ciabatta bez wyrabiania

{{headerMessage}}
Ciabatta bez wyrabiania dodano: 29 Padziernika 2012r. Przepis pochodzi z programu Maryla Al Dente, który tak na marginesie uwielbiam. Troszeczk go zmodyfikowaam, suche drode zastpiam zwykymi, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Autorka radzi wykorzystać jako dodatki pomidorki cherry, pokrojone oliwki, gruboziarnistą sól, suszone zioła, sezam, otręby czy płatki owsiane. Mnie najbardziej smakowała ciabatta bez dodatków, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam ciabattę. Przełożona kawałkiem pieczonego indyka z dodatkiem sera, sałaty i pysznym sosem stanowi fantastyczne weekendowe śniadanie. A jeśli dodatkowo możemy tę ciabattę zrobić samodzielnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyniósł taki bochenek znikał w przeciągu 30 minut. Nawet mój mały psotnik zajadał ze skórką, którą zawsze zostawia ;) Dlatego postanowiłam choćby się waliło, paliło będziemy piekli swój chlebek w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Cieszymy się sobą i czasem razem spędzanym! Za Jedynym tylko tęsknimy... I sami sobie gotujemy, pieczemy, zbieramy, miksujemy.... Dzisiaj proponuję szybkie ciabatty, bo nie ma czasu, bo mamy inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pastą,na niej układamy kawałki awokado, plasterki pomidora i rukolę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Gotowe! SZUKAJ INNYCH PRZEPISÓW Z KATEGORII CHLEB I BUŁKA błyskawiczne tosty francuskie z pomarańczami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PRZEPISÓW Z KATEGORII CHLEB I BUŁKA błyskawiczne tosty francuskie z pomarańczami chlebek ekspresowy (bez wyrabiania i wyrastania!) chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą, bazylią i balsamico Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Ciabatta, nowe doświadczenie

Ciabatta, nowe doświadczenie 101

0
{{headerMessage}}
prostokąt o grubości ok.2 cm. Dzielimy ciasto na trzy bochenki i układamy na posypanych mąką ściereczkach. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 90 minut. Następnie bochenki przekładamy "do góry nogami" na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy post będzie nietypowy, gdyż zamiast przepisu podzielę się z Wami uwagami na temat automatu do pieczenia chleba i oczywiście pochwalę pieczywem, pierwszym upieczonym całkowicie automatycznie Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Ciabatta

Ciabatta 74

1
{{headerMessage}}
Upiekłam! Sama upiekłam ciabattę:) mięciuteńka, puchata, z cienką skórką i dużymi nieregularnymi dziurami - smakuje rewelacyjnie! Żałuję tylko, że zrobiłam z połowy porcji, gdyż zniknęła bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj kolejny przepis pokazujący, że upieczenie pysznego ciasta wcale nie musi być trudne i skomplikowane. Był już przepis naciabatty bez wyrabiania, teraz kolej na drożdżówkę. Ciasto to jest Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
CIABATTA-CHLEB

CIABATTA-CHLEB 90

2
{{headerMessage}}
ciepłe miejsce na 1 h do wyrośnięcia. Potem nagrzać piekarnik do 230 st. przed włożeniem do piekarnika chlebka należy połozyć na dno piekarnika naczynie z wodą, wkładamy chlebek i pieczemy 6 minut z Zobacz więcej
Dotka M
Dotka M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Happiness in a Pot
Ciabatta

Ciabatta 158

0
{{headerMessage}}
Dla mnie najlepsza z lekko wilgotnym miąższem i chrupiącą skórką. Mogę ją jeść bez niczego, a maczana w oliwie z octem balsamicznym potrafi wprawić mnie w ekstazę :) By taka była jej przygotowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(juz po raz siódmy) zachęca Zorra, a ja biorę w niej udział po raz pierwszy :) Ponieważ miałam mało czasu,wybrałam chlebuś równieprosty w przygotowaniu, co smaczny, wzorowany na przepisie ciabatta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb włoski, w smaku przypominający ciabattą,na sprawdzonych proporcjach składnikowych-klik,tylko dzisiaj użyłam dodatków,typu oliwki i oregano,w niewielkich ilościach,dla podkreślenia smaku Zobacz więcej
joone
joone Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blondies in the kitchen
Ciabatta z oliwkami

Ciabatta z oliwkami 194

0
{{headerMessage}}
Kontynuuję próby z włoskim pieczywem... Ciabatta czyli płaski, prostokątny chlebek pszenny o chrupiącej skórce i porowatym, podziurawionym miąższu. Mąka pszenna, drożdże, oliwa i koniec zabawy, ale... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się ciasta). Piekarnik rozgrzej do temp. 200C. Foremkę umieść w piekarniku na najniższym poziomie. Piecz około 30 min. Po tym czasie przenieś blachę na najwyższy poziom piekarnika i zrumień pieczywo Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Fougasse...cacko z dziurką :)

Fougasse...cacko z dziurką :) 112

0
{{headerMessage}}
Rano za oknem biegały lekkie jak puch płatki śniegu. Chwilę potem szarówka, by za moment pojawiło się ostre słońce... Prawdziwy kalejdoskop ;)Bez względu na to jaka pogoda będzie, za chwilę do szkoły Zobacz więcej