chlebek do bułki szefa

, ale tym się nie martwcie, bo ze sklepowych również odpada :-) Jeśli nie pomalujesz drugi raz, to ziarna odwiedzą podłogę tuż po wyjęciu. Wiem, bo sprawdzałem to wielokrotnie :-) No dobra nie będę Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Chleb wiejski

Chleb wiejski 453

1
To nie mój przepis. Chociaż chyba kiedyś się skuszę, żeby spróbować przygotować własny chleb. Skoro udało się już z bułkami, czemu nie? Chleb wiejski przygotowała Kaja na wigilię firmową, w której Zobacz więcej
i smaku przypominającym skrzyżowanie buraka z rzepą. Czekolada Blond, najnowsze dzieło firmy Valrhona, jak łatwo się domyślić również nie jest efektem burzy mózgów. Szef Frédéric Bau, w trakcie Zobacz więcej
Brodacz recenzuje - Burgery! - Brodacz gotuje Brodacz gotuje Kocham gotować i mam brodę. Brodacz gotuje nawigacja strony Przejdź do treści Strona główna O mnie Współpraca Szukaj Hej, jestem Jacek! Nie Zobacz więcej
Poniższy przepis będzie na dwa rodzaje chleba: pszenny i orkiszowy, oba na zakwasie. Jeśli chcesz zrobić dwa jednakowe bochenki, to po prostu pomnóż proporcje jednego przepisu razy dwa. Wykonanie Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Piernik z marchwią

Piernik z marchwią 621

1
SIĘ PRZYDA silikonowa łopatka lub pędzelek PORADA SZEFA KUCHNI Zamiast białego cukru możesz użyć cukru trzcinowego lub muscovado. Wysmarowaną tłuszczem formę, możesz również obsypać bułką tartą lub Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Makowiec bez ciasta

Makowiec bez ciasta 849

1
kolacja Przepisy Przepisy na ciasta Przepisy na dania mięsne Przepisy na desery Przepisy na grilla Przepisy na makarony Przepisy na przetwory Przepisy na przystawki Przepisy na ryby Przepisy na Zobacz więcej
chantel
chantel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
przy kubku kawy
Rogale Marcińskie

Rogale Marcińskie 269

0
Jestem "Poznańską pyrą", używam takich słów jak "tej", "pyry", "bana", "laczki", "wiara" (w odniesieniu do grupy ludzi) i wielu innych, czasem nie zdając sobie nawet sprawy, że to regionalizmy, tak Zobacz więcej
truskawki kroimy w kosteczkę, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem. Gotową fritattę kroimy na trójkąty i podajemy z truskawkową salsą. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji Zobacz więcej
: - Pszenno Żytni chleb z suszonymi pomidorami i tymiankiem - Australijski chlebek śniadaniowy - Kakaowy chleb z suszonymi wiśniami i rodzynkami - Zakręcone bułki z rukolą i serem Przepisy na to Zobacz więcej
amerykańskich dealerów narkotykowych. Jest biało, na stolikach szkło, do tego stołki barowe z zupełnie innej bajki i standardowa lada, jak we wszystkich barach z kebabami. Menu bardzo jasno Zobacz więcej
gotowania w szkole “Cooking Classes in Rome” na Zatybrzu, w samym sercu stolicy Włoch. Wszystko to dzięki zwycięstwu w akcji “Makaron rządzi zdrowopodróż przez Europę”. Konkurs był bardzo Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Pączki

Pączki 48

3
zdjęcia są moją własnością. Kopiowanie i umieszczanie w innych miejscach jest odpłatne. (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych) Polub na FB Mój Instagram Translate Zobacz więcej
kulinarny Badrijani salati - salatka z baklazana z granatem. 5 dni temu Podróże kulinarne Curry jajeczne 5 dni temu Ziołowy zakątek. Zioło które trzeba znać: żywokost lekarski [herbwalk] 5 dni temu Zobacz więcej
patelnię posmarowaną odrobiną oliwy z oliwek na ok. 2min na stronę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na kwadrans. Pod koniec pieczenia wkładamy do piekarnika lub na grilla bułki. Gotowe Zobacz więcej
smaki gruzińskiej kuchni, to orzechy włoskie, estragon (w Gruzji bez porównania intensywniejszy, mocno anyżowy, smakujący niemal jak fenkuł) i kolendra. I gdyby to były trzy jedyne powody do Zobacz więcej
(pasta z ciecierzycy), pastą tahini (sos na bazie białego sezamu), pesto z grillowanych bakłażanów z pomidorami lub z jakże oczywistym sosem tzatziki. Całości dopełnia sałatka grecka, która podana Zobacz więcej
jest tapa „nestor”. Nazwa pochodzi od nazwiska szefa kuchni – Tomasza Nestorowicza. Klasyczne hiszpańskie połączenie smażonej chrupkiej krewetki z chorizo. Do tego dumnie unoszący się znad talerza Zobacz więcej
siostrzana restauracja Studia Qulinarnego. To połączenie trzech pasji właścicieli: jedzenia, sztuki i architektury. W międzynarodowym menu znajdziemy przykładowo krem z pieczonego buraka z lodami Zobacz więcej
na podstawie przepisu na Cebulową maczankę. Dostosowałam go jednak do mojego gustu, dodając szczyptę chilli, która fenomenalnie ożywia "zwykłą" pomidorową. Dodałam również ziemniaki. Ponieważ nie Zobacz więcej