ciap kapusta

{{headerMessage}}
Składniki na ciap-kapustę: kapusta kiszona (400 g) ziemniaki 300 g boczku smalec/masło Kapustę pokroić i ugotować na miękko z liściem laurowym i zielem angielskim. Ziemniaki ugotować w osolonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażyć żeberka do uzyskania złocistego i lekko przypieczonego wyglądu; przełożyć do garnka, zalać mięso bulionem i gotować do miękkości mięsa. Ewentualnie przyprawić jeszcze do smaku przed podaniem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażyć żeberka do uzyskania złocistego i lekko przypieczonego wyglądu; przełożyć do garnka, zalać mięso bulionem i gotować do miękkości mięsa. Ewentualnie przyprawić jeszcze do smaku przed podaniem Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Żeberka wieprzowe w „żurku”

Żeberka wieprzowe w „żurku” 94

0
{{headerMessage}}
Czasem można sobie pozwolić żeby trochę kalorii przyjąć, a ponieważ czegoś takiego jak żeberka dawno nie jadłem, postanowiłem zaszaleć. Żeberka z ciap kapustą to polsko śląska klasyka i prawdziwa Zobacz więcej
martasokolowska27
martasokolowska27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KITCHEN VIBE
ZUPA Z KALAREPY

ZUPA Z KALAREPY 44

0
{{headerMessage}}
Do dziś myślałam, że jedyny słuszny sposób na kalarepę, to zjeść ją na surowo. O zupie z tego warzywa słyszałam wiele, jednak przerażała mnie myśl rozgotowanej ciapy, w którą miałaby się zamienić Zobacz więcej
anistach
anistach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moja kuchnia moja uczta
Bigos z grzybami.

Bigos z grzybami. 278

0
{{headerMessage}}
kapusty ( nie za długo bo będzie ciapa) Na patelni rozgrzać tłuszcz i pokrojona w kostkękiełbasę podsmażyć i dodać do bigosu to samo robimy z cebulą i mięsem obranym z żeberek. Po czym zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polak - Węgier dwa bratanki,,,,coś w tym jest bo kuchnie mają doskonałą,napitki tez bardzo dobre,no choćby mój ulubiony tokaj i rzecz jasna wędzoną paprykę. Gołąbki w tej wersji są rewelacyjne. Ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodawać będziemy kolejne składniki jest bardzo ważna, bo inaczej wyjdzie nam niespecjalnie apetyczna ciapa. Dobór składników w zależności od tego, co na polu: przeważnie były to pory i kapusta, oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czy idzie już takie w Polsce gdzieś dostać? Kończąc notkę o spostrzeżeniach powrócę do makaronu, ale w polskim wydaniu. W zeszłym tygodniu przed wyjazdem były u nas na obiad łazanki, tylko nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... czyli jak przetrwać końcówkę zimy w ładnych kolorach. Jedyne warzywa, które w miarę przetrwały zimę to buraki i ziemniaki. Nawet marchew wygląda nie za dobrze. Bardzo już tęsknie za sałatkami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bieszczadzki produkt lokalny NALEŚNIK GIGANT. Powstał 23 lata temu w Bacówce pod Małą Rawską, jak twierdzi jego twórca z potrzeby chwili i dostępnych produktów mąki, mleka i jajek, oraz jagód z Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Bigos

Bigos 82

0
{{headerMessage}}
DANIA OBIADOWE PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 31 stycznia 2016 DANIA OBIADOWE ZRAZY WOŁOWE 27 stycznia 2016 DANIA OBIADOWE ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 29 października 2015 DANIA OBIADOWE GULASZ Z Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
Bigos

Bigos 32

0
{{headerMessage}}
w tradycyjny sposób z dodatkiem grzybów suszonych i mięsa różnego rodzaju. Dla mnie to nie tylko kapusta z resztkami wędlin, to smak z dzieciństwa i niewiem dlaczego, ale za każdym razem jak go Zobacz więcej