Przepis na ciasta z mąki razowej pszennej

Za oknem czuć zimę. Ochłodziło się, temperatura spadła poniżej 10 stopni w dzień. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe i powróci nasza piękna polska złota jesień. A dni są już coraz krótsze i jeszcze Zobacz więcej
Dawno nie było słodkości na blogu. Ciasto bananowe zwane inaczej chlebkiem bananowym dziś w wersji bez cukru - z miodem lub syropem klonowym. Zrezygnowałam zupełnie z mąki pszennej na rzecz razowej. Zobacz więcej
Clatite
Clatite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Morgankitchen
Ciasto czekoladowe z razowej mąki

Ciasto czekoladowe z razowej mąki 165

"Przyszedł do nas wujek Władek Przyniósł wielką czekoladę (...) choć zamknięta jest szuflada wszędzie pachnie czekolada (...) Czy ktoś może mi powiedzieć, kiedy będzie po obiedzie? Bo nie mogę żyć w Zobacz więcej
50 ml wody 120g mąki pszennej razowej sól do smaku 1 łyżka oleju 1 szczypta cukru 10g drożdży 1 mała cukinia 1 mała ostra papryczka 1 mała cebula 1 mozarella 1 pieczarka 2 łyżki sosu pomidorowego 2 Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Kruche ciasteczka, które zdrowo i idealnie zaspokoją ochotę na coś słodkiego. Posiadają cudowny zapach cynamonu i orzechowy posmak, Zobacz więcej
Monika
Monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Strefa Wypieków
Chleb pszenny z mąką razową

Chleb pszenny z mąką razową 18

Miałam zamiar przez pewien czas piec chleby w foremkach, taki było zalecenie mamy. Właściwie ma rację, nie ma obawy, że wyjdzie płaski. Ale w tym wypadku zaryzykowałam i upiekłam go bez keksówki, Zobacz więcej
Zmęczenie, łapanie srok za ogon, życie gdzieś pędzi, nie zdążam ze wszystkim. Ostatnio zdarza nam się kupować chleb - chyba tego nie lubię. Bo nie zdążam, nie wyrabiam się. Bo urośnięte dzieci więcej Zobacz więcej
Chciałam napisać o tym, jak na początku pieczenie chleba z użyciem zakwasu wydawało mi się trudne i za długie, a że potem znalazłam łatwy przepis z użyciem jeszcze drożdży i tak dalej. Coś mnie tknęło Zobacz więcej
Taki jest super, mimo że byłam po obiedzie zjadłam dwa kawałki i kromeczkę. Taki ciepły z masełkiem to rozkosz. Thermomix – do naczynia miksującego dodać mąkę pszenną i razową, sól, cukier, drożdże, Zobacz więcej
Szybka akcja, a do tego zdrowa i pożywna – placuszki, racuszki z maki pszennej razowej z dodatkiem płatków owsianych. A w środku placków – czerwona porzeczka. Porzeczka łamie smak, świetnie smakuje z Zobacz więcej
Tym razem chleb z mąkami pełnoziarnistymi - pszenną i żytnią. Jednak dzięki temu, że połowa zawartości mąki w chlebie to mąka chlebowa, nie jest typowo ciężkim, razowym chlebem i można go piec bez Zobacz więcej
Apetyt na pieczenie : Nie kupuję mąki pszennej razowej - czyli coś o mące Apetyt na pieczenie CHLEBY NA ZAKWASIE, BUŁKI DROŻDŻOWE I INNE 22 lutego 2014 Nie kupuję mąki pszennej razowej - czyli coś o Zobacz więcej
Składniki na zaczyn : Ciasto przed włożeniem do foremek. 160 g mąki pszennej razowej 6 łyżek zakwasu z mąki żytniej lub pszennej razowej 100 g wody Zakwas z mąką Zobacz więcej
Dziś zapraszam na doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-), ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, naturalnego Zobacz więcej
Bezapelacyjnie najlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam! Jest zdrowe i smakuje wybornie! Niestety na zdjęcie załapały się tylko 2 kawałki. Ciasto jest wilgotne dzięki dużej ilości moreli i marchewki, Zobacz więcej
Pyszne i szybkie ciasto piernikowe z mąki razowej i jabłek Ten przepis polecam każdemu kto uwielbia smak piernika i szuka przepisu na szybkie ciasto które długo zachowuje swoją wilgotność i i Zobacz więcej
Dziś zapraszam na doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-), ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, naturalnego Zobacz więcej
Zasłuchałam się w odgłosie cichego strzelania chlebowej skórki tuż po upieczeniu. Szeleszczę kartkami nowej książki i zgodnie z zaleceniami mistrza Hamelmana sprawdzam smak dojrzewającego zakwasu. Zobacz więcej
Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej pizzy - spód z mąki żytniej lub pszennej razowej. Polecam! Ciasto na pizzę z mąki żytniej Składniki: 250 g mąki żytniej typ 720 pół szklanki ciepłej wody 7 g Zobacz więcej