chutney z cebuli

Szukacie dodatku, który będzie pasował do wszystkiego? Chutney z czerwonej cebuli sprawdzi się idealnie! Doskonale smakuje podany z mięsem, serami jak i samodzielnie :) Ja wprost uwielbiam jeść Zobacz więcej
Pewnie ilu ludzi robi chutney z cebuli, tyle jest przepisów. Po wypróbowaniu wielu wariantów ten smakuje mi najbardziej. Ma wiele zastosowań zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go przechowywać w Zobacz więcej
Od kilku dni rozmyślałam, czy piec tort na moje urodziny? Doszłam do wniosku, że największą przyjemność sprawi mi kawałek sera i czerwone wino. Poniżej moja interpretacja tortu w wersji wytrawnej - Zobacz więcej
To mój drugi chutney w życiu. Pierwszy, z mango, był absolutnie oszałamiający więc sądziłam, że lepszego nie będzie. Jednak jest! Chutney z czerwonej cebuli to coś genialnego! I wiem, że na tą opinię Zobacz więcej
Chutney z czerwonejcebuli 4 Kwiecień 2013 · - autor: Krystyna Gerc · w Dodatki · Jak niektórzy z Was już wiedzą prowadzę fanpejdża bloga, ostatnio nawet dość często jestem tam aktywna. Chciałam Zobacz więcej
Miałam w planach przygotowanie pasztetu z wątróbki a do pasztetu najlepszy jest właśnie chutney . O ile po wyjściu z pracy cebulę można kupić bez problemu , o tyle z wątróbką niestety jest gorzej :( Zobacz więcej
Chutney z czerwonej cebuli Chutney z czerwonej cebuli robiłam pierwszy raz, ale muszę przyznać, że wyszedł pyszny W tym roku moja siostra przywiozła nam z Anglii dwa sosy chutney – jeden z cebuli a Zobacz więcej
mojej kuchni. Przygotowałam z nich chutney i miałam niemały problem, jak to coś nazwać. Może wytrawnymi powidłami? może konfiturami? Chciałobysiępo polsku atu nijak nie pasuje ;) Chutney to gęsty Zobacz więcej
Chutney z cebuli u nas towarzyszy przede wszystkim wielu daniom mięsnym i rybnym. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie choćby tradycyjnego kotleta lub grillowanej ryby, tym bardziej, że cebula Zobacz więcej
przetwory. Na przykład chutney z czerwonej cebuli. Jak pisałem już tutaj, za czasów studenckich (nie tak bardzo odległych) pracowałem w angielskim coffee shopie sprzedającym bajgle. Bajgle były Zobacz więcej
Chutney z czerwonej cebuli - przepis | Człowiek z łyżką Człowiek z łyżką przepisy, gotowanie i jedzenie Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Co robię źle? Kim jest człowiek z łyżką? Zobacz więcej
Wracają "Jadalne warsztaty" i inspiracje z nich przywiezione :) Tym razem w postaci chutney'a z dwóch całkowicie kontrastujących składników - z ostrej w smaku cebuli i przepełnionej słodyczą Zobacz więcej
Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do dań mięsnych, serów, wędlin czy pasztetów. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, idealna do grillowanych potraw. Słodko-ostry chutney z czerwonej Zobacz więcej
Składniki: - kilogram białej cebuli - łyżeczka płatków chili - 3 łyżki rodzynek - 0,5 litra soku z pomarańczy - 0,75 szklanki cukru -łyżeczkaziarenek kolendry - łyżeczka soli - 6 gałązek tymianku Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Zainspirowana kolacyjką u przyjaciółki, postanowiłam poeksperymentować... Chutney to gęsty sos z kuchni indyjskiej, robi się go z warzyw, owoców, przyprawia czosnkiem, musztardą. To, co jadłam u Zobacz więcej
Ten chutney, to wymarzony dodatek do deski serów, pasztetów, kaczki i królika. Zaryzykuję i powiem też, ze do wątróbki, chociaż to zamierzam dopiero sprawdzić :-). Składniki: 2 łyżki bezzapachowego Zobacz więcej
To mój ulubiony chutney, zaraz obok korzennego chutneya z dyni. Idealny do kanapek oraz pieczonego mięsa, obłędny zwłaszcza z indykiem i kaczką. Róbcie, nie pożałujecie! :) Składniki: 2,5 kg. śliwek, Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) to rodzaj gęstego sosu kuchni indyjskiej, podawanego najczęściej do różnego rodzaju mięs, wędlin, bądź serów. Europejskie chutney zwykle zawiera owoce, ocet i cukier. Osobiście Zobacz więcej
Moja lodówka pełna jest wszelakich sosów, jest sos sojowy, majonez, ketchup, musztarda, chrzan .... niektóre sama przygotowuję, inne kupuję. Jednego mi brakuje, to chutney. Nic więc dziwnego, że wraz Zobacz więcej