ciabata

dana181
dana181 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
CIABATA

CIABATA 79

Ciabata,włoskie pyszne pieczywo,które może być podłużne i spłaszczone lub w formie podłużnych bułek. 50 dag. mąki 300 ml.ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki drożdży instant 4 łyżki oliwy Zobacz więcej
cook-yourself
cook-yourself Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook Yourself
piekarenka - ciabata

piekarenka - ciabata 100

Moje pierwsze w życiu ciabaty. Uwielbiam tego rodzaju pieczywo. Najlepiej smakuje mi z masłem i ze świeżym malinowym pomidorem! Ahhhh rozmarzyłam się ;) Miały być na niedzielne śniadanie, niestety Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
 Ciabata po polsku

Ciabata po polsku 171

Ciabata to włoski biały chleb zrobiony z mąki i drożdży. Każdy region Włoch ma swoja odmianę tego chleba. Ja najbardziej lubię miękką, lekką i puszystą w środku, koniecznie z chrupiącą skórką. Przepis Zobacz więcej
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Ciabata ziołowa - ratunek słomianego wdowca Lekko czerstwa ciabata w chlebowniku ? Ostatni pomidor w warzywnym koszyczku na oknie ? Po głowie chodzi Ci Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca ciabata

Chrupiąca ciabata 63

Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Pełnoziarnsta ciabata

Pełnoziarnsta ciabata 62

Uwielbiam ciabate...ale to nic dziwnego, bo kto jej nie lubi? Jeśli jednak nie mamy gotowej mieszanki mąki do zrobienia tych przepysznych bułeczek musimy poswięcić na ich robienie sporo czasu. Samo Zobacz więcej
eremi
eremi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przy kominku
Ciabata bezglutenowa

Ciabata bezglutenowa 47

Chleb drożdżowy na puddingu kukurydzianym porcja na tortownicę 0,5 l wody 100g mąki kukurydzianej 1 płaska łyżeczka soli Odlać 1 szklankę wody i rozrobić w nim mąkę. Resztę wody zagotować z solą. Do Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
ciabata - przepis bazowy

ciabata - przepis bazowy 183

Nie ma to jak chrupiące, jeszcze cieplutkie domowe pieczywko, prawda? :) Podany przepis jest recepturą "rozwojową", tzn można zrobić ją z ulubionej każdej mąki, orkiszowej, razowej żytniej, Zobacz więcej
Zielona Patelka
Zielona Patelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielona Patelka
Ciabata z caprese

Ciabata z caprese 22

Serdecznie zapraszam do nowego, smacznego działu: Zobacz więcej
jestemzosia
jestemzosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jestem zosia
Bagietka czy ciabata?

Bagietka czy ciabata? 41

Zainspirowana wypiekiem bagietkowym ochoczo ruszyłam do kuchni. Generalnie nie jadamy jasnego pieczywa, ale takie domowego wyrobu jest warte grzechu. Przepis mnie zaskoczył, bo kiedyś się naczytałam, Zobacz więcej
Na portalunatoobe. pojawił się konkurs z papierem Saga do pieczenia i gotowania gdzie mój łosoś zajął pierwsze miejsce przepis znajdziecie tutaj . nagrodą były warsztaty w Hotelu Warszawa w Zobacz więcej
Ciabatki z żurawiną są chrupiące aromatyczne dzięki rozmarynowi,na śniadanie najlepsze,zapach jak w kuchni u babci. Składniki 40 dag mąki pszennej typ 480 200 ml gorącej wody 15 g świeżych drożdży 1 Zobacz więcej
To raczej inspiracja niż przepis na pyszną kanapkę z jajkiem na twardo, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym, jednak wiadomo, że do kanapek dodajemy te składniki, które akurat są pod ręką Zobacz więcej
Od kilku dni obserwowałam proces czerwienienia się mojego pierwszego malinowego pomidorka. Zaopatrzyłam się w kilka sadzonek z malinówkami i rzetelnie, dzień w dzień je podlewałam i wysyłałam dobrą Zobacz więcej
niby nic
niby nic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niby nic - a pupa rośnie
Ciabatta

Ciabatta 21

Ciabatty jako dodatek do szakszuki wyszły idealne. Przepyszne i chrupiące! Dobre nawet na drugi dzień :) Przepis z Kuchni Śródziemnomorskiej na TM. Potrzebujemy (4 duże sztuki): - 300g wody, - 25g Zobacz więcej
Ciabatta robiona w trochę nietypowy sposób - cała mąka użyta do wypieku jest tu wprowadzona w postaci zaczynu biga. Biga to rodzaj sztywnego zaczynu, służącego do wypieku pieczywa typu włoskiego, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Ciabatta – nowy przepis

Ciabatta – nowy przepis 88

Przyznam szczerze, że ciabatty nie piekę zbyt często. Nie wiem w sumie dlaczego. Jej miąższ jest dobry a i samo pieczywo dość wszechstronne. W ostatnie upalne dni, nie chciało mi się stać w garnkach Zobacz więcej
Ciabatta włoski, szeroki, płaskawy, biały chleb. Każdy region Włoch ma swoją odmianę ciabatty. Począwszy od miękkiej do chrupiącej skórki, gęstej do lżejszej struktury. Nie wiem z którego regionu Zobacz więcej
Marcepanowa
Marcepanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowa kuchnia
WŁOSKIE CIABATTY

WŁOSKIE CIABATTY 74

WITAJCIE ! W zbiorze przepisów na domowe wypieki nie mogło zabraknąć włoskiego pieczywa typu "Ciabatta", gwarantuję, że warto poświęcić trochę czasu na ich wykonanie bo wychodzą pyszne ( według oceny Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 93

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych Zobacz więcej