ciasta razowe

Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba z tego korzystać i piec przede wszystkim sezonowe ciasta :) Dzisiejsza propozycja to proste ciasto ucierane z dodatkiem jogurtu, bardzo puszyste i lekkie mimo Zobacz więcej
Niebanalne połączenie kwaśnego smaku rabarbaru ze słodkim ananasem na razowym kruchym cieście. Bardzo prosto i niesamowicie pysznie. Idealny pomysł na deser podczas letniego popołudnia :) Razowe Zobacz więcej
Ciasto znalazłam na blogu u Gochy - Smaki Alzacji - i zauroczyło mnie. Dziś Dzień Dziecka więc ciasto będzie znakomite do kawy, herbaty czy kakao. Postanowiłam upiec i to było dobre posunięcie, ciasto Zobacz więcej
Tarta fit z jeżynami Tarta fit z jeżynami Tarta fit z jeżynami czyli coś pysznego i niskokalorycznego. Świetna dla osób, które są na diecie, ale mają ochotę na coś słodkiego. Kruche ciasto z mąki Zobacz więcej
Ciasto jogurtowe. Lekko razowe. Z posmakiem mango... - ciasta - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house Ciasto jogurtowe. Lekko razowe. Z posmakiem Zobacz więcej
Artykuł Ciasto ucierane z jabłkami i razową kruszonką pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Pyszne ciasto ze szpinakiem oraz sosem owocowym :) Składniki : 300 g mąki razowej pszennej 1 szklanka białek 3 łyżki kakao 3 łyżki pure ze szpinaku 5 płaskich łyżek cukru 1 łyżeczka sody do wypieków Zobacz więcej
Po całym ciężkim dniu pracy należy nam się odrobina przyjemności i kawałeczek ciasta do popołudniowej kawy. Prawda? :) Zima nas nie rozpieszcza, więc nie mogłam nie podzielić się z Wami przepisem na Zobacz więcej
Ponownie, po niedługiej przerwie.. wracam do Was ze znakomitym przepisem! Uwierzcie mi, nie ma nic lepszego niż połączenie solonego masła orzechowego i słonego popcornu! Taki duet, wielu z Was, może Zobacz więcej
Zima w pełni i coraz bardziej odczuwamy brak wspaniałych sezonowych polskich owoców. Ale zawsze można poratować się mrożonymi zapasami i upiec ciasto:) Słodkie, razowe z jagodami i orzechami- idealne Zobacz więcej
Dzisiaj połączenie klasyczne czyli toffi z bananami tylko w wydaniu odwróconym. No i żeby nie było tak strasznie kalorycznie i niezdrowo, bo w końcu nowym rok nastał a z nim różne postanowienia o Zobacz więcej
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej pizzy - spód z mąki żytniej lub pszennej razowej. Polecam! Ciasto na pizzę z mąki żytniej Składniki: 250 g mąki żytniej typ 720 pół szklanki ciepłej wody 7 g Zobacz więcej
Jesienią i zimą lubię treściwe wypieki. Takie właśnie jest to ciasto, pełne ziarno, orzechy, marchew i korzenne przyprawy... Ja wzbogaciłam je jeszcze o skórkę pomarańczową, która wspaniale komponuje Zobacz więcej
KokoszkoLand
KokoszkoLand Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KokoszkoLand
Razowe CIASTO ze śliwkami

Razowe CIASTO ze śliwkami 39

Kokoszkolandowe desery wrześniowe chcąc nie chcąc zamieniły się w desery śliwkowe. Modnie minimalistyczne kuszą swoją bezwstydną purpurą. Jak wszystko, śliwki też mają swoje miejsce. A najapetyczniej Zobacz więcej
Jesień - jednak tylko ta złota, słoneczna, może być i nawet zimna, ale zawsze słoneczna to zdecydowanie moja najukochańsza pora roku. Ta specyficzna aura tuż po wschodzie słońca, ten niebiański zapach Zobacz więcej
endywia
endywia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
endywia
Ciasto razowe

Ciasto razowe 380

Przepis zaczerpnięty od Olgi Smile, która ostatnio co chwila mnie zachwyca. Jeżeli jakimś cudem jeszcze nie mieliście okazji poznać tego bloga, to gorąco polecam! :) A co do samego ciasta, to kto by Zobacz więcej
kulinarny fotoblog
kulinarny fotoblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny fotoblog
ciasto razowe

ciasto razowe 311

W ramach zdrowego odżywiania i eksperymentowania kuchennego kupiłam mąkę razową i upiekłam ciasto razowe z rabarbarem. W czasie robienia miałam spore wątpliwości, ale ciasto okazało się całkiem udane. Zobacz więcej
/spód:/ 175 g mąki orkiszowej razowej 125 g masła, miękkiego 50 g cukru pudru Składniki zagnieść i wylepić nimi foremki na tartaletki/ jedną formę na tartę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 Zobacz więcej
Pyszne ciasto ucierane ze śliwkami to idealna propozycja na wykorzystanie pierwszych śliwek :) Ciasto pomimo wykorzystania mąki razowej jest bardzo lekkie i puszyste. Oczywiście mąkę można zamienić na Zobacz więcej
Bardzo lubię ciasta kruche. Nie tyle nawet ze względu na sam smak, choć i ten sam w sobie jest niezwykły i niezastąpiony przy szarlotkach, jak ze względu na jego wszechstronność. Przygotowuję z niego Zobacz więcej