ciast oz białek

bardzo smakowało :). Justyna Składniki: 200g masła 200g gorzkiej czekolady 250g puree z buraków (ugotowane i zmiksowane) 4 łyżki mocnego naparu kawy 135g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zobacz więcej
g śliwek(najlepiej węgierek)/ 8.8 oz plums/ 250 g di prugne cynamon i cukier puder do posypania/ cinnamon & icing sugar for dusting/ cannella e zucchero a velo per cospargere olej do smażenia/ Zobacz więcej
. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. 2. Do ubitych z cukrem białek dodawać po jednym żółtku, ciągle miksować. 3. Do ciasta dodać kolejno mąkę, kakao i Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti a) na 5 białek/ for 5 egg whites/ per 5 albumi 250 g mąki/ 8.8 oz plain white flour/ 250 g di farina 180 g masła/ 6.3 oz butter/ 180 g di Zobacz więcej
grams) of cherry jam.Bon apetit!My recipe is a modification of this recipe. Witam wszystkich na moim blogu. Rozpoczynam przepisem na pyszne ciasto.Składnikina ciasto: 3/4 szkl (10 dag) mąki 15 dag (1 Zobacz więcej
budyniu śmietankowego bez cukru/ 1 pack vanilla custard/ 1 busta di budino alla vanilglia Polski: Wykonanie: Ubić do żółtka z cukrem, potem dodać po łyżce śmietany, nadal ubijać. Mąkę wymieszać z Zobacz więcej
, mąki, startą skórkę z cytryny, proszek, mączkę migdałową i wymieszać na wolnych obrotach. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Wlać do natłuszczonej formy. Piec w Zobacz więcej
miękkie masło, marchew ze śmietaną, mąki, startą skórkę z cytryny, proszek, mączkę migdałową i wymieszać na wolnych obrotach. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Wlać Zobacz więcej
flour/ 40 g di fecola di patate prawdziwa wanilia/ vanilla extract/ vaniglia Polski Wykonanie: Zagnieść ciasto kruche. Odstawić do schłodzenia w lodówce, rozwałkować i włożyć do przygotowanej małej Zobacz więcej
nie podpiekałam i wyszło świetne). Ubić pianę z białek na sztywno i odstawić. Wymieszać dobrze ser (zmielony) z resztą składników (cukier można zastąpić miodem - sernik jest wtedy dużo lepszy, ale Zobacz więcej
schłodzenia w lodówce, rozwałkować i wylepić nim tortownicę, łącznie z brzegami. Przygotować nadzienie: Ubić żółtka z cukrem. Pokroić (umyty i obrany) rabarbar, posiekać orzechy i wymieszać z ubitymi Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Brownie z buraczkami

Brownie z buraczkami 93

0
piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Smarujemy masłem okrągłą foremkę o średnicy 22 cm, dno wykładamy papierem do pieczenia. Topimy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej gorącą kawę. Topimy Zobacz więcej
, cukrem i proszkiem budyniowym. Ubić białka i wymieszać z masą serową. Nałożyć ją na podpieczone ciasto. Piec w 180 C przez ok. 40-45 minut. Polać roztopioną z odrobiną mleka lub śmietany gorzką Zobacz więcej
Wykonanie: Zagnieść ciasto kruche, przekroić na 2 części iodstawić do zamrażalnika/lodówki żeby stężało. Ubić pianę z białek i odstawić. Wymieszać ser z resztą składników, na koniec delikatnie z Zobacz więcej
łyżeczki soli Na wierzch: 1 opakowanie serka mascarpone kilka łyżek soku z cytryny cukier Zblenduj szpinak w blenderze (potrwa to kilka minut, więc cierpliwości). Ubij białka z cukrem na sztywno, Zobacz więcej
mniejszych obrotach. Ubić białka na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem, potartymi jabłkami i skórką cytrynową. Wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (najlepiej z kominkiem). Piec w Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 130 g wiórek kokosowych/ 4.5 oz coco flakes/ 130 g di farina di cocco 200 gcukrupudru/ 200 g powderedsugar/ 200 g dizuccheroa velo 4 białka/ 4 Zobacz więcej
usunięciu pestek posiekać z orzechami i migdałami. W małym garnku roztopić masło. Dodać daktyle, orzechy, migdały, miód i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 200C. Oddzielić Zobacz więcej
. Mąkę wymieszać z proszkiem i skórką z cytryny. Wsypywać do masy, dolewając mleka i mieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części, do Zobacz więcej
migdałową i wymieszać na wolnych obrotach. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Wlać do natłuszczonej formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przed ok. 40 minut. Zobacz więcej