ciasa

Kass, na taki tort to też bym się chętnie wprosiła! Wiesz, ja jeszcze nigdy w życiu prawdziwego tprtu nie upiekłam! Aż wstyd się przyznać, ale u mnie w domu mój kochany mąż to tylko ciasa z jabłkami Zobacz więcej
annamaria7252
annamaria7252 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
annamaria poleca
szarlotka Ani

szarlotka Ani 61

0
2szkl. mąki,4żółka,pół szkl cukru 25dag margaryny,2 łyżki śmieany,łyżeczka proszku do pieczenia zagnieść ciasto podzielić na 2 części jedną do blachy na to 1 kg jabłek startych doprawionych z cukrem i Zobacz więcej
do momentu gdy ciasto będzie zarumienione. Wszystkie składniki kremu mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mascarpone musi przede wszystkim nabrać elastyczności, abyśmy łatwiej mogli go Zobacz więcej
w masę serową. Wyjmujemy z lodówki drugą połowę ciasa rozcieramy na okruszki i posypujemy nimi wierzch. Rozgrzewamy piekanik do 200 stopni i pieczemy w nim ciasto przez ok. 45 minut. Smacznego! Mój Zobacz więcej
Eve.eire
Eve.eire Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zeszyt Ewy
Babka herbaciana

Babka herbaciana 146

0
. Białka ubić ze szczyptą soli, na koniec dodać cukier i ubijać do jego rozpuszczenia. Łyżką wmieszać białka do ciasta. Formę natłuścić i wysypać bułką tartą. Połowę ciasa wylać do formy, na środek Zobacz więcej
mąkę, cukier, płatki, sól, proszek do pieczenia, na koniec posiekane masło i wszystko rozcieramy dłońmi aż powstanie kruszonka. Na koniec wbijamy jajko i mieszamy wszystko. Formę smarujemy tłuszczem Zobacz więcej
Mam w zapsie bardzo dużo orzechów włoskich, od dawna planuję upiec jakieś ciasa z ich dodatkiem. Dziś znalazłam 3 świetne przepisy. Jeden z nich mam od Łucji, spodobał mi się od razu. Jest podobny do Zobacz więcej
dodawaj pozostałe piwo. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na około 30 minut. Po 30 minutach zagnieć ciasto i pozwól mu wyrastać jeszcze godzinę Zanurz garnek rzymski w wodzie Zobacz więcej
. Szybka i prosta tarta ze szparagami Skladniki: 1 płat ciasa francuskiego (250g) 10 sztuk zielonych szparagów 1 szklanka mleka 1 łyzka masła 1 plaska łyżka mąki 1 lyżeczka świeżo startej galki Zobacz więcej
tartej i cynamonu do posypania ciasta Sposób przygotowania: Do malaksera wsypujemy sypkie składniki. Robimy klika pulsów malakserem, żeby składniki dobrze się wymieszały. Teraz dodajemy masło, znowu Zobacz więcej