ciasta z blachy

Naszła mnie ochota na bardzo czekoladowe ciasto. Dodatkowo musiał być spełniony jeszcze jeden warunek: musiało być go dużo ;) No i znalazłam ciasto idealne, proste i na dużą blachę. Coś ala brownie, Zobacz więcej
Ciasto na mące orkiszowej z jabłuszkami oraz rodzynkami . Pyszne ciasto Składniki 3,5 szkl. mąki 1 torebka proszku do pieczenia 2 szkl ksylitolu 4 jajka 1 ekstrakt waniliowy 1 i 2/3 szkl. mleka 1/2 Zobacz więcej
Ciasto na mące orkiszowej z jabłuszkami oraz rodzynkami . Pyszne ciasto Składniki 3,5 szkl. mąki 1 torebka proszku do pieczenia 2 szkl ksylitolu 4 jajka 1 ekstrakt waniliowy 1 i 2/3 szkl. mleka 1/2 Zobacz więcej
Ciasto na mące orkiszowej z jabłuszkami oraz rodzynkami . Pyszne ciasto Składniki 3,5 szkl. mąki 1 torebka proszku do pieczenia 2 szkl ksylitolu 4 jajka 1 ekstrakt waniliowy 1 i 2/3 szkl. mleka 1/2 Zobacz więcej
i dodać sodę oczyszczoną. Zmiksować blenderem i pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć oleje kokosowy z cukrem . Następnie dodać po jednym jajku, cały czas ubijając. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i Zobacz więcej
Kolejna wersja "maślankowego ciasta". Jest bardzo smaczne, wilgotne i szybko się robi. Porcja przewidziana jest na średniej wielkości blachę, ale mnie pokusiło, aby tym razem zrobić je w tzw. Zobacz więcej
Dla wielbicieli słodkości, domowych wypieków, dla początkujących i zaawansowanych… „Ciasta z blachy” Wyd. Dragon, to książka która powinna znaleźć się w każdej kuchni. Osobiście jestem nią zachwycona. Zobacz więcej
Bajecznie pyszne i lekkie ciasto! Bez pieczenia, bez większego wysiłku, wręcz idealne gdy oprócz ciasta na spotkanie rodzinne musisz przygotować jeszcze inne bardziej czasochłonne dania...Wystarczy Zobacz więcej
Mhmmm… mhmmm… to były dźwięki towarzyszące degustacji tego ciasta :) Nic dodać, nic ująć. Ciasto przepyszne, a o ostatnie kawałki toczyły się bójki :) Każdy musiał zaliczyć dokładkę. Ciasto 3 BIT, to Zobacz więcej
Ciasto może i nie ma zbyt wdzięcznej nazwy ale smakiem powala... Przepis jest bardzo prosty i mimo, że ciasto jest warstwowe - robi się je wręcz ekspresowo. Skubaniec jest bardzo smaczny - wiem, bo Zobacz więcej
To jedno z moich ulubionych ciast. Nie wymaga zbyt dużo pracy, jest łatwe i tanie w wykonaniu. Dzięki słodkiej śmietance nabiera wilgotności przez co jest jeszcze bardziej smaczne. Idealne do kawy czy Zobacz więcej
Co zrobić by ciasta nie przesiąkły zapachem blachy Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kalendarz 2017 Co zrobić by ciasta nie przesiąkły Zobacz więcej
mąki pełnoziarnistej ( można dać 1 kg wrocławskiej jeśli nie mamy) 150 g cukru 55 g drożdży szczypta soli 700 g pieczonego pure z dyni 1 łyżka cynamonu 2 op. cukru waniliowego 100 g masła 1 szklanka Zobacz więcej
naleśniki z truskawkami Składniki: mąka mleko 2 jajka ser biały cukier waniliowy cukier jogurt naturalny truskawki margaryna 2 szklanki mąki, 1,5 szkla... Zobacz więcej
herbatniki. Wyłożyć na blachę wyłożoną ciasteczkami. Dobrze docisnąć łyżką. Górna warstwa: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki kaszy manny - 200 gr wiórek kokosowych - pół kostki masła - 4 łyżki cukru - 3 Zobacz więcej
Aby nasze ciasta miały piękny aromat, nie nabrały nieprzyjemnego zapachy blaszki ( lub foremki np. baby drożdżowe ) na której były pieczone, powinniśmy zaraz po ich upieczeniu wyjąć lub zsunąć z Zobacz więcej
Anonimowy12 września 2012 17:59 A gdzie informacja jaką blachę użyć? Jaka wielkość? Laikowi trudno się zorientować, jak duże ciasto wyjdzie... OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
"Cukierki" z oliwkami

"Cukierki" z oliwkami 81

1
1 płat ciasta francuskiego 2 słoiczki oliwek nadziewanych czosnkiem Ciasto pokroić na prostokąty. Na każdy prostokąt ułożyć oliwkę, końce ciasta zwinąć. Ułożyć na blasze, piec w piekarniku w temp. Zobacz więcej
Samotne urodzinowe śniadanie, wsiadam do autobusu z dwoma blachami ciasta, a plan na resztę dnia daleki od samotności :) Gofry z ricottą, syropem klonowym i figami. Zobacz więcej
Uwielbiam to bardzo proste i szybkie ciasto. Robię je od wielu lat i zawsze się udaje. Aby upiec dużą blachę ciasta wystarczy podwoić składniki z przepisu. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » Zobacz więcej