chutnej z czerwonej porzeczek

Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
Uwielbiam owocowe dodatki do mięs. W przetworach, sosach, farszach, pastach, pasują idealnie do każdego rodzaju pieczeni. Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na chutney z czerwonych porzeczek. Jego Zobacz więcej
bagietki. Doskonałym dodatkiem do tego pasztetu może być konfitura z porzeczek, powidła śliwkowe lub chutnej z czerwonej cebuli (przepis tutaj). Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru Zobacz więcej
Chutney, czatnej-to gęsty, aromatyczny sos przygotowywany z owoców i warzyw, używany wkuchni indyjskiej. Ale i w Polsce miał swój odpowiednik pod nazwą gąszcze, zapiski na jego temat sięgają XVII w. Zobacz więcej
gotuj kurczaka przez ok 40 minut. Chutney (czatnej) pomidorowy-spiżarnia Chutney: to warzywno owocowy sos używany w kuchni indyjskiej.Jest tu cały wachlarz smaków. Kwaśny, słodki, ostry i słony. Zobacz więcej
, nie koniecznie na długie zimowe wieczory. Chutney z czerwonych porzeczek będzie Wam smakował o każdej porze roku. Nam uprzyjemniał ciepłą kolacją w bardzo deszczowy wieczór. Kolor, smak i Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2020

0
się tam czas, idealnie nadaje się na wypad na lunch lub smaczne śniadanie. Rosół z kaczki gotowany na wolnym ogniu z lanymi kluseczkami - był po prostu dobry, jednak odrobinę wodnisty i mało Zobacz więcej