chutney jarzębinowy

I kolejne jarzębinowe dzieło, tym razem, w odróżnieniu od słodkiejKONFITURY, coś wytrawnego. Lekko słodki, lekko gorzki, lekko pikantny i pachnący czosnkiem chutney do mięs - zdecydowanie dla Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Konfitura z jarzębiny

Konfitura z jarzębiny 1245

0
do domu, coś wymodzę. Tak też zrobiłam. Przepis pochodzi chyba z Poradnika Domowego, numeru sprzed wielu lat - na wyciętej kartce niestety nie ma tytułu czasopisma. Wypróbujcie też koniecznie przepis Zobacz więcej
nią .Posadziliśmy pod oknami naszego wiejskiego domu. Jarzębina rośnie i późnym latem obdarza nas pięknymi koralami. Czy jako małe dziewczynki robiłyście jarzębinowe korale? Ja tak,zawsze.Każdego Zobacz więcej
zielonego", to trafiło na endywię. Na surowo jest dla mnie niejadalna przez swoją gorycz, ale po przesmażeniu na maśle staje kusząco chrupiąca i lekko orzechowa, a za sprawą cukru traci goryczkę. W Zobacz więcej
składników, odstawić z ognia. Przed wymieszaniem z ugotowanym makaronem sprawdzić doprawienie - ew. dosolić (można to zrobić za pomocą sosu rybnego) i skropić cytryną - i dorzucić posiekaną natkę Zobacz więcej