chrzan tarty,jak go przechować

Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Masło chrzanowe

Masło chrzanowe 221

0
Chrzan utrzeć (nadmiar przechować w słoiczku i przyrządzić go wg. przepisu na chrzan tarty) Do sporego naczynia przełożyć masło, dodać chrzan, cukier i sok - zmiksować, doprawić do smaku ewentualnie Zobacz więcej
chrzanu tartego 2 czubate łyżki majonezu – musi być gęsty 1 czubata łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki drobno otartej skórki ze świeżej cytryny sól , Zobacz więcej
się prosić o drugą porcję" Przepisu nie podaję bo jest bardzo prosty do wywaru z białej i wędzonej kiełbasy dodałam cały słoiczek zakwasu, troszkę tartego chrzanu, kwaśną śmietanę i przyprawiłam do Zobacz więcej
od kości, następnie 2-3-krotnie zmielić mięso wraz z dodatkami i bułką namoczoną w sosie z duszenia.Dodać jajka i świeżo startą gałkę muszkatołową. Wymieszać bardzo dokładnie. Masę rozłożyć do Zobacz więcej
Chrzan. Ostry, pachnący, aż w nosie kręci i zdrowy. Dodatek do wędlin, mięs, sosów, zup. I występuje nie tylko w postaci zamkniętej w słoiczku chociaż taki jest najbardziej popularny. Chrzan rośnie Zobacz więcej
i czosnek niedźwiedzi by smak był odpowiedni. Masa szła na patelnię tylko olejem przetartą robiąc zezłocone placuszki, każdy z jednej trzeciej zupnej nabierki. Gdy od patelni same odchodziły wrzucane Zobacz więcej
20 dag wątroby wieprzowej ok. 5 dag suszonych grzybów leśnych 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 czerstwe bułki 3 duże jajka 2 liście laurowe kilka ziarenek pieprzu Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pielmieni

Pielmieni 680

1
małe pierożki z mięsem, bardzo popularne za wschodnią granicą. I bardzo lubiane przez turystów, podobnie jak czeburieki. Pochodzą z Syberii, gdzie były robione w celu przechowania mięsa i zapewnienia Zobacz więcej
Domowy pasztet, jego smak i cały rytuał związany z pieczeniem, to dla mnie jedno z tych pysznych wspomnień z dzieciństwa, które ma się ochotę przechować na całe życie. Dlatego postanowiłam przejąć od Zobacz więcej
Search for: Translation Newsletter Obiad Ryby i owoce morza Sałatki Zupy Tagliatelle z zielonych szparagów Ryż z ciecierzycą i rodzynkami Burger z soczewicy Żurek Zupa grzybowa z chrzanem Wiosna Zobacz więcej