ciasta bez maki pszenej

Ten przepis pewnie każdy już zna. Ja niestety, niedawno go odkryłam i żałuję, że tak późno. Bułeczki są przepyszne. Miękkie w środku i po upieczeniu z chrupiącą skórką. Pycha! U nas w 3 wersjach, z Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Chlebek naan...

Chlebek naan... 342

1
na 4 naan'y 375g maki pszenej 60ml jogurtu naturalnego 125ml cieplej wody 2 lyzki rozpuszczonego ghee 1 lyzeczka cukru 1 lyzeczka soli 1 lyzeczka drozdzy instant 1/2 lyzeczki sody nasiona kozieradki Zobacz więcej
pieczenia i przede wszystkim wyjmowanie gotowego wypieku z piekarnika. A na koniec kocham radosną minę mojego ukochanego, który nie może się już doczekać, by chleb przestygł i by mógł zjeść swoją Zobacz więcej
, dodajemy drożdże instant, cukier, lekko ciepłe mleko (już bez wanilii) i żółtka. Wyrabiamy ciasto. Gdy zaczyna odchodzić od ręki rozpuszczamy masło, studzimy i lekko ciepłe dodajemy do ciasta, Zobacz więcej
i makaron przemysłowy; Do makaronu domowego najczęściej używa się maki pszenej ogólnodostępnej w sklepach spożywczych, do makaronu przemysłowego używa się semoliny z pszenicy durum; Różnica jest też Zobacz więcej