chutnej z pomidorów

Sałatka z kalafiora i młodych ziemniaków składniki: -kalafior 1/2 sztuki surowy -ziemniaki młode ugotowane ok.1/2 kg -pomidor 1 sztuka -sól ,pieprz do smaku -majonez 2 łyżki - sos chutnej porzeczkowy Zobacz więcej
przepisie jest on idealny. Chwila pracy (naprawdę tylko chwila) a później już sama przyjemność:) Do łososia podałam chutnej zczarnej porzeczkiale nie jest to konieczne. Składniki: 400 g świeżego Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) to sos owocowo-warzywny pochodzący z kuchni indyjskiej. Możliwości kombinacji składników jak i smaków są nieograniczone. Można podawać praktycznie ze wszystkim: na kanapkę, do Zobacz więcej
Robię od kilku lat nie wiem czemu nie podzieliłam się jeszcze przepisem?Sos warzywno-owocowy tzw. chutnej ,czatnej a przepis znaleziony w książce zakupionej jakieś 20 lat temu pt. "Przetwory domowe" Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Chutney dyniowy

Chutney dyniowy 636

2
octem winnym (dałam z czerwonego, bo była mowa o ciemnym kolorze chutneya). Składniki: 400 g obranej dyni, bez pestek 200 g dojrzałych pomidorów 200 g cebuli 25 g rodzynek sułtanek 250 g cukru Zobacz więcej
się pojawiają na moim stole, bowiem dysponowałam nadmiarem cukinii i marchewki. Do tego podałam chutney z pomidorów i brokuły z przyprawami. by Alex Przepis na kotleciki i chutnej jak wspomniałam Zobacz więcej
: zrobiłam zakupy zrobiłam chutnej z rabarbaru 2 dni przed: upiekłam pasztet z selera upiekłam ciasta dzień przed: upiekłam tarty usmażyłam naleśniki i przygotowałam farsz zrobiłam chłodnik z Zobacz więcej
na średnim ogniu 40-50 minut, aż mieszanina zgęstnieje (ostatecznie chutnej konsystencją powinien przypominać gęste powidła). Co 15 minut sos należy delikatnie przemieszać, żeby owoce nie przywarły Zobacz więcej
. Dodaj 200 ml winda, cukier, ocet i przyprawy - wymieszaj. Smaż aż cebula będzie miękka, a większość wina odparuje - jeśli cebula zacznie przywierać, to dolej jeszcze trochę wina. Gotowy chutnej Zobacz więcej
Miniony weekend był jednym z tych, za którymi już się stęskniłam. Znowu mogłam zaszyć się na wiele godzin w kuchni, by w spokoju wdrażać w życie nowo wymyślone receptury;) Ilekroć wybieram się na mój Zobacz więcej
nie chce się Wam przygotowywać tortilli, zróbcie sam chutnej. Jego słodki smak pieczonych papryk idealnie komponuje się z ostrością tabasco i chilli oraz intrygującymi, lekko wyczuwalnymi nutami Zobacz więcej
Jak wiecie kuchnię hinduską bardzo lubię i gości u mnie ona bardzo często. Pełna aromatów, barw i niesamowitych zapachów sprawia, że ślinka cieknie już na samą myśl o kolejnych ucztach! Bonda to po Zobacz więcej
, dodajemy kurkumę, szczyptę soli, 2 łyżki oliwy oraz mąkę – mieszamy aż powstanie gładkie ciasto. Każdy pączek obtaczamy w cieście i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy na Zobacz więcej
gotuj kurczaka przez ok 40 minut. Chutney (czatnej) pomidorowy-spiżarnia Chutney: to warzywno owocowy sos używany w kuchni indyjskiej.Jest tu cały wachlarz smaków. Kwaśny, słodki, ostry i słony. Zobacz więcej
np. na kromce domowego chleba i w takiej wersji smakuje mi najbardziej. Takie paprykowe chutnej można podać jako zimny sos do grilla ale również do innych mięs z patelni lub pieczonych.Jest gęste i Zobacz więcej
(bez cukru, bez pieczenia) Ciasteczka z amarantusa z pieczoną dynią i imbirem (bez glutenu, bez cukru) Batoniki musli z powidłami śliwkowymi i orzechami włoskimi (bez glutenu, bez cukru, bez Zobacz więcej
Bananowe Pole
Bananowe Pole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bananowe Pole
Wegański WROCŁAW

Wegański WROCŁAW 60

1
Gdzie zjesz wegańsko we Wrocławiu? Poniżej znajdziecie listę knajpek oraz dań, które mieliśmy okazję skosztować. Lokali jest całkiem sporo, więc dla każdego coś miłego! :) Wegański WROCŁAW VEGA bar Zobacz więcej
Uwielbiam niespodzianki, dlatego jak tylko dowiedziałam się, że powstał box subskrybcyjny z jedzeniem- Cud Miód Box, od razu się zapisałam. W pierwszej przesyłce dostałam m.in. Luks Pomadę, Chatni- Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2013

0
na dania festiwalowe czekaliśmy dłuższą chwilę. Napięcie zostało wystarczająco zbudowane, gdy na stole pojawił się talerz z pure oraz kuleczkami selera, marchewki oraz łopatki. Dopiero po tej Zobacz więcej