ciasta z automatu do pieczenia chleba

Zaniedbałam się ostatnio z pieczeniem chleba. Tzn mój ukochany lubi tylko jeden konkretny typ chleba i piekę mu ciągle jeden i ten sam :D Postanowiłam więc zrobić w maszynie ciasto drożdżowe. Ten typ Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
Ze smakiem i z pasją

Ze smakiem i z pasją 45

0
http://zesmakiemizpasja.blogspot.com/ Blog o gotowaniu, przyrządzaniu pysznych deserów, wypieków i domowego pieczywa. Przepisy na szybką, ale zdrową kuchnię. Błyskawiczne pieczenie ciast dzięki Zobacz więcej
Przedświąteczne eksperymenty :) Składniki: 500 g mąki 300 ml wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki drożdży instant 0,5 szklanki posiekanych lub całych oliwek Wykonanie: W Zobacz więcej
Składniki: 20 g drożdży 300 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 50 g cukru waniliowego 70 g miękkiego masła 120 ml mleka letniego 1 jajko Kruszonka: 2 łyżki mąki 1,5 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka Zobacz więcej
Drożdże rozpuścić w 1/3 szkl. ciepłego mleka z 1 łyżka mąki.Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać razem z solą, dodać jajko, resztę mleka, cukier i wyrośnięte drożdże. Wszystko razem Zobacz więcej
Kolejna propozycja na szybki chleb z automatu do pieczenia. Puszysty i pyszny. Polecam! Składniki: 500 g mąki pszennej (u mnie typ 650) 5 łyżek otrąb owsianych 300 ml mleka 2 jajka 2 łyżki masła 1 Zobacz więcej
Przepis odkryty naKwestii Smaku,wielokrotnietestowany i przystosowany do pieczenia w automacie. Gorąco polecam!! Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 350 ml wody 1 jajko 1 łyżka Zobacz więcej
oregano
oregano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oregano & cynamon
Bułki piwne

Bułki piwne 286

3
Składniki: 200 ml piwa (w temperaturze pokojowej) 100 ml ciepłej wody 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki cukru łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Podczas wyrabiania ciasta posługuję się automatem do Zobacz więcej
oregano
oregano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oregano & cynamon
Bułeczki orkiszowe

Bułeczki orkiszowe 1066

1
Wyjątkowo chrupiące, smaczne i zdrowe. Każdy je polubi. Moje bułeczki przygotowałam w automacie do chleba. Wykorzystałam do nich: 300 ml ciepłej wody 300 g mąki chlebowej orkiszowej 100 g mąki razowej Zobacz więcej
mąki Dodałam drożdże, cukier, sól, mleko w proszku i wszystko wymieszałam Dodałam masło, siemię, żurawinę i ponownie wymieszałam całość drewnianą łyżką Moja masa chlebowa była sucha, dodałam tyle Zobacz więcej
, wodę dodajemy ostrożnie, by nie wlać za dużo Ciasto musi mieć konsystencję zwięzłą Moje ciasto na chleb wkładam do formy wysmarowanej olejem i pozostawiam do wyrośnięcia na co najmniej 8 godzin, Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Chleb z ziołami

Chleb z ziołami 211

0
godziny). Po tym czasie włączyć program do pieczenia bez mieszania (u mnie nr 12), wysmarować wierzch wodą, posypać suszoną pietruszką i piec przez 60 minut. Poziom wypieczenia skorki - max. Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Chlebek ziołowy

Chlebek ziołowy 105

0
300ml wody 450 g białej mąki 1,5 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 7,5 ml suszonych drożdży 10 ml świeżego tymianku 10ml świeżej pietruszki 2 łyżki suszonej mieszanych ziół. Wykonanie Ja robiłam ciasto w Zobacz więcej
laskowych (BackMit) Do maszyny do chleba wlać mleko, dodać rozmącone jajka i tłuszcz. Wsypać mąkę, sól, cukier i cukier waniliowy, pokruszone drożdże, rodzynki.Jeśli ciasto jest za rzadkie, można Zobacz więcej
Pyszny chlebuś na słodko, trochę mi się zapadł, ale ważne, że smakował :-) ten przepis mam z zakupionej niedawno książki przeznaczonej typowo do pieczenia chlebów z automatu. Polecam bo smaczny. Zobacz więcej
Uwielbiam zapach wypiekanego chleba. Dlatego po dwóch miesiącach kiedy nie miałam możliwości pieczenia domowego chleba, aż miło znowu poczuć tę rozkoszną woń. Składniki : 500g mąki pszennej - dałam Zobacz więcej
łyczka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka soli łyżeczka cukru opakowanie suchych drożdży (9g) do posypania bułek: ziarna/ zioła prowansalskie Składniki umieszczamy w maszynie do chleba. Wybieramy Zobacz więcej
blaszce do pieczenia. Najlepiej jest odstawić bułeczki po uformowaniu na kolejne 30 minut do ponownego podrośnięcia. Po tym czasie smaruję wierzch mlekiem i posypuję sezamem lub makiem. Można też Zobacz więcej
gotowe. U mnie trwa to 1,5 godziny. Po tym czasie przygotowujemy jagody, czyli łączymy je z cukrem waniliowym. Z ciasta odrywać po kawałku ciasta, formować kulki, spłaszczyć i ułożyć na środku Zobacz więcej
Bardzo lubię jagodzianki, ale ostatnie nie chciało mi się wyrabiać samej ciasta, a znalazłam przepis na jagodzianki z użyciem automaty do chleba. Przepis ten znajduje się na blogu Domowa cukierenkai Zobacz więcej