ciabatta jamie

, osobiście uwielbiam średnio - wysmażone. Gotowy Rostbef odkładamy aby odpoczął (odda w tedy soki, które również wetrzemy w naszą ciabattę -Czyli najlepsze co może być :)). Ciabattę nacieramy oliwą i Zobacz więcej
wielkości 2 cm garść rodzynek sułtanek 0,5 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 gałązka rozmarynu 2 ciabatty 1 opakowanie gorgonzoli dolce 1 łyżka masła pieprz Wykonanie: konfitura z gruszek Zobacz więcej
Banalnie prosta zupa-krem z ziemniaków i duuużej ilości czosnku. Istny antybiotyk w płynie. Do tego chrupiące grzanki z dobrą oliwą i jesienna kolacja gotowa! Przepis wzorowany na recepturze z Zobacz więcej
na rukoli. Na mięsie rozsmaruj papryczki wymieszane z pietruszką. Sos, który został z mięsa na desce się nie zmarnuje. Górną część ciabatty połóż na desce, i niech sos w nią wsiąknie. Złóż całość Zobacz więcej
) na ok. godzinkę, czasem mieszając. Chorizo ma być podpieczone, pomidorki częściowo popękane. Danie podawać na gorąco z bagietką lub ciabattą. Uwaga – ostrożnie z pomidorkami – w ich środku pływa Zobacz więcej
będzie się gotować, wbijamy jajka tuż nad wodą, gotujemy 3 minuty. Jajka wyjmujemy łyżką cedzakową i...Do miseczki nalewamy zupę, układamy grzankę, a na grzankę jajko - solimy iposypujemypieprzem i Zobacz więcej
czasie co kurczaka). Boczek usmażyć na patelni, aż będzie chrupiący. Odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Rukolę i miętę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzach. Dodać kurczaka, grzanki, Zobacz więcej
I CZEREŚNIAMI (2 porcje) 2 duże garście miksu sałat, liście różnych posiekanych ziół (Jamie proponuje trybulę, miętę, pietruszkę i koperek, ja użyłam bazylii, mięty, tymianku i oregano), 4-6 Zobacz więcej
Pasta z makreli z zieleniną i cytryną. Jamie Olivier inspiruje. Coś do chleba, na śniadanie czy kolację. Dla wielbicieli ryb wędzonych i past kanapkowych. Wędzona makrela w towarzystwie zieleniny Zobacz więcej
, paprykę pokrojoną w paseczki – wszystko skropić octem balsamicznym. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w paski kurczaka i boczek. Sałatkę polać połową dressingu (resztę podać na stół) i posypać grubymi Zobacz więcej
efektowna przekąska na imprezkę). Ostatnio zobaczyłam jak mój idol Jamie O. z werwą rozdziera ten włoski ser na połówki. Postanowiłam sprawdzić i... wyszło malowniczo, artystycznie i wyjątkowo Zobacz więcej
Uwielbiam takie wegańskie burgery, bo są zdrowe i naprawdę godnie zastępują mięso. Zwłaszcza, że zdobycie dobrego mięsa nie jest dziś wcale takie proste. Sezon grillowy i piknikowy tuż tuż, więc Zobacz więcej
na ciepłym talerzyku - budzą wszystkie zmysły i uśmiechy. Chrrrupiące, lekko ostrawe i niezwykle aromatyczne. Moje ulubione to te z porwaną mozzarellą lub prosciutto i figami, tak jak podaje je Jamie Zobacz więcej
ciecierzycę można okrasić kleksami jogurtu. Tagged: bataty, cebula, chili, ciabatty, ciecierzyca, czosnek, Jamie Oliver, jogurt, kuchnia, kumin, na słodko, oliwa, papryka wędzona, pomidory, przepis, Zobacz więcej
koniec smażenia mięsa, obok na ruszcie, położyć przekrojone ciabatty, by się podpiekły. Do każdej ciabatty nałożyć łychę cytrynowo-czosnkowego jogurtu, porcję chrupiącego kurczaka i duuuuuuużo Zobacz więcej
do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 20 min – zobacz wpis jak pasteryzować owoce. Pracowity czas! Zamykanie slodyczy lata w sloikach :-) Robicie przetwory z truskawek? Jakie? Zobacz więcej
, skropić oliwą i przyprawić solą. Położyć obok ricotty i piec wszystko razem jeszcze 10 minut. Po czym wyciągnąć i odstawić do wystudzenia. Bazylię, czosnek, zielone chili, ocet, sól i pieprz Zobacz więcej
:) Przepis pochodzi z czasopisma Jamiego Olivera "Jamie". Udka pieczone z ciabatta, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami Skladniki na 4-6 porcji: 8 podudzi z kurczaka 1 mala ciabatta 2 garscie Zobacz więcej
Zhańbiona posiadaniem telewizji mam już swój ulubiony program - Jamie Olivier gotuje obiady w 30 minut i te 30 minut dziennie jestem w stanie poświęcić na oglądanie telewizji.Te super-szybkie obiady Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Zupa dyniowa

Zupa dyniowa 141

0
"Jamie Oliver w domu", którą nota bene bardzo lubię, bo przepisy, jak do tej pory, mnie nie zawiodły. Składniki na bulion warzywny: porcja włoszczyzny - z kapustą lub bez 5-6 ziaren ziela Zobacz więcej