chrzęści ryżowy

{{headerMessage}}
Bardzo smaczne kruche i niezbyt słodkie ciasteczka upieczone z dodatkiem mąki jaglanej. Ciasteczka zostały określone przez Juniora jako chrzęszczące – i to trafne określenie ponieważ lekko zgrzytają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie połamie sobie na nim zębów ;) Orzeszki są rozdrobnione, więc nieznacznie chrzęszczą pod zębami wraz z chrupkami zbożowymi. Przyznam jednak, że nie czuję ich aromatu, który zostaje zdominowany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jabłka - dobrze trzeba wymieszać ale bez obaw, jabłek jest dużo i mająchrzęścić, wystawać, jest OK! Masa w akcji... Zauważka - ja dodałam tym razem troszkę plasterków dyni - było smacznie i kolorowo, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy usłyszeliśmy "musicie ograniczyć gluten" to pomyśleliśmy, że w naszym domu na wieki nastanie czas żałoby po racuchach drożdżowych, amerykańskich pancakes czy czekoladowych tortach. Wcale nie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodali kakao, uzyskalibyśmy wersjęCocoa Beans, a w przypadku dodania masła orzechowego - wersjęPeanut Butter. Wyraźnie chrzęszczą wiórki kokosowe, ale nie czuć ich mocno w smaku - w tym przypadku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Puchatek” Alana Alexandra Milne'a I tak jak ja Tego Pierwszego Dnia Po Sesji, otworzyłam oczy i od razu uśmiechnęłam się do siebie na myśl, że będę mogła spokojnie zrobić dziś to, na co mam ochotę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jego smak - najprawdopodobniej dlatego, że przez już jakiś czas utrzymywał się on w ustach. Całość rewelacyjnie urozmaicają chrupki zbożowe, które chrzęszczą pod zębami, nadając ciekawej struktury a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciemniejszego koloru. Nic w ich smaku się nie zmieniło, a mimo to pralina staje się tłustsza w dotyku. W środku nie widać praktycznie żadnych wiórek, które za to można wyczuć jak chrzęszczą przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aromatem. Musli jest fajnie chrupiące - ale to ten cukier tak w zębach chrzęści, niestety; niezdrowo przesłodzone, choć oczywiście nie odczuwa się tego jedząc razem z jogurtem. Dodatkiem, w stosunku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z surowymi, chrzęszczącymi w zębach ziarnami quinoi) i wstaw na pół godziny do piekarnika. Po tym czasie zdejmij folię i potrzymaj jeszcze pół godziny, aż się mocno zrumieni. W piekarniku quinoa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na całe suszone borówki (pierwszy raz mam przyjemność takowe jeść). Zdecydowanie wyczuwam słodycz, której nie towarzyszy żadna kwaskowa nuta. Obecność borówki jest zdecydowanie wyczuwalna i nadaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie żołądek. Dlatego zmieniłam oliwę na właściwą do obróbki w wysokich temperaturach - z wytłoczyn z oliwek. Tarta z kurkami jest banalnie prosta w przygotowaniu. Jedynie należy bardzo dokładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak, znowu śniadanie, ale śniadań nigdy dość :) zwłaszcza tych wracających do letnich smaków. Kaszki ryżowe to mój koszmar z dzieciństwa. Przesłodzone, aż cukier chrzęścił w zębach, gęste i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
używać sporo mąk bezglutenowych, ja jednak postuluję stopniowe odzwyczajanie się od nich. Dzięki temu koszty diety znacząco spadną. Osobiście używam mąki ryżowej, kokosowej, żołędziowej, kasztanowej Zobacz więcej
kikimora
kikimora Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szpinakowa Wróżka
Weganka w Southampton

Weganka w Southampton 25

0
{{headerMessage}}
niż gotowiec. W sklepie dostaniecie też inne marki, nieco droższe (te tutaj kosztowały niecałe 2 funty za kostkę). Z lodówki pełnej serów wybrałam najpierw Vegusto. Smak świetny, bardzo serowy, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cukru we krwi: stąd też wybór padł na brązowy (który, szczerze mówiąc bardziej mi smakuje). Kluczem do dobrego dolme są dobrej jakości liście winogron, wcześniej odpowiednio podgotowane (swoje Zobacz więcej