chutney z cebuli

Szukacie dodatku, który będzie pasował do wszystkiego? Chutney z czerwonej cebuli sprawdzi się idealnie! Doskonale smakuje podany z mięsem, serami jak i samodzielnie :) Ja wprost uwielbiam jeść Zobacz więcej
Pewnie ilu ludzi robi chutney z cebuli, tyle jest przepisów. Po wypróbowaniu wielu wariantów ten smakuje mi najbardziej. Ma wiele zastosowań zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go przechowywać w Zobacz więcej
Od kilku dni rozmyślałam, czy piec tort na moje urodziny? Doszłam do wniosku, że największą przyjemność sprawi mi kawałek sera i czerwone wino. Poniżej moja interpretacja tortu w wersji wytrawnej - Zobacz więcej
To mój drugi chutney w życiu. Pierwszy, z mango, był absolutnie oszałamiający więc sądziłam, że lepszego nie będzie. Jednak jest! Chutney z czerwonej cebuli to coś genialnego! I wiem, że na tą opinię Zobacz więcej
, uwielbiam takie wynalazki!:) W efekcie wyszedł przepyszny chutney który używa się w dość śladowej ilości. Smak głęboki, pracy mało, koszty niewielki z założeniem że masz w domu kilka octów i wino od Zobacz więcej
Miałam w planach przygotowanie pasztetu z wątróbki a do pasztetu najlepszy jest właśnie chutney . O ile po wyjściu z pracy cebulę można kupić bez problemu , o tyle z wątróbką niestety jest gorzej :( Zobacz więcej
Chutney z czerwonej cebuli Chutney z czerwonej cebuli robiłam pierwszy raz, ale muszę przyznać, że wyszedł pyszny W tym roku moja siostra przywiozła nam z Anglii dwa sosy chutney – jeden z cebuli a Zobacz więcej
mojej kuchni. Przygotowałam z nich chutney i miałam niemały problem, jak to coś nazwać. Może wytrawnymi powidłami? może konfiturami? Chciałobysiępo polsku atu nijak nie pasuje ;) Chutney to gęsty Zobacz więcej
Chutney z cebuli u nas towarzyszy przede wszystkim wielu daniom mięsnym i rybnym. Jest to doskonały sposób na urozmaicenie choćby tradycyjnego kotleta lub grillowanej ryby, tym bardziej, że cebula Zobacz więcej
przetwory. Na przykład chutney z czerwonej cebuli. Jak pisałem już tutaj, za czasów studenckich (nie tak bardzo odległych) pracowałem w angielskim coffee shopie sprzedającym bajgle. Bajgle były Zobacz więcej
Chutney z czerwonej cebuli - przepis | Człowiek z łyżką Człowiek z łyżką przepisy, gotowanie i jedzenie Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Co robię źle? Kim jest człowiek z łyżką? Zobacz więcej
Wracają "Jadalne warsztaty" i inspiracje z nich przywiezione :) Tym razem w postaci chutney'a z dwóch całkowicie kontrastujących składników - z ostrej w smaku cebuli i przepełnionej słodyczą Zobacz więcej
Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do dań mięsnych, serów, wędlin czy pasztetów. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno, idealna do grillowanych potraw. Słodko-ostry chutney z czerwonej Zobacz więcej
Składniki: - kilogram białej cebuli - łyżeczka płatków chili - 3 łyżki rodzynek - 0,5 litra soku z pomarańczy - 0,75 szklanki cukru -łyżeczkaziarenek kolendry - łyżeczka soli - 6 gałązek tymianku Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Zainspirowana kolacyjką u przyjaciółki, postanowiłam poeksperymentować... Chutney to gęsty sos z kuchni indyjskiej, robi się go z warzyw, owoców, przyprawia czosnkiem, musztardą. To, co jadłam u Zobacz więcej
Ten chutney, to wymarzony dodatek do deski serów, pasztetów, kaczki i królika. Zaryzykuję i powiem też, ze do wątróbki, chociaż to zamierzam dopiero sprawdzić :-). Składniki: 2 łyżki bezzapachowego Zobacz więcej
To mój ulubiony chutney, zaraz obok korzennego chutneya z dyni. Idealny do kanapek oraz pieczonego mięsa, obłędny zwłaszcza z indykiem i kaczką. Róbcie, nie pożałujecie! :) Składniki: 2,5 kg. śliwek, Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) to rodzaj gęstego sosu kuchni indyjskiej, podawanego najczęściej do różnego rodzaju mięs, wędlin, bądź serów. Europejskie chutney zwykle zawiera owoce, ocet i cukier. Osobiście Zobacz więcej
, cukier i ocet. Do tej bazy dodaje się sezonowe warzywa lub owoce. To właśnie te ostatnie decudują o jego słodko-kwaśnym smaku, dzięki któremu, idealnie komponuje się z ryżem, mięsiwem czy serami. Zobacz więcej