choux

ZOBACZ TAKŻE:

Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
Choux frite!

Choux frite! 51

0
Choux frite! Kapusty ciąg dalszy. Nie ma nic gorszego niż wyrzucanie jedzenia, marnowanie składników i warzyw! Po kapuśniaczku zostało mi pół główki kapusty więc postanowiłam wczoraj, pierwszy raz w Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Choux Pastry

Choux Pastry 28

0
CLASSY CHEF: Choux Pastry poniedziałek, 17 marca 2014 Choux Pastry dough for 10 eclairs, 10 gourmet delights , 25 small cream puffs or 25 salambus ciasto na 10 eklerków, 10 gourmet delights, 25 małych Zobacz więcej
Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
La Soupe aux choux!

La Soupe aux choux! 34

0
La Soupe aux choux! Idealny film! Kapuśniaczek! A dokładniej: zupa z kapusty. Zobaczyłam małą główkę kapusty i od razu do głowy przyleciały mi obrazy z francuskiego filmu zLouis de Funès. Cudowna Zobacz więcej
upały nas opuszczą. Pomimo nieziemskiego skwaru, grożącego rozpuszczeniem aparatu, ;) na szczęście udało się złapać kilka mroźnych kadrów. Ptyś. Taką nazwę tego ciastka znałam od dziecka. Okazuje Zobacz więcej
Petits choux truite fumée wasabi d’après Christophe Adam --------- #BatailleFood6# --------- La pâte à choux : INGREDIENS: (pour 20 choux lunch) 16 cl d’eau, 3 g de sucre, 3 g de sel, 70 g de beurre Zobacz więcej
Serves: 6 Preparation: 35 minutes + 2 hours Porcje: 6 Przygotowanie: 35 minut + 2 godziny 3 sheets or 5 g powdered gelatine 30 g tomato ketchup 300 ml heavy double cream,chilled 500 g tomatoes 120 g Zobacz więcej
Petits choux au thon-wasabi glaçage rose ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ INGREDIENTS: (Pour 6 personnes) La pâte à choux: 125 g d'eau 125 g de lait 100 g de beurre 1 pincée de sel, 1 cc de sucre 140 g de farine Zobacz więcej
przykrywa pyszna maślana kruszonka. Choux au Craquelin - ptysie z kruszonką (źródło: Patissiere made simple Edd Kimber) Składniki (na ok. 20 małych sztuk): Ciasto parzone 60 g masła 120 ml wody 1/4 Zobacz więcej
Minis choux au surimi et câpres - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Zobacz więcej
i nie przyćmić smaku szparagów. /Fridge cleaner... this is one of those recipes which clear the fridge from all veggies. Super simple and looks very fancy. In this post You can also find recipe for Zobacz więcej
Uff... tyle naczytałam się o kapuśniaku, jeśli chodzi o jego wersje rosyjskie, że aż boli mnie od tego głowa. Tyle, co szanowne kacapy mają jego wersji, to chyba nie ma nigdzie. A najprawdziwszy z Zobacz więcej
Komedie z Louis'em de Funes'em jestem w stanie oglądać niezliczoną ilość razy i za każdym razem świetnie się przy tym bawić. Louis jest jednym z tych aktorów, którzy urodzili się po to, by grać w Zobacz więcej
Zobaczyłam te ptysie w jednym z numerów BBC Good Food Magazine i po prostu nie spoczęłam dopóki ich nie upiekłam. Okazały się boskie. Jeśli lubicie popcorn toffi to zakochacie się w tym deserze. Zobacz więcej
posiekane
posiekane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
posiekane !
modro kapusta

modro kapusta 5560

0
Przyszła jesień, więc we Francji czas na Foire aux Vins i Foire aux CHOUX! Wszyscy kupuja wino, by zrobić w sklepach miejsce na beaujolais nouveau. Wszyscy kupują kapusty, bo to sezon... Dziś przepis Zobacz więcej
Ptyś! To kuliste ciastko z ciasta parzonego. Po przecięciu na dwie części napełniane jest kremem lub bitą śmietaną. Ciastko znane od wielu lat i kojarzy je chyba kazdy, a nazwa pochodzi z języka Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Ptysie

Ptysie 232

0
Parzone ciasto z jakiego wyrabia się ptysie prawdopodobnie powstało w 1540 roku we francji.Nazwa prysia odnosi się do kształu deseru i pochodzi od francuskiego słowa Petit choux (pti szou), które Zobacz więcej
Une recette avec un légume qui refait surface sur nos marchés et qu'on ne cuisine pas souvent. Une recette facile et savoureuse, ce légume accompagne bien le poisson ou la viande. 3 choux rave 1 cuil Zobacz więcej
syropie. Na dnie znajduje sie waniliowy biszkopt. Perfekcja smaku! Drugi deser to już sama klasyka małych ciasteczek. Owocowa tarta, czekoladowe mille-feuille, wiśniowy choux. Każde ciasteczko to Zobacz więcej
kremowy sos - ta porcja jest przewidziana na 4 osoby. Liscie kapusty obgotowac w osolonym wrzatku 4 minuty. Odcedzic. Rybe doprawic. Kazdy kawalek owinac jak paczuszke w lisc kapusty. Podsmazyc Zobacz więcej
| blog: Kuchenna Kontrrewolucya Soupe aux choux a la Russe autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Domowy kisiel z owoców dzikiej róży z nutą melisy autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: