ciasta z makiem i wisniami

Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Prosty tort czekoladowy

Prosty tort czekoladowy 444

0
Robilam go na zamowienie, na kolacje do przyjaciol... Na okolo 10 porcji czas 1 h przyrzadzania plus pieczenie okolo 1 h 400 g maki 240 g cukru 145 g masla laska wanili 60 g kakao 1/2 paczki proszku Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Pancake Tuesday

Pancake Tuesday 121

0
wisniowych pancakes. w oryginale byly jagodowe, u mnie zastąpione mrozonymi wisniami. 200g samorosnacej maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia( lub zwykla maka pszenna plus nieco wiecej proszku) 1 Zobacz więcej
na 180-200 C na 30 min. Skladniki na wypelnienie : 1 l kremowki ok 50 gr cukru pudru 3 puszki wisni 6 lyzeczek maki ziemniaczanej 50-100 ml sherry *2-3 lyzeczki zelatyny* czekolada Wykonanie: Zobacz więcej
tarty potrzebujemy: 250 g maki orkiszowej jasnej 2 żółtka 2 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 1/2 kostki masła Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulkę, zawijamy w folię i Zobacz więcej
przyjecie bylo w tym wlasnie kolorze :-) Tort migdalowy z kremem o smaku nutelli biszkopt 4 jajka 150g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 100g mielonych Zobacz więcej
Witajcie, jutro moja mama ma urodziny, wiec dzis zapraszam na tort ! Z truskawkami, orzechami i bita smietana. 2 tabliczki czekolady z orzechami 2 polewy czekoladowe (orzechowe) 10 dag masla 4 jajka Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Buchty

Buchty 322

0
cieplego mleka (wzielam 2) 250 g maki 1 jajko 25 g masla + 2 lyzki szczypta soli 1 lyzeczka cukru ok. 80 ml wody 1. Make przesiac przez sito do miski. W misce zrobic zaglebienie i pokruszcy w nie Zobacz więcej
przetrzec przez sitko. Zelatyne rozpuscic. Smietane ubic z cukrem waniliowym i dodac zelatyne. Dolac odrobine alkoholu do smaku. Blaty biszkoptowe najpierw nasaczac alkoholem, potem posmarowac Zobacz więcej
,polecam wykorzysta ciasto piwne ). Kategorie wpisu: Aktualności, Najnowsze, Przystawki Tagi wpisu: Fritelle -czyli racuszki z groszkiem « powrót Dodaj nowy komentarz Wyślij Lista wpisów Zobacz więcej
, mleko i skorke cytrynowa (swieza i kandyzowana). Ciasto powinno miec konsystencje odrobine gesciejsza, niz na nalesniki. Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem. Na dno wylac czesc ciasta i wylozyc Zobacz więcej
all'arancia Krajanka "amaretto" z nuta migdalowo-orzechowa Zupa selerowa z grzanka Tarta z jablkami Raviolini z szynka i ricotta Kategorie Pizza Makarony Dania główne Zupy Przystawki Sosy i salatki Zobacz więcej
dzemu wisniowego ( z wisniami) i kremem czekoladowym " ganache",ktory jest we wpisie ponizej,przyznam ze wszystkie skladniki swietnie sie komponuja w jedena calosc ,a dodatek swiezych pachnacych Zobacz więcej
Jola Caputa ambasadorem marki ETA – bardzo mnie cieszy współpraca z marką i oficjalnie mogę Wam o tym napisać. Od jakiegoś czasu miałam przyjemność używać i testować produkty tej marki i jestem z nich Zobacz więcej
anthonyb
anthonyb Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia pod wulkanem
Cassata siciliana

Cassata siciliana 414

0
migdal 450 g cukru pudru 2 bialka lyzka wody kwiat pomaranczy ( fior d'arancio) lyzka glukozy zielony barwnik spozywczy Migdaly zmielic kilkakrotnie, na make. Do maki dodac lekko ubite bialka i Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Paczki z roza i bez rozy

Paczki z roza i bez rozy 173

0
Jak co roku, w okresie karnawalowym przychodzi ochota na paczki. Takie zwykle, domowe, ale o niebo lepsze od tych gumowych sprzedawanych we Francji pod nazwa beignets, najczesciej przekrojonych na pol Zobacz więcej
,za to duzo masla , tyle samo sera i maki. Pragne przekazywac przepisy latwe,szybkie i tanie-takim wlasnie jest ten -rozki z czekolada. Zapraszam!!! Rozki z czekolada Zobacz więcej
pieczenie zbiera mi sie dopiero po 21 :P Moze to przez te upaly? ) Jesli chodzi o owoce, to z powodzeniem mozecie uzyc brzoskwin zamiast moreli, a porzeczke zastapic np. wisniami :) To moj autorski Zobacz więcej
Skąd ta nazwa? Nie mam pojęcia…pewnie od różnobarwności tego ciasta Jest pełne kolorów, ale i smaków smacznie uzupełniających się wzajemnie Ciasto wilgotne, puszyste, natomiast wnętrze pełne Zobacz więcej
w spora kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i na średnim ogniu smażymy na niej plasterki chorizo. Powinny stać się rumiane i chrupiące. Odsączamy je z tłuszczu i dodajemy do ziemniaków razem z Zobacz więcej
Rurki z kremem Rogalik blog kulinarny Ekspresowy piernik ze śliwkami fabryka chimer Kwiatowo i urodzinowo daktyle w czekoladzie Kakaowa karpatka Smak życia KILKA PRZEMYŚLEŃ NOWOROCZNYCH I PRZEPIS NA Zobacz więcej