Przepis na chleb żytni ze słonecznikiem

Najlepszy razowy chleb na drożdżach, jaki wyszedł z mojego piekarnika. Delikatny w smaku z pysznymi pestkami dyni na górze. Długo utrzymuje świeżość i nie kruszy się podczas krojenia. Polecam zrobić Zobacz więcej
Kolejny, udany, choć z jednej strony trochę mi opadł. Nie wyrósł tak pięknie jak poprzednie wypieki, nie rozpływał się w ustach, ale właśnie to do siebie ma chleb żytni. To chleb bardzo sycący, taki Zobacz więcej
Po udanych próbach pieczenia domowych bułek, przyszła pora na mój pierwszy chleb. Zaopatrzyłam się już w różnego typu mąki, ciągle jednak nie mogę się zabrać za mój pierwszy zakwas chlebowy. Wobec Zobacz więcej
Jako ze chlebów piekę dużo i coraz to nowe składniki dodaje dziś chlebek z mąki żytniej razowej z dużą zawartością słonecznika. Składniki: 500 g mąki żytniej 500 g mąki żytniej razowej 1 szklanka Zobacz więcej
Catarinka71
Catarinka71 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczy
Chleb żytni na drożdżach

Chleb żytni na drożdżach 7812

365g mąki żytniej razowej 160g mąki pszennej 490g ciepłej wody łyżka soli 4g suchych drożdży 80g ziarenek słonecznika 30g pestek dyni ulubione nasiona do posypania, u mnie siemię lniane, słonecznik, Zobacz więcej
09 sty 2013 Chleb żytni ze słonecznikiem Chleb żytni ze słonecznikiem na zakwasie jak większość tego typu chlebów potrzebuje czasu! Poza tym, to bardzo łatwy przepis wymaga od nas tylko chwili, aby Zobacz więcej
Domowa cukiernia Ewy powoli zmienia się w domową piekarnię ;) Jeszcze nie odważyłam się upiec chleba na zakwasie, ale wszystko przede mną. Te na drożdżach też są smaczne. Dziś zapraszam Was na pyszny Zobacz więcej
sweet housewife
sweet housewife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie Przyjemności
Chleb żytni

Chleb żytni 6737

"Nie ma chyba prostszego chleba niż ten drożdżowy. Szybki, prosty i co najważniejsze, bardzo smaczny! Choć nie jestem wychowana na domowym, wypiekanym w ceglanym piecu chlebie, zawsze gdy przygotowuje Zobacz więcej
Dzisiaj chlebek dla fanów słonecznika. Podstawą tego przepisu jest posiadanie własnego zakwasu. Jeśli go macie, koniecznie spróbujcie upiec swój własny zdrowy chleb. Gwarantuję, że jest o stokroć Zobacz więcej
Tym razem przepis na mój podstawowy chleb - przenno-żytni na zakwasie. Mała modyfikacja - ma w środku dodatki, które czynią go pyszniejszym :) - słonecznik i siemie lniane. Składniki: Szklanka zakwasu Zobacz więcej
Żytni chleb radzieckiego żołnierza robiłam już kilka razy. Głównie ze względu na mąkę z jakiej jest robiony, ale też ze względu na smak i łatwość przygotowania. Tym razem do chleba dodałam też ziarna Zobacz więcej
Winna Wam jestem wyjaśnienie w związku z tą kilkudniową nieobecnością i milczeniem. Ta pierwsza zaplanowana a jakże, drugie zaś wynikające ze splotu różnych okoliczności. Ostatni tydzień spędziłam na Zobacz więcej
Powiem, iż chleb bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Jednak na początku nic nie świadczyło o tym, że pieczenie okaże się sukcesem. Wyłożyłam go do zbyt dużej keksówki (32cm), gdyż tylko taką miałam, Zobacz więcej
Chleb orkiszowy rozbudził mój apetyt na chleby pieczone wszelakie. Tym razem wykorzystałam pełnoziarnistą mąkę żytnią oraz razową pszenną, żeby chleb był zdrowy, a nie tylko smaczny. Wyszedł lekko Zobacz więcej
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem... Chrupiąca, złocista skórka, oprószona słonecznikiem. Miękkie wnętrze, również pełne ziaren słonecznika. Unoszący się aromat świeżo upieczonego chleba. Zobacz więcej
Znakomity chlebek żytni ze słonecznikiem. Oprócz tego, że jest bardzo zdrowy to jest również bardzo pożywny. Zaspokoi nasz głód na długi czas :-) To nie koniec jego plusów, smak żytniego chleba jest Zobacz więcej
Chleb żytni, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i słonecznika, to kolejny chlebek na zakwasie. Powstał specjalnie na zaproszenie Zorry z okazji Światowego Dnia Chleba. Pyszny, chrupiący, z delikatnym Zobacz więcej
Nie ma nic lepszego niż zapach pieczonego chleba o poranku. Świeży chleb dopiero co wyciągnięty z piekarnika jest najlepszy. Lekko chrupiąca skórka i duża ilość ziaren słonecznika sprawiają, że tak Zobacz więcej
Ten rewelacyjny chlebek w oryginale pochodzi od Liski, ale jawypatrzyłam go u Manorii. Chleb o ciekawym bardzo smaku, który zawdzięcza prażonemu słonecznikowi. Odrobinę powolny w wyrastaniu, tym Zobacz więcej