ciastka bez glutenu i jajek

Następne ciastka bez jajek, tym razem z nasionami babki płesznik. Babka płesznik była wcześniej dodawana do chleba, na przykład w przepisie na chleb z mąkąquinoa albo z sorgo. W poprzednich przepisach Zobacz więcej
Piekę różne ciastka, tym razem są to ciastka bez użycia jajek. Mieszanka mąk bezglutenowych na te ciastka zawierała między innymi: mąkę z sorgo, mąkę łubinową i mąkę gryczaną. Wcześniej mąka z sorgo Zobacz więcej
Wiecie co pasuje idealnie do fig? Rozmaryn! Tak, też się zdziwiłem. Mieliśmy tyle przywiezionych fig z Chorwacji, że szukałem różnych pomysłów aby je przerobić. Najpierw proponowałem taką pizzę z Zobacz więcej
Oto nie lada gratka dla wielbicieli pełnych zbóż, orzechów oraz suszonych owoców – ciastka, które kryją w sobie prawdziwe bogactwo tych składników. Dostarczają zdrowych tłuszczów oraz węglowodanów, Zobacz więcej
Lubię robić takie ciastka, wystarczy wsypać mąki bezglutenowe, wlać napój roślinny, olej kokosowy, coś słodkiego, a także inne dodatki. W ten sposób powstały ciastka jaglano-łubinowe z wiórkami Zobacz więcej
Przepis na ciastka z czekoladą. Ciastka z wierzchu były lekko chrupkie, a w środku miękkie. Drobna, słodka przekąska do kawy lub herbaty. Składniki 50 g mąki ryżowej 20 g mąki kukurydzianej 20 g Zobacz więcej
Przepis na te ciastka jest podobny do przepisu na ciastka z melasą z morwy. Dla odmiany jako jedna z mąk bezglutenowych została dodana mąka gryczana. Oprócz tego w składzie są wiórki kokosowe. I tak Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem morelowym bardzo mi smakowały, chociaż w cieście nie było ani jajek, ani masła. Ciasto na te ciasteczka powstało jak na ciastka z dżemem z czerwonych porzeczek ( przepis na te Zobacz więcej
Kruche ciastkaz dodatkiem melasy z morwy były smaczne, dlatego powstały drugie ciasta, także z melasą, ale w większej ilości. Ciasto było trochę rzadkie, dlatego, po schłodzeniu w lodówce, ciastka Zobacz więcej
Ciasteczka z dżemem z czerwonych porzeczek, to kruche ciasteczka, podwójne, przełożone dżemem. Najpierw wycinamy okrągłe ciastka, następnie ciastka z dziurką. Składamy ciastka przed pieczeniem: na Zobacz więcej
Kruche ciastka na mieszance różnych mąk bezglutenowych, na oleju kokosowym są łatwe w przygotowaniu i dobrze smakują. W tej wersji są cytrynowe z melasą z morwy. Cytrynowy smak powstał ze zmielonej Zobacz więcej
Po opublikowaniu przepisu na świetny domowy budyń czekoladowy bez mleka dostałam od was wiele maili z prośbami o przepis na budyń dla alergików uczulonych także na jajka. Dlatego dziś oddaję w wasze Zobacz więcej
Soczyste, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku- nie przypuszczałam, że wyjdą tak smaczne. Całe życie dodawałam jajko a ponieważ teraz nie mogę, musiałam znaleźć jakiś sposób na mielone z ryby, Zobacz więcej
Moda na zdrowe słodycze trwa! Ja sama je uwielbiam i jakoś nie mam potem wyrzutów sumienia jak zjem więcej niż 2 ciastka Z powodzeniem można tez podawać takie ciasteczka dzieciakom! Do roboty, bo Zobacz więcej
Witajcie Kochani! Każdy z Nas w lecie chce wyglądać zgrabnie i zdrowo. Ja niestety mam problem, ponieważ moja miłość do czekolady zawsze przezwycięży marzenia o zgrabnej sylwetce. Ale jak Ktoś Zobacz więcej
Kokos w parze z czekoladą zawojowali świat, kiedy stali się składnikami popularnych batonów, kuszących widokiem palm i morza na swoich opakowaniach. Dzisiaj ich połączenie często odnajdujemy w Zobacz więcej
Wykorzystując wspaniały majówkowy weekend z wątpliwie przyjazna pogodą trochę szalejemy w kuchni. Dziś na prośbę dzieci przeszukałam przepisy na ciasteczka tak jak prosiły dzieci, ale chciałam Zobacz więcej
Przepis na to ciasto jest podobny do przepisu na ciasto drożdżowe ze śliwkami ( przepis można zobaczyć tutaj). Ciasto drożdżowe zostało upieczone z gotowej mieszanki mąk bezglutenowych, przeznaczonej Zobacz więcej
Wiele osób rezygnuje z żywności zawierającej gluten. Coraz częściej słyszy się oalergiach, na to właśnie białko. Jesteśmy przyzwyczajeni do pszenicy, agluten zawiera też żyto ijęczmień. Postanowiłam Zobacz więcej
Znakomita, gorąca przekąska, która błyskawicznie znika z talerza. Cukinie jemy z ryżowymi chlebkami. Panierka doskonale smakuje zarówno z cukinią, jak i bakłażanem. Składniki: 80 g mąki z ciecierzycy Zobacz więcej