chrupiąca wieprzowina

i usmażonymi na chrupko plasterkami czosnku. Efekt był niesamowity. Soczyste mięso, aromatyczny, słodko-kwaśny sos, dymka i czosnek to doskonałe połączenie. Danie można w dodatku bardzo szybko Zobacz więcej
i tekstury, dlatego wysmażone kąski podaje często na lekkim bulionie, zbliżonym do tego (choć w tym wypadku dodałabym mniej imbiru, a więcej cukru lub słodkiego sosu chilli/ miodowego). To jak? Zobacz więcej
Kolejne przepyszne danie z kuchni chińskiej. Każdy chyba kojarzy smak chińskiego sosu słodko-kwaśnego. Tak naprawdę w każdym daniu może smakować on zupełnie inaczej. Zachęcam do wypróbowania. Potrawa Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe to mięso, które można przyrządzić na wiele sposób i zawsze smakują iście królewsko. Dziś mam dla Was kolejny przepis inspirowany kuchnią chińska i tajską, która ostatnio gości u Zobacz więcej
Aromatyczna i delikatna wieprzowina. Mnóstwo suszonych aromatycznych ziół, chrupiąca panierka i soczyste mięso. Wieprzowina pieczona z aromatyczną chlebową panierką Zobacz więcej
Szybka sałatka z chrupiącym boczkiem. Interesujące połączenie smaków. Polecam, sprawdzi się na spotkaniu rodzinnym czy ze znajomymi. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (2 votes cast) Brokułowa z Zobacz więcej
i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Zobacz więcej
Żeberka w białej marynacie z jogurtu, majonezu i musztardy są bardzo kruche i mięciutkie. Jest to zasługą worka foliowego, bo pieczenie w nim nie wysusza mięsa. A samo przypieczenie na końcu daje Zobacz więcej
Najprostsza. Jesienno - zimowa. Dość ostra w smaku, ale pyszna. Idealna do wieprzowiny (pieczeń, żeberka - w naszym polskim ciężkim sosie). Idealna do gulaszu wołowego. Surówka z czarnej rzepy Zobacz więcej
« Kremowa zupa z cukinii Roladki schabowe z marchewką » Złote ziemniaki z wieprzowiną w sosie węgierskim A to pomysł na pyszny obiad. Żeby było szybciej użyłam gotowego sosu węgierskiego, oczywiście Zobacz więcej
rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i Zobacz więcej
W sezonie grillowym oczywiście nie może zabraknąć kiełbaski. Połączona z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą smakuje wyśmienicie! 1 kg kiełbasy śląskiej Przyprawa do wieprzowiny 1 młoda cukinia Sól Zobacz więcej
Gotowanie na patelni wok to jeden z najbardziej udanych sposobów na przyrządzenie świeżych zielonych szparagów. Dzięki szybkiej metodzie smażenia w wysokiej temperaturze noszącej nazwę stir-frying Zobacz więcej
Późną jesienią jako dodatek do obiadu polecam lekko chrupiącą, dielikatną i bogatą w antocyjany ( o właściwościach przeciwutleniających), witaminy : E, C oraz beta-karoten czerwoną kapustę. Duszona w Zobacz więcej
Przepis na te przepyszneburgery z domowym sosem barbecuepodpatrzyłam w jednym z programów telewizyjnych Gordona Ramsey'a. Ciut go zmodyfikowałam i oto rezultaty. Zapraszam !!! Składniki: Burgery: Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
KURCZAK W POMARAŃCZACH

KURCZAK W POMARAŃCZACH 1852

0
« Wieprzowina po chińsku Kurczak w pomarańczach „Kurczak w pomarańczach to pyszne i nieco egzotyczne danie, które smakuje zarówno na ciepło, tuż po usmażeniu jak również na zimno. Szczególnie polecam Zobacz więcej
Chrupiące kulki wieprzowe Chrupiące kulki wieprzowe składniki: 500 g chudej, mielonej wieprzowiny 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki siekanej natki pietruszki albo kolendry 2 łyżki sosu rybnego albo Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Kotlecik indyczy na cukinii

Kotlecik indyczy na cukinii 200

1
Dla tych którzy nie lubią wieprzowiny proponuję przygotować delikatny kotlecik z piersi indyczej. Można zrobić go szybko. Takie właśnie piekłam dla wnusi, gdy spędzała u nas wakacje. Kotlecik indyczy Zobacz więcej
Propozycja dla osób lubiących gotować ekspresowo. Dzięki temu sposobowi, polędwiczka jest miękka, a warzywa chrupiące i nietracące ładnego koloru. (2 porcje) 250 g polędwicy wieprzowej 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Kuchnia chińska jest moją ulubioną. A zwłaszcza z regionu Syczuan – gdzie potrawy są piekielnie ostre. Dzisiaj propozycja jednej z nich: ostry makaron po syczuańsku. Składniki: • 25 dag mielonej Zobacz więcej