chutney ananasa

Chutney to podstawowy sos kuchni indyjskiej, oparty na warzywach lub owocach. Przepis powstał bardzo spontanicznie i bardzo szybko, gdyż mój udział, tzn. siekanie składników i wrzucanie ich do rondla Zobacz więcej
PINEAPPLE CHUTNEY Ten chutney jest boski. Jeśli jesteście chutney'owymi fanami, to ten na bank Wam zasmakuje. Jest idealnie wyważony, słodki smak ananasa przeplata się tu z kwaskowatym Zobacz więcej
Chutney jest to gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. Sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami,czosnkiem, owocami, czosnkiem itp. Używany do potraw mięsnych i wegetariańskich. W zależności od Zobacz więcej
papryka w proszku 4 plasterki ananasa (z puszki) mango chutney (używałam gotowego, można zrobić samemu, przepisu nie podam, gdyż nie posiadam :)) 4 plasterki sera żółtego (najlepiej gouda) Sposób Zobacz więcej
Chutney z Bananów Jabłka z Kruszonką Rolada Marchewkowa Owsiane Ciasteczka z Jabłkami i Krówkami Grzanki z Dynią i Czekoladą Baba Ghanoush, czyli Arabska Pasta z Bakłażana Tarta z Jabłkami, Orzechami Zobacz więcej
Chutney pomidorowo-jabłkowo-anansowy - smaczne połączenie, dobrze przyprawione. Jabłka, ananas i pomidory przyprawione czosnkiem kolendrą papryczka chili i imbirem. Takie rozgrzewające połączenie. Zobacz więcej
Chutney jest to gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. W Polsce odpowiedniki sosu znany był od bardzo dawna (pojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze. Kiedyś (dosyć dawno, bo dwa lata Zobacz więcej
ryżem. Do tego dania wskazany jest dodatek sosu - u mnie wystąpił jeden ze składników marynaty, czyli słodko-pikantny chutney mango. Przepis na ziemniaczki z piekarnika pojawi się w kolejnym poście Zobacz więcej
na oko
na oko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na oko
Chutney ananasowy

Chutney ananasowy 294

1
Piekna pogoda ostatnio sprzyja grillowaniu, dlatego warto pomyslec o ciekawych dodatkach do tradycyjnie przygotowywanego jak co roku miesa. Ja najbardziej lubie eksperymentowac z sosami i dodatkami. Zobacz więcej
Na początek kilka informacji z Wikipedii: Chutney, czatnej ,hindi:चटनीćatni- gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. Sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami,czosnkiem, cebulą, octem, musztardą itd. Zobacz więcej
SlodkoSlone
SlodkoSlone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slodko Slone
Przetwory - sos Chutney

Przetwory - sos Chutney 1663

0
Chutney pochodzi z Indii, a jego nazwa dosłownie oznacza oblizywanie palców po posiłku:). I coś w tym jest! Sos ten ma niepowtarzalny, słodko-kwaśno-pikantny smak i pasuje do wszystkiego! Do drobiu, Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) czyli indyjski sos. Kocham jesień za kolory i owoce. Czasem też za przyjemne słońce i temperaturę, ale chyba nie w tym roku. Gorzej, że przez moją spożywczą miłość nie mogę Zobacz więcej
Wytrawny chutney z ananasa z dodatkiem pikantnej papryczki chili, rozgrzewającego imbiru, aromatycznej trawy cytrynowej i świeżej kolendry. W smaku słodki, kwaśny, pikantny. Jest świetnym dodatkiem do Zobacz więcej
Chutney to gęsty sos, który chętnie podaje się do mięs, serów, a nawet ryb. W zeszłym roku zachwycałam się pikantnym chutney z ananasa, którego pochłonęłam dobre kilka słoiczków. W tym sezonie również Zobacz więcej
Uwielbiam takie dania! Mnóstwo warzyw, wyraziste przyprawy, a do tego pyszny sos. Coś wspaniałego. Przepis znalazłam w książce Jamiego Oliwera. Bardzo sobie cenię jego kuchnię, jest zdrowa, niezbyt Zobacz więcej
potrawy muszą być ostre i aromatyczne Na stole znalazły się: na ciepło: pakora (przepis na pakorę i chutney z mango: http://blogweganski.pl/pakora-i-chutney-z-mango/) samosy tofu w kokosowym curry na Zobacz więcej
Chutney (wym. czatnej), to uniwersalny dodatek do potraw z mięs (zwłaszcza z drobiu) ryb, serów, potraw z ryżem i do chleba. To rodzaj gęstego, słodko-kwaskowatego sosu na bazie duszonej cebuli z Zobacz więcej
soczyste… Tak czy inaczej polecam wszystkim, którzy lubią aromat słodyczy, ananasa, kokosa i mango otulonego kurczakiem i czerwoną cebulą . Smakowitego! Składniki (na 5 ciasnych szaszłyków): Zobacz więcej
Wypowiadam wojnę chemicznym sosom z tubek, buteleczek i słoiczków. Mówię stanowcze NIE glutaminianom, E-mordercom i syropom glukozowo-fruktozowym. W zamian proponuję jedną z wielu, ale moim zdaniem Zobacz więcej
. Wiosenne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne proponuje nam tej wiosny bogactwo wyrafinowanych smaków oparte na najświeższych składnikach i kuszących aromatach. Restauracja zaprasza na szeroki wybór Zobacz więcej