chutney z wiśni

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Chutney z wiśni

Chutney z wiśni 22

0
W moim rodzinnym ogrodzie były dwie czereśnie (no, właściwie półtora, bo jedna malutka) i z tuzin drzew wiśni. Przyznam, większą miłością darzyłam (i darzę) te pierwsze. A wiśnie, cóż, były. A że Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Chutney z rabarbaru

Chutney z rabarbaru 547

0
brązowego cukru 50 ml octu jabłkowego 1 łyżeczka mielonego obranego świeżego imbiru 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka mielonego kminku łyżeczki mielonego cynamonu łyżeczki mielonych goździków Zobacz więcej
. Czosnek przeciskam przez praskę i dodaję resztę składników. Marynuję mięso przez cała noc. Chutney: 30 dag wiśni bez pestek 20 ml czerwonego wina 1 łyżka syropu z sosny lub miodu małej czerwonej Zobacz więcej
przepisów na ogórki małosolne jak również metod co do ich przyrządzania. Nie ściskać, kłaść jaśniejszymi końcówkami do góry, używać gumowych rękawiczek, zalewać zimną wodą, zalewać wodą mineralną, Zobacz więcej
Hej :) Witajcie po świętach. Zapewne były udane i obfite w pyszne jedzenie :) Mamy dla Was propozycję przekąski świątecznej lub tak jak my ją przygotowaliśmy, bardziej sylwestrowej. Idealne na Zobacz więcej
małej ręcznej drylownicy do wiśni, szło ciężko bo większość nie była całkiem dojrzała. Z dojrzałych śliweczek pestki powinny łatwo odchodzić. Cebulę posiekałam drobno, podobnie chili usuwając jednak Zobacz więcej
na wiśniowe przetwory, było również sporo ciast. Największym powodzeniem cieszył się sernik „Black Forest”, który pod różnymi nazwami pojawił się aż trzy razy, w tym także u mnie;) Trochę brakło mi Zobacz więcej
pomidory chutney na ostro chutney jabłkowo - żurawinowy czereśnie w soku własnym wiśnie w soku własnym dżem czereśniowy wiśnie w nalewce czerwona porzeczka w nalewce chutney buraczano - imbirowy Zobacz więcej
- Suszone płatki chabrów porzeczki - Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki - Kompot z porzeczek w słoikach na zimę - Kompot ze śliwek i porzeczek wiśnie - Konfitura z wiśni - Konfitura z wiśni i Zobacz więcej
wiśni, obrany i posiekany 1 posiekana papryczka chili, bez pestek 3 łyżki wiórków koksowych olej do smażenia Mieszamy suche skąłdniki w misce. Następnie, mieszajac, dodajemy taką ilość maslanki, by Zobacz więcej
zmieniłam proporcje, sposób przygotowania, dałam dużo mniej chrzanu, więcej wiśni, czerwone cebule, doprawiłam też wg własnego uznania. Podaję po zmianach. Składniki (miska sosu): 3 czerwone cebule 3 Zobacz więcej
się ograniczyć do kilku owoców i warzyw. Po dzisiejszej wyprawie na pobliski ryneczek, wróciłam do domu między innymi z wiśniami. Już wczoraj pojawiły się u mnie na śniadaniu w formie chutney, a Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa 107

0
orzeźwienia. Stary poniemiecki dom z grubymi, kamiennymi ścianami również zapewnia odrobinę chłodu. Można żyć. Oddychać. We Wrocławiu już nie byłam w stanie oddychać, ani nawet myśleć o gotowaniu i Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem 116

1
i zalane 6 łyżkami wrzątku 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - przepis 1 szkl mleka roślinnego lub wody 1/2 szkl oleju 2 łodygi rabarbaru 1 jabłko ja dodałam też kilka wiśni z kompotu kruszonka – Zobacz więcej
Sok i konfitura* Aronię należy po zerwaniu oczyścić, opłukać, osuszyć i zamrozić na minimum kilka dni. Przemrożenie lub dodanie do soku liści wiśni likwiduje goryczkę. 2kg oczyszczonych i Zobacz więcej
Duti
Duti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A na stoliku...
4 x C jak chutney

4 x C jak chutney 133

0
, pokrojonej cebuli 1/2 szklanki wody 1/3 szklanki octu jabłkowego 1/3 szklanki cukru brązowego 40g suszonych wiśni (ja dałam suszoną żurawinę) 3/4 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu 2 średniej Zobacz więcej
aparat i w drogę. Co zastałem i jak smakowało? zapraszam… Tak jak na wstępie pisałem oto recenzja po której postanowiłem odwiedzić YetzTu – Ramen Burger w poznańskim Yetztu. Jako że jest to o Zobacz więcej
. Najlepiej odstawić chutney na kilka tygodni, żeby się „przegryzł”, jednak jest gotowy do użycia zaraz po przygotowaniu. Polecam wina: Lamita Syrah Bodega Viñedos Mauricio Lorca Mendoza, Argentyna Zobacz więcej
, Borówki z gruszką i jabłkiem - Restauracja domowa Buraczki z papryką na zimę -Annaz, Kuchnia domowa Ani Botwinka na zimę -ChochElka Brzoskwinie w syropie - See food and eat it Cebulowy chutney - Zobacz więcej
wszystkich znanych mi sushi barach, bento barach, ramen barach itd. Zwykle wystrój kręci się wokół kwitnącej wiśni, niezrozumiałych symboli, gejsz i bambusa. W YetzTu klimat bardziej przypomina Zobacz więcej