chutnej z porzeczek

Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Chutney z czarnej porzeczki

Chutney z czarnej porzeczki 893

1
{{headerMessage}}
Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chutnej z czarnej porzeczki idealnie pasuje jako sos do makaronu lub ryżu podczas letnich obiadów. Może być również użyty jako smarowidło do kanapek lub dodatek do naturalnego twarożku. Panna Monika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisie jest on idealny. Chwila pracy (naprawdę tylko chwila) a później już sama przyjemność:) Do łososia podałam chutnej zczarnej porzeczkiale nie jest to konieczne. Składniki: 400 g świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porzeczki szypułek, i użyli sprawdzonego garnka - takiego w którym potrawy nie przystają zbyt szybko do dna. Składniki: 5 szklanek czerwonych porzeczek (bez szypułek) czubata łyżka masła 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bagietki. Doskonałym dodatkiem do tego pasztetu może być konfitura z porzeczek, powidła śliwkowe lub chutnej z czerwonej cebuli (przepis tutaj). Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: pieprzem, imbirem, szafranem i kardamonem, oraz wzbogacony o słodycz cukru utłuczonego z cynamonem. Chutnej sporządza się z dodatkiem rodzynek,czosnku,cebuli,musztardy,octu, sporej ilości przypraw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotuj kurczaka przez ok 40 minut. Chutney (czatnej) pomidorowy-spiżarnia Chutney: to warzywno owocowy sos używany w kuchni indyjskiej.Jest tu cały wachlarz smaków. Kwaśny, słodki, ostry i słony. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gorący chutnej, zaraz po przygotowaniu przekładać do słoików. CAMEMBERT ZAPIEKANY Z CZOSNKIEM I TYMIANKIEM /składniki na 1 porcję/ 1 krążek sera camembert Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2032

0
{{headerMessage}}
. Ale za to danie drugie GENIALNE! Sushi po staropolski, roladka z gęsi zawijana w algi, podawana na puree ziemniaczanym z wasabi oraz modrą kapustą i marynowanym imbirem - Wielkie Żarcie powaliło Zobacz więcej