ciabatta razowa

{{headerMessage}}
Ciabatta to rodzaj włoskiego pieczywa o nieregularnych kształtach. Z wilgotnym miąższem o dużych dziurach i twardą, chrupiącą skórką. Ciasto ma luźną konsystencję i nie wymaga formowania bułek. Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tarzynkowo
Razowa ciabatta i "Imagine"

Razowa ciabatta i "Imagine" 135

1
{{headerMessage}}
jest gotowe - wtedy sprawdzam, by nie przepiec. Sprawdzam też przecież na słuch - pukam i oczekuję głuchego odgłosu. Można też oceniać wagę - po upieczeniu bochenek powinien być 10 % lżejszy. To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czyli ciąg dalszy śniadaniowej inspiracji Pasta z cieciorki (puszka cieciorki + natka pietruszki + sól i pieprz + łyżka oliwy + blender w ruch) przykryta pomidorem, na bajglu, a na dokładkę nektarynki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Jak łatwo zgadnąć ciabatta nie ciabatta pochodzi od Liski, z Pracowni Wypieków, który pozostaje moim ulubionym blogiem piekarniczym. Moja modyfikacja - 2 pełne łyżki maku zamiast 1 łyżeczki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To jest moja najlepsza kanapka EVER! Podpiekam chleb (taki jaki mam. Czy to razowy, czy ciabattę, każdy!) i najważniejsze, że wcale ni musi być świeży bo i tak robię z niego grzankę. Do tego dodaję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i bazyliowym pesto przepis Małe pizze z pomidorami i serem przepis Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą i suszonymi pomidorami z mozzarellą i grana padano przepis Sałatka z surowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zestaw na wieczorny mecz, z wykorzystaniem włoskich produktów Barilla, Sacla, Cirio oraz Misura. Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella przepis Ratatuja z soczewicą przepis Spaghetti Zobacz więcej
{{headerMessage}}
CHLEB RAZOWY(na zakwasie / ew pszenny) (2 grubsze kromki) SER BRIE / kozilub inny ulubiony (2-3 plastry) SZYNKA (parmeńska,serrano lub inna ulubiona ) (2 plastry) MIĘKKIEAWOKADO (2 plasterki) KILKA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysł znów z marthy, wykonanie wzbogacone o zawartość lodówki. pyszna kanapka na lunch, jeśli mamy chwilę czasu i nie musimy jeść byle czego. duża bułka (ciabatta albo inne pieczywo nadające się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Ziemniaczana sałatka z bobem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak się wczoraj rozentuzjazmowałam domowym masełkiem, że dziś postanowiłam zrobić domową nutellę:) Niestety nie mam odpowiedniego robota do miksowania orzechów.Robiłam to ręcznie drewnianym tłuczkiem Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Krem z groszku

Krem z groszku 55

0
{{headerMessage}}
Składniki: pół kilo mrożonego drobnego groszku trzy średnie ziemniaki 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki creme fraiche 1,5 litra bulionu świeże oregano grzanki: ciabatta albo bagietka- parę małych Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Ciabatta, nowe doświadczenie

Ciabatta, nowe doświadczenie 101

0
{{headerMessage}}
Pierwszy raz odważyłam się upiec ciabattę. Bałam się tego rzadkiego ciasta, ale okazało się, że to całkiem dobra zabawa. Wybrałam przepis ze stronySusan. To prawdziwa skarbnica chlebowej wiedzy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja wariacja na temat tradycyjnej włoskiej przekąski z polskim akcentem w postaci chleba razowego. Często robię bruschettę z pomidorami. Tym razem wzbogaciłam ją o dodatek cukinii. Bardzo zasmakowała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżka czerwonego octu winnego 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz Fasolę i tuńczyka odsączyć, cebulęi pomidory pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Posypać obficie posiekaną natką pietruszki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
% orkiszowe, z dodatkiem ziarna słonecznika. Wyszły przyjemnie wilgotne, bardzo dziurzaste i smaczne. Z wyglądu - małe, ciemne ciabatty ;) Składniki: 400g mąki orkiszowej jasnej (u mnie typ 700) 100g Zobacz więcej
olive thym &
olive thym & Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
ZUPPA DI AGLIO

ZUPPA DI AGLIO 51

1
{{headerMessage}}
zdaniem jest znakomita, idealna na chłodne jesienne wieczory... Składniki litr bulionu 100 g czosnku (ok 20 - 30 ząbków) 3 małe ziemniaki 60 g parmezanu ciabatta oliwa z oliwek Przygotowanie Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie:) Ciabatta- "kapeć"-włoski biały chleb,idealny do grillowanego mięsa sałatek,kanapek i oczywiście sam w sobie maczany w oliwie jest genialny:) biga 100g mąki pszennej 200g mąki chlebowej Zobacz więcej