Przepis na ciabatta żytniej

Jestem na wakacjach. Z dzieciakami. Z dala od wielkiego świata, od zgiełku, pośpiechu, nerwów. Jestem wolna jak ptak. Jest mi fantastycznie dobrze. Chodzimy, jeździmy, biegamy, zwiedzamy, odkrywamy, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Ciabatta

Ciabatta 111

Ostatnio na spacerze z panem mężem odkryłam niesamowity sklep. Mają przepyszne mieszanki przypraw do dipów czy sosów, kremowe octy smakowe, smakowe oliwy i wiele innych dobrodziejstw. Wypakowałam Zobacz więcej
Czarnuszka – przyprawa, która rzadko wykorzystywana jest w polskiej kuchni. Czarne nasiona mają bardzo specyficzny smak – najpierw lekko gorzkawy, potem palący. Mielone mogą stanowić namiastkę Zobacz więcej
Ciabatty na drożdżach nigdy nie piekłam, choć może dobrze byłoby choć raz wziąć się za te popularne bułki. Ale rzadko piekę cokolwiek na drożdżach, natomiast kiedy zobaczę wypiek zakwasowy, od razu Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Kuchnia
ciabatta na bidze

ciabatta na bidze 172

Ostatnio ciągle brakowało mi czau i piekłam tylko jeden rodzaj chleba - nasz ulubiony żytni 66%. Jest szybki i bardzo smaczny. Nadszedł czas na zmiany! Dziś upiekłam ponownie pyszne ciabatty (upiekłam Zobacz więcej
25 lut 2013 Ciabatta na zakwas – błyskawiczna Ciabatta…”chodziła” za mną przez kilka dni w końcu musiałam ją upiec , co prawda w wersji błyskawicznej ale równie dobra jak ta oryginalna. Wymieszałam Zobacz więcej
Fińskie smaki
Fińskie smaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fińskie smaki
Niezawodna ciabatta

Niezawodna ciabatta 38

Bardzo lubie fiński żytni chleb, ale przychodzą takie dni kiedy mam ogromną ochotę na białe pieczywo, wtedy robię ciabattę. Wychodzi zawsze. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła z masłem, oliwą lub na Zobacz więcej
W kuchni często kieruję się sezonowością produktów i porami roku, dlatego lubię przemycać je także piekąc chleby. Sezon na szparagi trwa zdecydowanie zbyt krótko, dlatego staram się nimi nacieszyć jak Zobacz więcej
Co Gotuje Kasia
Co Gotuje Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co Gotuje Kasia
Mini ciabatty

Mini ciabatty 62

Na samą myśl o domowym, gorącym pieczywie, ledwo co wyjętym z piekarnika, pachnącym zakwasem, z chrupiącą skórką i wyrośniętym wnętrzem ślinka sama cieknie. Nigdy nie mogę odmówić sobie takiej Zobacz więcej
W sierpniu jestem zakochana po uszy i po nos w pachnących latem pomidorach. Wykorzystuję je w kuchni na każdym kroku, bo wiem, że niedługo może ich zabraknąć. Pozostaną tylko pomidory bez wyrazu z Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
CIABATTA

CIABATTA 724

CIABATTA ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI ŚWIĘTA/WIGILIA 8 grudnia 2013 CIABATTA 21:36 BUŁKI I CHLEBY, KUCHNIA WŁOSKA No comments Od Zobacz więcej
Kolejny miesiąc minął, kolejne zaproszenie do grudniowej Piekarni u Amber i kolejny fajny chlebek do wypiekania. Chleb dla nas tym razem wybrała Agnieszka z bloga Bochen chleba. Pyszny chleb pszenno - Zobacz więcej
Jaki związek ma powyższy ciąg wyrazów? ... czyli jak przejść od Hamelman'a do piernika:) Otóż w moim przypadku dosyć prosto: dotarła do mnie książka 'Chleb' Hamelman'a i od razu zabrałam się za Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Domowa ciabatta

Domowa ciabatta 52

Własny chleb. Smakuje całkiem inaczej. Jest znacznie smaczniejszy i wiemy dokładnie co zawiera w środku. Moja mama od kilku lat piecze własny chleb na zakwasie i już innego nie kupuje. Sama je Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Ciabatta

Ciabatta 1091

Droga do wykonania własnego domowego pieczywa może wydawać długa i kręta, dlatego uznałyśmy, że najlepiej nie rzucać się na głęboką wodę, ale rozpocząć od przepisów najłatwiejszych. Wybór padł na Zobacz więcej
Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi wybrała Agnieszka do grudniowej piekarni Amber. Chleb jest pyszny i ma grubą, chrupiącą skórką i bardzo elastyczny, gruboporowaty miękisz. W Zobacz więcej
Zmodyfikowany przepis Hamelmana. Przez osobę, która ma pełny lub prawie pełny przegląd pieczonych przeze mnie chlebów, oceniony jako jeden z najlepszych do tej pory pieczonych, o ile nie najlepszy. Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Ciabatta

Ciabatta 765

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli coś nam zostanie do następnego dnia i Zobacz więcej
Czas biegnie w takim tempie... W tym roku to już ostatnie spotkanie w wirtualnej piekarni, ale na pewno będą kolejne. Już sobie nie wyobrażam inaczej. Dziękuję Ci Amber za mobilizację, pomysły, czas Zobacz więcej
W Grudniowej Piekarni Amber mamy bardzo ciekawy chleb na zakwasie. Niezbyt skomplikowany w wykonaniu, doskonały w smaku, taki idealny do powtórek w różnych wariantach mącznych czy płatkowych. Może Zobacz więcej