chutney z czerwonej porzeczki

Składniki: Inspiracja:rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki Zobacz więcej
Dziś mam dla Was propozycję owocową na ostro, czy chutney z czerwonych porzeczek. Wspaniałe połączenie smaku kwaśnego, słodkiego i ostrego. Idealny do serów, pasztetów czy mięsa. No i ten piękny Zobacz więcej
. Postanowiłamsporządzić chutney z czerwonych porzeczek, gdyż te sezonowe owoce doskonale się nadają się na przygotowanie sosu ze względu na swoją kwasowość. Wszystkie przyprawy jakie zastosowałam do Zobacz więcej
W ubiegłą sobotę wybrałam się na działkę. Rośnie na niej kilka krzaczków porzeczek posadzonych przez moją mamę dobrych kilkanaście lat temu. Nigdy nie było z nich dużych zbiorów - zazwyczaj na każdej Zobacz więcej
Chutney, czatnej, czatni czy też gąszcz to słodko-kwaśny, aromatyczny i pikantny sos na bazie owoców z dodatkiem rozmaitych korzennych przypraw. Te pierwsze nazwy pochodzą ze Wschodu, a dokładnie z Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Ten chutney, to wymarzony dodatek do deski serów, pasztetów, kaczki i królika. Zaryzykuję i powiem też, ze do wątróbki, chociaż to zamierzam dopiero sprawdzić :-). Składniki: 2 łyżki bezzapachowego Zobacz więcej
, nie koniecznie na długie zimowe wieczory. Chutney z czerwonych porzeczek będzie Wam smakował o każdej porze roku. Nam uprzyjemniał ciepłą kolacją w bardzo deszczowy wieczór. Kolor, smak i Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
porzeczkowy chutney

porzeczkowy chutney 1464

1
Porzeczkowy chutney to dobry dodatek do wszystkich wędlin i mięs, świetnie smakuje podany do ulubionych serów, można go używać zamiast keczupu. Przepis na chutney z książki Małgorzata Caprari Zobacz więcej
Tak..kolejny chutney. Teraz będę mocno eksploatować ten wątek:) Poczerwonej cebuliprzyszedł czas na owoce. Czyli czarną porzeczkę. Chwila smażenia i pyszny chutnej gotowy. Podałam go dziś do łososia Zobacz więcej
Sandwicherie.pl
Sandwicherie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sandwicherie
camemburger

camemburger 64

0
camemburger Burger, który dosłownie rozpływa się w ustach. rzeczy •camembert •czosnek •natka pietruszki •oliwa z oliwek •250 g czerwonej porzeczki •1/2 szklanki cukru •1/4 szklanki octu Zobacz więcej
Chutney, czyli po prostu sos. Mój nie jest pikantny, lecz słodko - kwaśny. Świetnie pasuje do białego mięsa lub ryby, ożywia i nadaje wyrazistszego smaku. Składniki na ok. 500 ml chutney: 250 g Zobacz więcej
porzeczka -powidła mirabelka -eko leśna jagoda Wszystkie słoiczki były dokładnie i profesjonalnie zapakowane, więc nikt nie powinien mieć obaw przed zamówieniem wyrobów Luks Pomada internetowo, na Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Porzeczkowo mi :)

Porzeczkowo mi :) 80

0
delikatnie do rozpuszczenia cukru, zakręcić, można pasteryzować) Konfitura z czarnej porzeczki i banana (przepis już wkrótce) Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli (przepis już wkrótce) Zobacz więcej
Pewnie ilu ludzi robi chutney z cebuli, tyle jest przepisów. Po wypróbowaniu wielu wariantów ten smakuje mi najbardziej. Ma wiele zastosowań zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go przechowywać w Zobacz więcej
Uwielbiam owocowe dodatki do mięs. W przetworach, sosach, farszach, pastach, pasują idealnie do każdego rodzaju pieczeni. Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na chutney z czerwonych porzeczek. Jego Zobacz więcej
Czerwona porzeczka na ostro! Dlaczego na ostro? Bo z kolorowym pieprzem! Nie mam w zwyczaju posługiwać się obcojęzycznymi nazwami potraw, stąd też nie pojawia się nazwa „Chutney”. Zdecydowałam się na Zobacz więcej
CHUTNEY MALINOWO-PORZECZKOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM szklanka malin szklanka czerwonych porzeczek i kilka gałązek czarnych 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2łyżki octu Zobacz więcej
do tego chutney z porzeczek z przydomowego krzaka mojej Mamy. Przygotowanie polędwica: - dwa kawałki polędwicy wieprzowej - świeży szpinak ( 1 opakowanie, ja miałam z ogródka) - 2 ząbki czosnku - 1 Zobacz więcej
Marmolada z porzeczek to jak najbardziej letnie danie. Ale z cebulą i chili? Ano tak! Jak wiecie, uwielbiam mieszać smaki. Porzeczki gotowane z cebulą, imbirem, chili, czosnkiem i papryką dają w Zobacz więcej