chutnej z porzeczek

Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
Chutnej z czarnej porzeczki idealnie pasuje jako sos do makaronu lub ryżu podczas letnich obiadów. Może być również użyty jako smarowidło do kanapek lub dodatek do naturalnego twarożku. Panna Monika Zobacz więcej
przepisie jest on idealny. Chwila pracy (naprawdę tylko chwila) a później już sama przyjemność:) Do łososia podałam chutnej zczarnej porzeczkiale nie jest to konieczne. Składniki: 400 g świeżego Zobacz więcej
zostawiamy na dużym ogniu, do momentu kiedy płyn odparuje, i zostawi gęstawy sos. Chutney zostawiamy do ostygnięcia i podajemy zimny. Możemy go jednak przygotować w większej ilości, i zapakować do Zobacz więcej
bagietki. Doskonałym dodatkiem do tego pasztetu może być konfitura z porzeczek, powidła śliwkowe lub chutnej z czerwonej cebuli (przepis tutaj). Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru Zobacz więcej
: pieprzem, imbirem, szafranem i kardamonem, oraz wzbogacony o słodycz cukru utłuczonego z cynamonem. Chutnej sporządza się z dodatkiem rodzynek,czosnku,cebuli,musztardy,octu, sporej ilości przypraw Zobacz więcej
gotuj kurczaka przez ok 40 minut. Chutney (czatnej) pomidorowy-spiżarnia Chutney: to warzywno owocowy sos używany w kuchni indyjskiej.Jest tu cały wachlarz smaków. Kwaśny, słodki, ostry i słony. Zobacz więcej
zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gorący chutnej, zaraz po przygotowaniu przekładać do słoików. CAMEMBERT ZAPIEKANY Z CZOSNKIEM I TYMIANKIEM /składniki na 1 porcję/ 1 krążek sera camembert Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 1995

0
, aromatyczna zupa, wyraźnie smaki deklarowanych składników, jednak do odtworzenia - z powodzeniem mogę przygotować taką w domu, nie była inspirująca. W przeciwieństwie do dania głównego - casserole z Zobacz więcej