ciasta w lodówce

{{headerMessage}}
Kiedyś korzystałam już z jednego przepisu na ciasto drożdżowe z lodówki. Niestety tamto nie zachwyciło mnie. Owszem miało kilka zalet, było smaczne, zawsze wychodziło, ale nie do końca smakowało jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio trafiłam na książkę B. Ojakangas "Chleb. Pieczemy w domu", w której znajduje się cała masa przepisów na różne chleby i bułki - przepisy pochodzą z różnych stron świata i niektóre są naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejszy post to kolejny wpis w STREFIE RODZINNEJ, tym razem ciasto pieczone przez mojego męża Marka. Mogę stwierdzić, że jest to czysta przyjemność dla mnie, bo nie dość że nie muszę sama piec, to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto które leżakuje w lodówce min. 5 godzin. Jedno z lepszych, które robiłam. Przygotuj: szklankę mąki (pół szklanki Krakowskiej, pół szklanki mieszanki na Pizzę z Balvien) 80 ml ciepłej wody 7 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawsze w piątki, przed wyjazdem na weekend odbywa się sprzątanie lodówki. Przygotowuję wtedy obiad lub ciasto ze składników, których nie udało się do końca zużyć w ciągu tygodnia, a które nadają się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto jest pyszne, cudnie wyrasta, pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje, idealne do zabrania ze sobą na wypad za miasto czy spotkanie ze znajomymi w ogródku. Ja dodałam truskawki ale można dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bywają takie dni, że lodówka świeci pustkami, finansowo zaszaleć nie można, wizja konkretnego zarobku zawisła w bezterminowej przestrzeni, a potrzeb nie da się uciszyć. Namawianie "zjedz jabłko" czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste desery są często najsmaczniejsze. Tak też jest z tymi rogalikami. Ciasto drożdżowe wyrastające powoli w lodówce, z domową marmoladą czy powidłami z węgierek to idealna słodkość, która sprawdzi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najlepszym planem na kolację, jest brak planu. Wtedy do głosu dochodzi nasza kreatywność i powstaje najcudowniejsza kolacja świata - jak to określił mój synek. Najpyszniejszy brak pomysłu na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś do popołudniowej niedzielnej kawki - pyszne drożdżowe rogaliki z... lodówki. Polecam Wam serdecznie!!! Rogaliki drożdżowe z lodówki. Składniki na ok. 30 szt. 2 łyżki mleka; 2 łyżki śmietany; 50 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
proponowana w przepisie, a mianowice powinna być ciemna czekolada. No cóż, trudno postanowiłam zrobić z mlecznej. Ciasto wyszło bardzo dobre, choć na początku się przestraszyłam, że coś źle zrobiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto francuskie to taka rzecz, którą zawsze warto mieć w lodówce lub zamrażarce. Dlaczego? Kosztuje niewiele (około 3-4 zł), piecze się szybko, można zrobić słodkie lub słone przekąski nawet w kilka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki wpis, bo i potrawa prosta, i robi się ją błyskawicznie. Ja swoje koszyczki postanowiłam nadziać serem camembert, gruszką i szynką, ale Wy...nafaszerujcie tym co macie w lodówce. Wszystkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powiedział, że marchewkę je się tylko na obiad, kolację lub jako przegryzkę?? Ja ostatnio jadłam placek z marchewki na śniadanie :) ... Ochota na coś ostrego Dziś spojrzałam na swoje statystki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie ciasteczka, które nie wymagają chłodzenia ciasta w lodówce przed pieczeniem. Wystarczy zagnieść składniki i rozwałkować. Czytaj dalej » Zobacz więcej
Asiek
Asiek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śladami Słodkiej Babeczki
Miodownik

Miodownik 5853

0
{{headerMessage}}
Idealne ciasto na nadchodzące święta. Ciasto musi poleżeć kilka dni w lodówce, ale po tym czasie dosłownie rozpływa się w ustach. Zobacz więcej
lenka
lenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia moja przyjaciółka
Piernik Staropolski

Piernik Staropolski 96

0
{{headerMessage}}
Ciasto na piernik zrobione teraz idzie na 6 tygodni do lodówki W kamionkowym naczyniu,owinięte folią będzie dojrzewało Zobacz więcej
cisowianka20
cisowianka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karolina Gotuje
Rafaello

Rafaello 1127

0
{{headerMessage}}
Piec w temperaturze 180C. Najlepiej podawać na 2 dzień. Ciasto po wystygnięciu przechowywać w lodówce, aby się nie roztopiło warto jest schłodzić. Zobacz więcej
De-Serek
De-Serek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
De-Serek
Tortilla z twarożkiem i warzywami

Tortilla z twarożkiem i warzywami 118

0
{{headerMessage}}
Imprezowe przekąski z ciasta francuskiego Jeżeli miałabym wymienić produkt, który zawsze warto mieć w lodówce na wypadek nieoczekiwanej wizyty gości, to byłoby to ciasto francuskie. ... Zobacz więcej
De-Serek
De-Serek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
De-Serek
Tatar w sezamie

Tatar w sezamie 31

0
{{headerMessage}}
Imprezowe przekąski z ciasta francuskiego Jeżeli miałabym wymienić produkt, który zawsze warto mieć w lodówce na wypadek nieoczekiwanej wizyty gości, to byłoby to ciasto francuskie. ... Zobacz więcej