ciabaty

Najlepsze pieczywo, to to własnego wypieku! Żadne inne tak nie smakuje :) Sam fakt, że to my je robimy, od samego początku łączymy i własnoręcznie mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy, patrzymy jak Zobacz więcej
Ciabaty to jedne z moich ulubionych bułek. Chrupiące , lekko twarde z zewnątrz, delikatne w środku–niejednokrotnie lądowały na moim talerzu. Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. Gwarantuję , że po Zobacz więcej
Ciabatypochodzą z północnych Włoch i sąwe włoskiej kuchni tak popularne i lubiane jak bagietki we Francji. Po włosku słowo ciabatta oznacza „kapeć, łapeć”, a każdy region Włoch ma swoją odmianę Zobacz więcej
Z okazji weekendu postanowiliśmy sprawdzić ile prawdy jest w twierdzeniu Jamiego Oliviera, że taki obiad da się przygotować w 30 minut. Już na pierwszy rzut oka, teza wydawała się karkołomna, stąd Zobacz więcej
Danie to od dawna krążyło mi po głowie, składałam go w myślach , rozmyślałam co ... jak.... aż poukładałam sobie to w jedną całość. Uwielbiam tworzyć danie tak, aby było kolorowe, pełne aromatu, Zobacz więcej
Marcepanowa
Marcepanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowa kuchnia
WŁOSKIE CIABATTY

WŁOSKIE CIABATTY 56

WITAJCIE ! W zbiorze przepisów na domowe wypieki nie mogło zabraknąć włoskiego pieczywa typu "Ciabatta", gwarantuję, że warto poświęcić trochę czasu na ich wykonanie bo wychodzą pyszne ( według oceny Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Ciabatta – nowy przepis

Ciabatta – nowy przepis 74

Przyznam szczerze, że ciabatty nie piekę zbyt często. Nie wiem w sumie dlaczego. Jej miąższ jest dobry a i samo pieczywo dość wszechstronne. W ostatnie upalne dni, nie chciało mi się stać w garnkach Zobacz więcej
Ciabatta włoski, szeroki, płaskawy, biały chleb. Każdy region Włoch ma swoją odmianę ciabatty. Począwszy od miękkiej do chrupiącej skórki, gęstej do lżejszej struktury. Nie wiem z którego regionu Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis naciabattę, ale tą stosunkowo szybką w przygotowaniu(klik). Dzisiaj również ten rodzaj pieczywa,choć w nieco bardziej wymagającej wersji- na zaczynie biga. Zaczyn potrzebuje Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 63

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
CIABATTA.

CIABATTA. 36

Gdy za oknem robi się mroźno i mało przyjemnie, lubię gdy dom wypełnia zapach pieczonego pieczywa rozchodzący się z piekarnika. W domu robi się wtedy jakby przyjemniej i już nie straszne wichury i Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Szybka Ciabatta

Szybka Ciabatta 60

Kolejny przykład pokazujący, że moja fotografia idzie w dobrym kierunku :). Ciabattę ze zdjęć robiłam kilka miesięcy temu. Gdzieś mi się zapodział przepis i zapomniałam go tutaj opublikować. Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Biblia Smaków
Chleb ciabattowy

Chleb ciabattowy 38

Zakażdym razem, gdyrobimy labneh – zostaje nam szklanka serwatki, którejnie chcemy wylewać, bo szkoda. Więc itym razem powstał pyszny chleb, którywłaściwie zrobił się sam. Idealny przepis dla Zobacz więcej
Naszło mnie na zapiekanki! Bardzo lubię chrupiące ciabatty zapiekane z ulubionym, prostym farszem. Idealnie nadają się na ciepłe śniadanie, bądź szybki, ale jakże sycący obiad. Przygotowanie jest Zobacz więcej
Mikulska- Durrant
Mikulska- Durrant Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
simplycooked
CIABATTA I BIGA

CIABATTA I BIGA 122

Podstawowy przepis pochodzi z książki KATIE CALDESI , The Italian Cookery Course, jednak jak to zazwyczaj bywa został on nieco wzbogacony o własne inspiracje, smakowe zwyczaje i przyzwyczajenia. Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Ciabatta

Ciabatta 81

Ostatnio na spacerze z panem mężem odkryłam niesamowity sklep. Mają przepyszne mieszanki przypraw do dipów czy sosów, kremowe octy smakowe, smakowe oliwy i wiele innych dobrodziejstw. Wypakowałam Zobacz więcej
jestemzosia
jestemzosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jestem zosia
Bagietka czy ciabata?

Bagietka czy ciabata? 41

Zainspirowana wypiekiem bagietkowym ochoczo ruszyłam do kuchni. Generalnie nie jadamy jasnego pieczywa, ale takie domowego wyrobu jest warte grzechu. Przepis mnie zaskoczył, bo kiedyś się naczytałam, Zobacz więcej
cook-yourself
cook-yourself Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook Yourself
piekarenka - ciabata

piekarenka - ciabata 100

Moje pierwsze w życiu ciabaty. Uwielbiam tego rodzaju pieczywo. Najlepiej smakuje mi z masłem i ze świeżym malinowym pomidorem! Ahhhh rozmarzyłam się ;) Miały być na niedzielne śniadanie, niestety Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Ciabatta

Ciabatta 752

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli coś nam zostanie do następnego dnia i Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Pełnoziarnsta ciabata

Pełnoziarnsta ciabata 61

Uwielbiam ciabate...ale to nic dziwnego, bo kto jej nie lubi? Jeśli jednak nie mamy gotowej mieszanki mąki do zrobienia tych przepysznych bułeczek musimy poswięcić na ich robienie sporo czasu. Samo Zobacz więcej