zabierać. Do momentu gdy koleżanka zaproponowała mi porcję zakwasu i łatwy przepis. Postanowiłam Zobacz więcej
z dodatkiem lamanego zyta,ktore w polaczeniu z zytnim zakwasem powoduje,ze chleb dlugo pozostaje swiezy. Skladniki na 1 bochenek: maka chlebowa -290 g prazone ziarno slonecznika-90 g woda-210 g Zobacz więcej
No i spodabało mi się pieczenie chlebów na zakwasie. Mimo , że roboty teoretycznie dużo więcej, bo o zakwasie trzeba pamiętać , potem zaczyn 12 godzin , potem wyrastanie : pierwsze ok. 4 godziny, a Zobacz więcej
Ponieważ w kraju w którym mieszkam (Irlandia) ciężko jest dostać smaczny i zdrowy chleb, postanowiłam go upiec. Chlebek na drożdżach nam nie smakował więc spróbowałam ulepić ten na zakwasie. Podobno Zobacz więcej
Kto piecze chleby ten wie, że upiec chleb w 100% żytni łatwo nie jest. Do tego bez dodatku drożdży a bazując jedynie na zakwasie. Przerobiłam ostatnio naprawdę wiele przepisów na chleby żytnie raczej Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Chleb pszenno-żytni

Chleb pszenno-żytni 39

0
Pyszny i delikatny chleb pszenno-żytni. Smakuje wybornie, długo pozostaje świeży. Skórka jest chrupiąca, a wnętrze idealne. Na górze chlebka, nasze ulubione ziarenka. Ten chlebek jest świetny zarówno Zobacz więcej
Chleb żytni na serwatce, pieczony na liściach tataraku - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Chleb żytni na serwatce, Zobacz więcej
Chleb 100% żytni. Przepis wykorzystuje trójfazową metodą zakwaszania ciasta z mąki żytniej (u mnie typ 720), dzięki czemu chleb jest bardzo wilgotny i idealny wyrośnięty. Jeden chleb upiekłam w Zobacz więcej
wyśmienity chleb, i robić to ciągle :) Napisałam baaardzo długi wstęp, czas na konkrety: fot.http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/ Zakwas. "Sztuka zakwaszania, a więc spulchniania ciasta na Zobacz więcej
Chleb razowy na zaczynie z czerstwego chleba z dodatkiem mąki z pszenicy Durum - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Zobacz więcej