chocoholiczka

ZOBACZ TAKŻE:

Propozycja na zdrową i pyszną dawkę energii o poranku. Zamiast kakao proszek z karobu, zamiast cukru melasa z karobu, do tego banan i jogurt. Prosto, szybko, smacznie i do tego wartościowo :). Zobacz więcej
jabłka 1 łyżka otrębów 1 łyżeczka mielonych migdałów szczypta cynamonu Wykonanie: Twarożek mieszamy z miodem i karobem. Jabłko kroimy na małe kawałki, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy Zobacz więcej
składników. Truskawki kroimy na małe cząstki. Czekoladę siekamy. Pianę przekładamy do salaterek, obsypujemy czekoladą i truskawkami. Wstawiamy na kwadrans do lodówki i... gotowe! ;) Smacznego! ;) Zobacz więcej
bakalii) Wykonanie: W rondelku na niewielkim ogniu podgrzewamy mleko i połamaną na kawałki czekoladę, cały czas mieszając. Jak tylko czekolada się rozpuści ściągamy rondelek z ognia, wsypujemy musli Zobacz więcej
cukru szczypta soli Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru. Żółtka ucieramy z łyżką cukru na gęstą masę. Do foremek Zobacz więcej
, bez przerwy mieszając. Gdy tylko czekolada się rozpuści, ściągamy garnuszek z ognia. Studzimy, by pianki nie rozpuściły się w gorącej masie. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po 3 pianki i Zobacz więcej
jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu 1 kostka gorzkiej czekolady Wykonanie: Przygotowanie takiego koktajlu to nic innego jak zmiksowanie owoców z jogurtem i miodem (mrożone owoce można wyjąć godzinę Zobacz więcej
dużej pomarańczy Wykonanie: Mleko z cukrem i startą skórką pomarańczową podgrzewamy w niewielkim garnuszkiem, wsypujemy ryż. Na niewielkim ogniu gotujemy przez około 40 minut, aż ryż stanie się Zobacz więcej
przestudzonej czekolady dodajemy miód. Mieszamy. Masę czekoladową dodajemy do żółtek, dokładnie łączmy. Na koniec partiami dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy do całkowitego połączenia Zobacz więcej
, zakręcamy, stawiamy do góry dnem i przykrywamy ściereczką. Oczywiście możemy też zajadać się nią od razu! ;) Wspaniale smakuje w połączeniu z gorącymi tostami z masłem... mmm... sposób na poranek Zobacz więcej
przelewamy go do salaterek i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy. Odcinamy szypułki i kroimy na drobniejsze kawałki. Czekoladę ciekamy. Wystudzone kubusiowe budynie Zobacz więcej
Niezwykłe wyróżnienie spotkało Ją i Jego! Chocoholiczka, do której On zakazał Jej już wchodzić (Ona za każdym razem, gdy czyta, ślini się na widok czekoladowych pyszności i na sam widok przybiera w Zobacz więcej
pomocą pędzelka smarujemy olejem, w każde zagłębienie wlewamy po łyżce masy i pieczemy przez około 3-4 minut. Olejem smarujemy przed każdą partią :). Gotowe ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem. Zobacz więcej
), maślankę. Do składników mokrych dodajemy suche i mieszamy do połączenia. Foremki do babeczek dokładnie smarujemy rozpuszczonym masłem (najlepiej za pomocą pędzelka) i wypełniamy ciastem do 3/4 Zobacz więcej
chocoholiczka
chocoholiczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chocoholiczka
Babka pomarańczowa

Babka pomarańczowa 211

1
sok z pomarańczy, łączymy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec wsypujemy startą skórkę pomarańczową, dodajemy szczyptę kurkumy i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki (20 x12 Zobacz więcej
na muffiny, napełniamy po łyżce masy czekoladowej i łyżeczce konfitury wiśniowej. Brzegi ciasta skręcamy dokładnie, by masa w trakcie pieczenia nie wypłynęła. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni Zobacz więcej
chocoholiczka
chocoholiczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chocoholiczka
Marchewkowe muffiny

Marchewkowe muffiny 214

0
dosypujemy mąkę, miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy (będzie dość gęsta). Dodajemy ekstrakt waniliowy, proszek i sodę oraz dosypujemy cynamon.Dodajemy startą marchewkę, delikatnie mieszamy aż do Zobacz więcej
startą skórkę oraz posiekaną czekoladę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki (20 x12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 50 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 Zobacz więcej
zastąpić lekko zwilżonymi wodą dłońmi). Po wystygnięciu wstawiamy na kwadrans do lodówki, aby ciasteczka stężały lub od razu zajadamy się jeszcze bardzo miękkimi. Smacznego! :) Chocoholiczka Zobacz więcej
kruszonki. Gotową kruszonką obsypujemy owoce i wkładamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, lub 25 minut, jeżeli użyliśmy owoców mrożonych (tak jak ja tym razem). Smacznego! :) Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: