chutnej

{{headerMessage}}
kaszy jaglanej ugotowanej w 300 ml wody osolonej szczyptą soli(można zastąpić ryżem) oliwa do smażenia Chutnej z mango: 1 mango 3 łyżki białego wina 1 łyżka octu jabłkowegosos z mango 2 łyżeczki Zobacz więcej
anet
anet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotowanie-moje
Chutney jabłkowy z chili

Chutney jabłkowy z chili 629

0
{{headerMessage}}
Chutnej jabłkowy z chili Składniki: - 10 dużych, kwaśnych jabłek - 30 g imbiru - 30 g gorczycy - 350 ml octu winnego - 350 g cukru brązowego - 1 duża cebula - 4 ząbki czosnku - 1 1/2 łyżeczki soli - Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru 104

0
{{headerMessage}}
. Na rozgrzanej oliwie najpierw szklimy cebulę a później wrzucamy rabarbar, zioła i cukier. Smażymy cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Na końcu dodajemy musztardę, solimy i pieprzymy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z kalafiora i młodych ziemniaków składniki: -kalafior 1/2 sztuki surowy -ziemniaki młode ugotowane ok.1/2 kg -pomidor 1 sztuka -sól ,pieprz do smaku -majonez 2 łyżki - sos chutnej porzeczkowy Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Chutney z czarnej porzeczki

Chutney z czarnej porzeczki 893

1
{{headerMessage}}
Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chutnej z czarnej porzeczki idealnie pasuje jako sos do makaronu lub ryżu podczas letnich obiadów. Może być również użyty jako smarowidło do kanapek lub dodatek do naturalnego twarożku. Panna Monika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
http://takietampichcenie.blogspot.com/2014/01/pizza-z-tunczykiem-i-mozzarella.html Dodatki : Domowy sos do pizzy, u mnie chutnej ( około 250 ml) 2 łyżki czosnku w granulkach cebula czosnkowa cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
20 minut. Po tym czasie upiecz je na grillu (w zależności od upodobań). Bułki również podpiecz. Następnie na bułce układaj kolejno sałatę, mięso, ser i chutnej. Możesz użyć ulubionego sosu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisie jest on idealny. Chwila pracy (naprawdę tylko chwila) a później już sama przyjemność:) Do łososia podałam chutnej zczarnej porzeczkiale nie jest to konieczne. Składniki: 400 g świeżego Zobacz więcej
Kathy
Kathy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Magic Morning
(bez tytułu)

(bez tytułu) 69

0
{{headerMessage}}
christmas songs i zabrałam się za wymyślanie co tu komu podarować na święta. W tym roku stawiam na prezenty od serca - granola, może jakiś chutnej w pięknie przystrojonym słoiczku, woreczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodajemy czosnek, listki laurowe, sól, pieprz, wino i wodę. Wszystko razem dusimy tak długo, aż płyny niemal całkiem odparują. Na koniec dodajemy sok z cytryny, ocet balsamiczny i dusimy jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chutnej to rodzaj gęstego słodko-kwaśnego pikantnego sosu używany w kuchni indyjskiej, popularny również w krajach europejskich. Dzięki dodatkowi przypraw jest bardzo aromatyczny. Stosowany do potraw Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Dosa z fasolki mung

Dosa z fasolki mung 354

1
{{headerMessage}}
wodzie przez noc. Rano zmiksuj ze wszystkimi skladnikami do uzyskania gladkiej masy. Dolewaj wode do uzyskania pozadanej gestej konzystencji. Rozgrzej tave/plaska patelnie. Wlewaj chochla porcje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chutney (czyt. czatnej) to sos owocowo-warzywny pochodzący z kuchni indyjskiej. Możliwości kombinacji składników jak i smaków są nieograniczone. Można podawać praktycznie ze wszystkim: na kanapkę, do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zostawiamy na dużym ogniu, do momentu kiedy płyn odparuje, i zostawi gęstawy sos. Chutney zostawiamy do ostygnięcia i podajemy zimny. Możemy go jednak przygotować w większej ilości, i zapakować do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robię od kilku lat nie wiem czemu nie podzieliłam się jeszcze przepisem?Sos warzywno-owocowy tzw. chutnej ,czatnej a przepis znaleziony w książce zakupionej jakieś 20 lat temu pt. "Przetwory domowe" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pomarańczy z dodatkiem rodzynek i świeżego imbiru.Ale można zrobić szybki i uproszczony chutnej na użytek tego przepisu. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy, zdjąć białe gorzkie albedo, miąższ Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Chutney dyniowy

Chutney dyniowy 638

2
{{headerMessage}}
ciemny. Jeżeli wygotuje się zbyt dużo płynów, dodać jeszcze 100 ml octu (ja nie dawałam). Gorący chutnej przełożyć do wyparzonych słoików (u mnie 2). Zakręcić i przechowywać minimum 1 miesiąc przed Zobacz więcej