ciabatta żytniej

{{headerMessage}}
smaczne, znikają bardzo szybko. Są, a zaraz ich nie ma. I nikt nic nie wie :). Dzieciaki za nimi przepadają, ponieważ są żytnie i na zakwasie. Odkąd zaczęłam piec chleb żytni na własnym zakwasie moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A dzisiaj przepis na pyszne śniadanie w mniej, niż 5 minut. Zapiekana ciabatta z górą dodatków, z których każdy jest dość wyrazisty i razem tworzą spójną i pyszną całość. Składniki na jedną porcję: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rzeczywistości ciężko dostać takie mąki jak w oryginale. Chleb bardzo smakowity, choć ja nie do końca zadowolona jestem z jego wyrośnięcia i dziury trochę małe ale następnym razem wyjdzie lepiej, tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomysł znów z marthy, wykonanie wzbogacone o zawartość lodówki. pyszna kanapka na lunch, jeśli mamy chwilę czasu i nie musimy jeść byle czego. duża bułka (ciabatta albo inne pieczywo nadające się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chrupiące, przy odpowiednim doborze chleba. Mimo że sama zdecydowanie bardziej lubię panini robione na żytnim chlebie, to lepiej je robić na bardziej tradycyjnym włoskim jasnym pieczywie, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna kanapka na śniadanie? To takie proste! Wszystkiego co potrzebujesz to ulubione składniki. Ja sobie upatrzyłam i pokochałam takie kanapki na dworcu w Warszawie. Pół bagietki pszennej, żytniej Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Ulubiona kanapka piknikowa

Ulubiona kanapka piknikowa 46

0
{{headerMessage}}
, posypane orzechami i z mnóstwem świeżych warzyw. Lubię też żytnie kanapki z humusem, orzechami i pieczonymi burakami. Ale ostatnio moją ulubioną kanapką piknikową jest ta poniżej - z dwoma różnymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi wybrała Agnieszka do grudniowej piekarni Amber. Chleb jest pyszny i ma grubą, chrupiącą skórką i bardzo elastyczny, gruboporowaty miękisz. W Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Premium Miks Lurpak czy smaczne?

Premium Miks Lurpak czy smaczne? 39

0
{{headerMessage}}
chemii. Nie pachnie też żadnym masłem roślinnym. Chlebżytnismarowałam Premium Miks i masłem lekko solonym. Maślane bułeczki fajnie smakują z Premium Miks lekko solonym. Ciabattaz Premium Miks z Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Sałatka Cezar

Sałatka Cezar 54

0
{{headerMessage}}
Kolejna sałatka znana na całym śmiecie, która powstała jako skutek czyszczenia spiżarni. Pierwsze skrzypce gra intensywny w smaku sos. (4 porcje) 1 główka sałaty rzymskiej 4 kromki żytniego chleba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bezmajonezowa pasta jajecznateż może być pyszna! Do tegoawokado, pomidory i rukola – supersycąca kanapka idealna na każde śniadanie! pasta: 3JAJKA 2 łyżki SERA RICOTTA 1 łyżeczka OLIWY Z OLIWEK SÓL I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PRZEPISÓW Z KATEGORII CHLEB I BUŁKA błyskawiczne tosty francuskie z pomarańczami chlebek ekspresowy (bez wyrabiania i wyrastania!) chrupiące ciabatty z wędzonym łososiem, rukolą, bazylią i balsamico Zobacz więcej
Fińskie smaki
Fińskie smaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fińskie smaki
Niezawodna ciabatta

Niezawodna ciabatta 36

3
{{headerMessage}}
Bardzo lubie fiński żytni chleb, ale przychodzą takie dni kiedy mam ogromną ochotę na białe pieczywo, wtedy robię ciabattę. Wychodzi zawsze. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła z masłem, oliwą lub na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Pieczenie czasem wymaga ofiar. Ja dzisiaj złapałamgorący rondelek gołą ręką. Niepytajcie mnie, dlaczego :P Powiem tylko: ałaaaa! Składniki: na bochenek o wadze ok. 90 dag 1 i1/2szklanki mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekarnia. Z której zawsze unosiłby się fantastyczny zapach świeżo wyciągniętego z pieca pieczywa. A na półkach pełno chlebów - żytnich, pszennych, pełnych ziaren, ciabatt, bułeczek maślanych i moich Zobacz więcej
Co Gotuje Kasia
Co Gotuje Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co Gotuje Kasia
Mini ciabatty

Mini ciabatty 60

0
{{headerMessage}}
Na samą myśl o domowym, gorącym pieczywie, ledwo co wyjętym z piekarnika, pachnącym zakwasem, z chrupiącą skórką i wyrośniętym wnętrzem ślinka sama cieknie. Nigdy nie mogę odmówić sobie takiej Zobacz więcej
AdamPiekarz
AdamPiekarz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AdamPiekarz
po co ten zakwas

po co ten zakwas 51

0
{{headerMessage}}
Bardzo często padają pytania: po co ten zakwas ? czy jest konieczny ? co on daje ? czy można go łączyć z drożdżami ? itd. Odpowiadam w skrócie : Dla uzyskania prawidłowego ciasta z udziałem mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filetów soli, ewentualnie limandy 1/3 szklanki płatków migdałów grzanki: 1 gruba kromka chleba (u mnie żytnia ciabatta) + masło 2 łyżeczki masła sól morska, pieprz świeżo mielony oliwa do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na tle ciemnozielonego szpinaku i czerwonych "plamek" pomidorów. Ryba, ponieważ nie jest zbyt mocno wysmażona, jest niezwykle delikatna i soczysta.Zrumieniłam jąkrótko, po czymudusiłam nad parą z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z pytaniem o zakwas. Dlaczego dwa dni pięknie rósł i bąbelkować a w następnych był jakby uśpiony i słabszy. Otóż kochani, jeśli tak Wam się zdarzyło, nie stresujcie się, wszystko jest w porządku. Po Zobacz więcej