chutnej

kaszy jaglanej ugotowanej w 300 ml wody osolonej szczyptą soli(można zastąpić ryżem) oliwa do smażenia Chutnej z mango: 1 mango 3 łyżki białego wina 1 łyżka octu jabłkowegosos z mango 2 łyżeczki Zobacz więcej
anet
anet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotowanie-moje
Chutney jabłkowy z chili

Chutney jabłkowy z chili 618

0
Chutnej jabłkowy z chili Składniki: - 10 dużych, kwaśnych jabłek - 30 g imbiru - 30 g gorczycy - 350 ml octu winnego - 350 g cukru brązowego - 1 duża cebula - 4 ząbki czosnku - 1 1/2 łyżeczki soli - Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru 98

0
. Na rozgrzanej oliwie najpierw szklimy cebulę a później wrzucamy rabarbar, zioła i cukier. Smażymy cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Na końcu dodajemy musztardę, solimy i pieprzymy. Zobacz więcej
Sałatka z kalafiora i młodych ziemniaków składniki: -kalafior 1/2 sztuki surowy -ziemniaki młode ugotowane ok.1/2 kg -pomidor 1 sztuka -sól ,pieprz do smaku -majonez 2 łyżki - sos chutnej porzeczkowy Zobacz więcej
Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
Chutnej z czarnej porzeczki idealnie pasuje jako sos do makaronu lub ryżu podczas letnich obiadów. Może być również użyty jako smarowidło do kanapek lub dodatek do naturalnego twarożku. Panna Monika Zobacz więcej
http://takietampichcenie.blogspot.com/2014/01/pizza-z-tunczykiem-i-mozzarella.html Dodatki : Domowy sos do pizzy, u mnie chutnej ( około 250 ml) 2 łyżki czosnku w granulkach cebula czosnkowa cebula Zobacz więcej
20 minut. Po tym czasie upiecz je na grillu (w zależności od upodobań). Bułki również podpiecz. Następnie na bułce układaj kolejno sałatę, mięso, ser i chutnej. Możesz użyć ulubionego sosu. Zobacz więcej
przepisie jest on idealny. Chwila pracy (naprawdę tylko chwila) a później już sama przyjemność:) Do łososia podałam chutnej zczarnej porzeczkiale nie jest to konieczne. Składniki: 400 g świeżego Zobacz więcej
Kathy
Kathy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Magic Morning
(bez tytułu)

(bez tytułu) 68

0
christmas songs i zabrałam się za wymyślanie co tu komu podarować na święta. W tym roku stawiam na prezenty od serca - granola, może jakiś chutnej w pięknie przystrojonym słoiczku, woreczek Zobacz więcej
dodajemy czosnek, listki laurowe, sól, pieprz, wino i wodę. Wszystko razem dusimy tak długo, aż płyny niemal całkiem odparują. Na koniec dodajemy sok z cytryny, ocet balsamiczny i dusimy jeszcze Zobacz więcej
Chutnej to rodzaj gęstego słodko-kwaśnego pikantnego sosu używany w kuchni indyjskiej, popularny również w krajach europejskich. Dzięki dodatkowi przypraw jest bardzo aromatyczny. Stosowany do potraw Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Dosa z fasolki mung

Dosa z fasolki mung 322

1
wodzie przez noc. Rano zmiksuj ze wszystkimi skladnikami do uzyskania gladkiej masy. Dolewaj wode do uzyskania pozadanej gestej konzystencji. Rozgrzej tave/plaska patelnie. Wlewaj chochla porcje Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) to sos owocowo-warzywny pochodzący z kuchni indyjskiej. Możliwości kombinacji składników jak i smaków są nieograniczone. Można podawać praktycznie ze wszystkim: na kanapkę, do Zobacz więcej
zostawiamy na dużym ogniu, do momentu kiedy płyn odparuje, i zostawi gęstawy sos. Chutney zostawiamy do ostygnięcia i podajemy zimny. Możemy go jednak przygotować w większej ilości, i zapakować do Zobacz więcej
Robię od kilku lat nie wiem czemu nie podzieliłam się jeszcze przepisem?Sos warzywno-owocowy tzw. chutnej ,czatnej a przepis znaleziony w książce zakupionej jakieś 20 lat temu pt. "Przetwory domowe" Zobacz więcej
, pomarańczy z dodatkiem rodzynek i świeżego imbiru.Ale można zrobić szybki i uproszczony chutnej na użytek tego przepisu. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy, zdjąć białe gorzkie albedo, miąższ Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Chutney dyniowy

Chutney dyniowy 633

2
ciemny. Jeżeli wygotuje się zbyt dużo płynów, dodać jeszcze 100 ml octu (ja nie dawałam). Gorący chutnej przełożyć do wyparzonych słoików (u mnie 2). Zakręcić i przechowywać minimum 1 miesiąc przed Zobacz więcej