chrupiąca wołowina

Bardzo ciekawa propozycja dla smakoszy azjatyckich potraw. Wołowina jest bardzo soczysta, w pysznej chrupiącej otoczcie. Jeśli nie lubicie ostrych potraw to radzę zredukować ilość chili. Polecam. Zobacz więcej
Dziś na Obiad przygotowałam Chrupiące Kotlety Mielone. Takie Kotlety można podawać na obiad ale również do kanapek. Chrupiące Kotlety Mielone z Wołowiny Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam propozycję szybkiego dania „do ręki” z kuchni meksykańskiej. Pyszna, chrupiąca tortilla z bardzo aromatycznym nadzieniem z wołowiny, kukurydzy i fasoli z dodatkiem chilli. Zobacz więcej
Obiecałam i oto jest! Bardzo sycące danie, pełne smaków, a do tego rozgrzewające:) Wołowina przygotowana w pysznym sosie pomidorowym z dodatkiem marchewki. Do tego dodatkowo piwo pszeniczne, które Zobacz więcej
Mielona wołowina z warzywami w sosie pomidorowym, następnie zapieczona w cieście drożdżowym, które nabiera aromatu całej potrawy. Całość tworzy bardzo przyjemną kompozycję. Można ją jeść na wiele Zobacz więcej
, ligawa, befsztyk lub antrykot – 2 szt * świeżo mielony pieprz – do smaku * sos chili House of Asia * masło in. 82% * oliwa z oliwek DODATKOWO: * świeży szczypiorek * biały sezam House of Asia * Zobacz więcej
Dania z woka charakteryzują się tym, że ich składniki smaży się krótko w wysokiej temperaturze i przy bardzo małej ilości tłuszczu.Dzięki temu w tym daniu wołowina jest miękka a warzywa dla kontrastu Zobacz więcej
Poleca: Thinka Składniki: makaron do lazanii mielona wołowina sos boloński kukurydza sos beszamelowy starty ser żółty Wołowinę gotujemy w sosie bolońskim z kukurydzą. Ugotowane płaty lazanii Zobacz więcej
Uwielbiam tą sałatkę za jej uniwersalność. Dobrą paprykę można w końcu dostać w sklepach przez cały rok. Świetnie sprawdzi się zimą, jako dodatek do pieczonej wołowiny, latem zaś doskonale komponuje Zobacz więcej
: Kruchą wołowinę przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Bułkę przekrawamy i smarujemy masłem. Układamy kolejno: sałata, ser, wołowina, pomidor. Całość polewamy sosem i zamykamy kanapkę :) PS. Zobacz więcej
Choć gulasz potrzebuje jakiś dwóch godzin, żeby mięso w nim duszone było naprawdę miękkie, dla mnie to prawdziwy fast food. Pokrojenie wołowiny i kilku warzyw to kwestia minut, potem szybkie smażenie. Zobacz więcej
Ta sałatka świetnie się sprawdza, jeśli został Ci kawałek pieczeni po weekendzie. Użycie jej do kanapek nie musi być jedynym rozwiązaniem. Sałatka jest pyszna, chrupiąca i pełna witamin. Składniki(2 Zobacz więcej
czosnek oraz szalotkę. Doprawiamy czarnym pieprzem i solą morską. Mieszamy z oliwą w dowolnej ilości. Pastę rozsmarowujemy przed podaniem na chrupiących tostach z masłem. Ja do dekoracji użyłam Zobacz więcej
Pomysł na trochę nietypowego burgera, nie będzie to burger z wołowiny, a z …. no właśnie kluczowym składnikiem tego burgera będzie kotlecik schabowy :) Do burgera potrzebujemy: ulubioną bułkę (ja Zobacz więcej
Chrupiąca wołowina z marchwią, imbirem i fasolką w sosie słodko-kwaśnym, podana z sypkim ryżem. Pyszne danie! Składniki: 30 dag wołowiny dwie marchewki mały imbir 20 dag fasolki szparagowej łyżka Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
BECON BURGER WITH AVOCADO

BECON BURGER WITH AVOCADO 49

0
Wariacja na temat burgera. Dobry domowy burger nigdy nie jest zły, a ten z dodatkiem chrupiącego bekonu i cebuli z musztardą, ketchupem i awokado sprawia, że znika mi ochota na wyjście w poszukiwaniu Zobacz więcej
Zapraszam na podsumowanie naszej copiątkowej akcji na FB - i przy okazji zapraszam do grupy Błyskawiczne Piątki - zbieramy przepisy na łatwe i szybkie potrawy :) Jogurtowy chłodnik wiśniowy z chia Zobacz więcej
Potrawa, która idealnie się nadaje na romantyczną kolację. Wszystko jest łatwe w przygotowaniu, wystarczy tylko dokładnie przemyśleć proces i przygotować wszystkie składniki z wyprzedzeniem, aby Zobacz więcej
w 2 łyżkach wody szczypta soli Dip: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka wody 1 łyżeczka octu ryzowego pieprz szczypta płatków chili Przygotowanie: Wołowinę pokroić w kawałki 3-4 cm. W woku rozgrzać oliwę, Zobacz więcej
200 g cebuli Bulion cielęcy, olej roślinny, sól, świeżo zmielony biały pieprz. Cebulę obrać i gotować w bulionie cielęcym do miękkości, odcedzić i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kosteczkę, smażyć Zobacz więcej