ciastka bez glutenu

Moda na zdrowe słodycze trwa! Ja sama je uwielbiam i jakoś nie mam potem wyrzutów sumienia jak zjem więcej niż 2 ciastka Z powodzeniem można tez podawać takie ciasteczka dzieciakom! Do roboty, bo Zobacz więcej
Wczoraj namoim blogu recenzenckim opublikowałam wpis natemat fantastycznego komiksu dla młodych czytelników pt.„Hotel Dziwny. T. 1 – Przezzimę dowiosny”. Zachwyciłam się nim totalnie! Szczegółowo o Zobacz więcej
Wiecie co pasuje idealnie do fig? Rozmaryn! Tak, też się zdziwiłem. Mieliśmy tyle przywiezionych fig z Chorwacji, że szukałem różnych pomysłów aby je przerobić. Najpierw proponowałem taką pizzę z Zobacz więcej
Zachwycająco aromatyczne – skórka pomarańczowa i masło orzechowe robią swoje! Miękkie i po prostu wspaniałe. Sama byłam pod wrażeniem, że z batatów naprawdę może wyjść takie słodkie, niskokaloryczne Zobacz więcej
Dzień Dobry, Już w ten czwartek wylatujemy na prawie dwutygodniową wycieczkę. Trzeba było trochę przejrzeć i wyczyścić spiżarnię. Okazało się, że mamy duże zapasy mąki kasztanowej, a ostatnio coś mało Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne, dość syte i obłędnieee... pachną! Wiśnie nadają im wyrazistego smaku oraz sprawiają, że wyglądają bardziej kusząco i uroczo. Idealnie sprawdzą się jako Zobacz więcej
Przepis na ciastka z czekoladą. Ciastka z wierzchu były lekko chrupkie, a w środku miękkie. Drobna, słodka przekąska do kawy lub herbaty. Składniki 50 g mąki ryżowej 20 g mąki kukurydzianej 20 g Zobacz więcej
Przepis na te ciastka jest podobny do przepisu na ciastka z melasą z morwy. Dla odmiany jako jedna z mąk bezglutenowych została dodana mąka gryczana. Oprócz tego w składzie są wiórki kokosowe. I tak Zobacz więcej
Kruche ciastkaz dodatkiem melasy z morwy były smaczne, dlatego powstały drugie ciasta, także z melasą, ale w większej ilości. Ciasto było trochę rzadkie, dlatego, po schłodzeniu w lodówce, ciastka Zobacz więcej
Kruche ciastka na mieszance różnych mąk bezglutenowych, na oleju kokosowym są łatwe w przygotowaniu i dobrze smakują. W tej wersji są cytrynowe z melasą z morwy. Cytrynowy smak powstał ze zmielonej Zobacz więcej
Kokos w parze z czekoladą zawojowali świat, kiedy stali się składnikami popularnych batonów, kuszących widokiem palm i morza na swoich opakowaniach. Dzisiaj ich połączenie często odnajdujemy w Zobacz więcej
Apel do wszystkich wyciskaczy soków! Nie wyrzucajcie pulpy, szczególnie z marchewki, bo można z niej przyrządzić uzależniające ciastka. Ich przygotowanie zajmuje chwilkę, a przyjemność z jedzenia Zobacz więcej
Piekę różne ciastka, tym razem są to ciastka bez użycia jajek. Mieszanka mąk bezglutenowych na te ciastka zawierała między innymi: mąkę z sorgo, mąkę łubinową i mąkę gryczaną. Wcześniej mąka z sorgo Zobacz więcej
Oto nie lada gratka dla wielbicieli pełnych zbóż, orzechów oraz suszonych owoców – ciastka, które kryją w sobie prawdziwe bogactwo tych składników. Dostarczają zdrowych tłuszczów oraz węglowodanów, Zobacz więcej
Lubię robić takie ciastka, wystarczy wsypać mąki bezglutenowe, wlać napój roślinny, olej kokosowy, coś słodkiego, a także inne dodatki. W ten sposób powstały ciastka jaglano-łubinowe z wiórkami Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Tarta jagodowa bez glutenu,

Tarta jagodowa bez glutenu, 106

Dzień dobry! Gorąco? U nas termometr wczoraj pokazał 30 stopni. Właśnie jesteśmy w trakcie pakowania się i wyjazdu do Chorwacji. Tam czekają na nas takie dobre, odświeżające 43 stopnie Istnieje Zobacz więcej
Chyba muszę powoli przestać wrzucać same słodkie przepisy bo jak ktoś wejdzie na bloga to pomyśli, że paleo kręci się tylko wokół ciastkufff Ale ten przepis jest tak dobry (ale tak dobry) i szybki, że Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem morelowym bardzo mi smakowały, chociaż w cieście nie było ani jajek, ani masła. Ciasto na te ciasteczka powstało jak na ciastka z dżemem z czerwonych porzeczek ( przepis na te Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem z czerwonych porzeczek, to kruche ciasteczka, podwójne, przełożone dżemem. Najpierw wycinamy okrągłe ciastka, następnie ciastka z dziurką. Składamy ciastka przed pieczeniem: na Zobacz więcej
Ciasto dla prawdziwych wielbicieli czekoladowych smaków w nieco innym wydaniu. Z dodatkiem czerwonej fasoli w wersji bez mąki. Muszę przyznać, że u nas zniknęło błyskawicznie. Podałam z lodami i Zobacz więcej