ciasteczka foremkowe

adalinek89
adalinek89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookpl
Walentynkowe ciasteczka

Walentynkowe ciasteczka 78

0
Dziś wspaniały dzień Walentynki i dlatego z tej okazji proponuję zrobić ukochanej osobie takie pyszne ciasteczka na pewno przypadną jej do gustu ;p Składniki: ciasto francuskie (ja użyłam gotowego) Zobacz więcej
oczyszczonej foremki , papier pergaminowy , blacha Przygotowanie : Wszystkie składniki posiekać dużym nożem , na blacie lub stolnicy. Szybko zagnieść ciasto .Jeżeli będzie zbyt suche , można dodać 2 Zobacz więcej
foremki, Rossman - 5,49zł/op Foremki do wykrawania ciastek kupiłam w Rossmannie (!). Mają świetne pudełeczka, dzięki czemu nie będą mi się walały luzem po szufladach :) Są też plastikowe, więc Zobacz więcej
Nie uwierzę, jeśli ktokolwiek powie kiedyś, że ciasteczka z cukierni smakują lepiej. Tak po prostu, bo to te są najlepsze. Nimi smakuje przedświąteczny czas. Moje ulubione: Kruche bez cukru, zawijane Zobacz więcej
foremki do kanapek. Do napisania tego posta zachęciła mnie reklama jednego z producentów sera, który zachęca do tworzenia kanapek w kształcie motyla. Ale na tym foremkowe szaleństwo się nie kończy! Zobacz więcej
We wtorek poczęstowałam panie, z którymi pracuję w tym samym pokoju dwoma rodzajami ciasteczek. Jednej z pań obiecałam, że dzisiaj na blogu pojawi się przepis na marcepanowe ciasteczka- wizytówki. Są Zobacz więcej
Czasem tak jest,że człowiek wstaje rano z ogromną potrzebą domowej słodkości. I kiedy tak planuje co by upiec okazuje się, że w szafkach niewiele, a sklepy dziś nieczynne. Najważniejsze składniki Zobacz więcej
Zazwyczaj takie ciasteczka piekłam w zimie przed świętami, ale niedawno do mojej foremkowej kolekcji dołączyły takie wiosenne i uznałam, że w końcu trzeba je przetestować :) Upiekłam kruche, budyniowe Zobacz więcej
Mam słabość do foremek do ciastek. Często je kupuję, zbieram, dostaję, a ostatnio zapragnęłam je produkować. Gorzej, że kiedy już jakieś zachomikuję w szufladzie, z rzadka ich używam. Jak na rodowitą Zobacz więcej
, tym ciasteczka będą twardsze. Jeśli mamy piekarnik z wiatrakiem, obniżyłabym temperaturę do 1700C( ja piekłam z grzałkami góra- dół, bez włączonego wiatraka). Przechowywać w szczelnie zamkniętym Zobacz więcej
warstwę. Galaretkę robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu (dodałam odrobinę mniej wody - ok 400 ml) - studzimy i czekamy aż delikatnie zacznie tężeć wtedy nalewamy ją delikatnie do każdego Zobacz więcej