chutney z czerwonej porzeczki

Składniki: Inspiracja:rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki Zobacz więcej
Dziś mam dla Was propozycję owocową na ostro, czy chutney z czerwonych porzeczek. Wspaniałe połączenie smaku kwaśnego, słodkiego i ostrego. Idealny do serów, pasztetów czy mięsa. No i ten piękny Zobacz więcej
. Postanowiłamsporządzić chutney z czerwonych porzeczek, gdyż te sezonowe owoce doskonale się nadają się na przygotowanie sosu ze względu na swoją kwasowość. Wszystkie przyprawy jakie zastosowałam do Zobacz więcej
nich uginały. Zebrałam kilka kilogramów czerwonych i czarnych porzeczek. Z tych pierwszych zrobiłam już chutney z dodatkiem świeżego rozmarynu. Będzie dobry dodatek do serów i mięs. Składniki: (ok. 5 Zobacz więcej
, czerpiąc z siebie to, co najlepsze. Polskę od zawsze przecinała dość rozbudowana sieć szlaków handlowych. W naszym kraju nie było więc trudno o orientalne przyprawy i zamożni chętnie z nich Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Ten chutney, to wymarzony dodatek do deski serów, pasztetów, kaczki i królika. Zaryzykuję i powiem też, ze do wątróbki, chociaż to zamierzam dopiero sprawdzić :-). Składniki: 2 łyżki bezzapachowego Zobacz więcej
, nie koniecznie na długie zimowe wieczory. Chutney z czerwonych porzeczek będzie Wam smakował o każdej porze roku. Nam uprzyjemniał ciepłą kolacją w bardzo deszczowy wieczór. Kolor, smak i Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
porzeczkowy chutney

porzeczkowy chutney 1451

1
Porzeczkowy chutney to dobry dodatek do wszystkich wędlin i mięs, świetnie smakuje podany do ulubionych serów, można go używać zamiast keczupu. Przepis na chutney z książki Małgorzata Caprari Zobacz więcej
Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
Sandwicherie.pl
Sandwicherie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sandwicherie
camemburger

camemburger 55

0
camemburger Burger, który dosłownie rozpływa się w ustach. rzeczy •camembert •czosnek •natka pietruszki •oliwa z oliwek •250 g czerwonej porzeczki •1/2 szklanki cukru •1/4 szklanki octu Zobacz więcej
~owsianka na kawie orzechowej z kajmakiem i orzechami pecan~ Ostatnio nawiązałam współpracę z firmąLuks Pomada, która w swojej ofercie ma wiele ciekawych produktów - odkonfiturpoczatni (chutney). W Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Porzeczkowo mi :)

Porzeczkowo mi :) 79

0
delikatnie do rozpuszczenia cukru, zakręcić, można pasteryzować) Konfitura z czarnej porzeczki i banana (przepis już wkrótce) Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli (przepis już wkrótce) Zobacz więcej
Pewnie ilu ludzi robi chutney z cebuli, tyle jest przepisów. Po wypróbowaniu wielu wariantów ten smakuje mi najbardziej. Ma wiele zastosowań zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go przechowywać w Zobacz więcej
Uwielbiam owocowe dodatki do mięs. W przetworach, sosach, farszach, pastach, pasują idealnie do każdego rodzaju pieczeni. Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na chutney z czerwonych porzeczek. Jego Zobacz więcej
Czerwona porzeczka na ostro! Dlaczego na ostro? Bo z kolorowym pieprzem! Nie mam w zwyczaju posługiwać się obcojęzycznymi nazwami potraw, stąd też nie pojawia się nazwa „Chutney”. Zdecydowałam się na Zobacz więcej
CHUTNEY MALINOWO-PORZECZKOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM szklanka malin szklanka czerwonych porzeczek i kilka gałązek czarnych 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2łyżki octu Zobacz więcej
do tego chutney z porzeczek z przydomowego krzaka mojej Mamy. Przygotowanie polędwica: - dwa kawałki polędwicy wieprzowej - świeży szpinak ( 1 opakowanie, ja miałam z ogródka) - 2 ząbki czosnku - 1 Zobacz więcej
, miskę, tarkę o małych oczkach Składniki: czerwone porzeczki – 200 g czerwona cebula – 2 szt. czerwona papryka – 1 szt. (mała) czerwone chili – 0,5 szt. (bez nasion) czosnek – 2 ząbki świeży imbir – Zobacz więcej