ciastka przekładane masą kokosową

klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
711.

711. 74

0
Ciastko owsiano - kokosowe z bananem i nadzieniem z masła orzechowego i serka biała czekolada Zamykam w pudełko i lecę na uczelnię. O świcie każda minuta snu się liczy. Ciastko owsiano - kokosowe z Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
942.

942. 39

1
Jogurtowe ciastko jabłkowe z migdałowo - kokosową kruszonką 34B/20T/55W PRZEPIS /porcja/ 20g mąki jaglanej 10g ziarna amarantusa 10g odżywki białkowej (u mnie śmietankowo - kokosowa) jabłko białko Zobacz więcej
15 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku skórka i sok z jednej cytryny marmolada do przełożenia Wykonanie: Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami utrzeć na pulchną masę. Zobacz więcej
łyżek kakao- ciastka belvita 5 zbóż - jagody goji - dowolne orzechy W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier i czekamy, aż się rozpuści, dodajemy wodę, mleko w proszku i Zobacz więcej
1/4 szklanki rodzynek Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem.Dodajemy jajo,pastę waniliową i masło orzechowe.Mieszamy do połączenia składników.Dosypujemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Ciastka kawowo-kokosowe

Ciastka kawowo-kokosowe 66

0
przez godzinę, po czym dzielę na równe kulki. Lekko je spłaszczam, w środku każdej za pomocą wykałaczki robię dziurkę. Przekładam ciastka na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Ciasteczka warszawskie

Ciasteczka warszawskie 305

0
rumu Dodatkowo: zmielone orzechy włoskie i wiórki kokosowe do obsypania boków ciastek Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy ciasto, które na min. 30 minut Zobacz więcej
Smaczny tort z porzeczkami i kremem kakaowym Składniki na tort porzeczkowo-kakaowy: biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem kakaowy: 3 łyżki miękkiej Zobacz więcej
i ok. 130 g wafelków kakaowych · szklanka mleka zagęszczonego 7,5% niesłodzonego · 500 g serka mascarpone · 4 łyżki cukru pudru Wafelki kruszymy, zalewamy mlekiem i rozdrabniamy widelcem. Odstawiamy Zobacz więcej
połączonych składników wlewamy białą czekoladę - miksujemy. Następnie do masy kruszymy ciastka, biszkopty. Składniki mieszamy łyżką drewnianą.Masę wkładamy na 1 godzinę do lodówki by stwardniała. Zobacz więcej
połączonych składników wlewamy białą czekoladę - miksujemy. Następnie do masy kruszymy ciastka, biszkopty. Składniki mieszamy łyżką drewnianą.Masę wkładamy na 1 godzinę do lodówki by stwardniała. Zobacz więcej
serduszka lub wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Biszkopty umieszczamy w malakserze i miksujemy na drobny proszek. Dodajemy jagody i miksujemy na gładką jednolitą Zobacz więcej
soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakaa ) 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na Zobacz więcej
Delikatna, kokosowa pianka. Świeży, aksamitny deser na końcówkę lata. Spód stanowią kruche ciasteczka i kruszonka z rodzynkami, która niedawno gościła na blogu w wersji z owocami. Środkową warstwę Zobacz więcej
( około 100g) 30g mąki kokosowej 50g płatków owsianych 50g orzechów pekan lub włoskich Wykonanie: kasze jaglaną płuczemy pod zimną wodą ,następnie przekładamy do garnka i zalewamy 1 szklanki wody, Zobacz więcej
malakserze i blendujemy aż uzyskają konsystencję mąki. Wsypujemy ciecierzyce odsączoną z wody i miksujemy przez około minutę. Dodajemy resztę składników (minus czekolada) i blendujemy aż masa uzyska Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Śnieżna zadymka

Śnieżna zadymka 58

2
Składniki: 150 g ryżu białego 2 łyżka masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 150 g wiórek kokosowych 400 mil śmietany 30% 3 łyżki żelatyny 1 litr mleka Ponadto: 1 paczkę ciastek owsianych 2 Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
COCONUT CAKE / RAFFAELLO

COCONUT CAKE / RAFFAELLO 43

4
. Ubijamy margarynę na puch, powoli dodajemy łyżka za łyżką chłodny budyń. Pod koniec dodajemy kokos. Krakersy przekładamy kremem budyniowo kokosowym. Wierzch posypujemy dużą ilością kokosu. Zobacz więcej
łyżki zmielonych migdałów 4 łyżki wiórek kokosowych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek syropu klonowego lub z agawy (można zastąpić innym zamiennikiem cukru) Przygotowanie: Truskawki Zobacz więcej
do całkowitego ostygnięcia. BARDZO WAŻNE - masa musi być NAPRAWDĘ ZIMNA i najlepiej, gdyby przejawiała powoli skłonności do zastygania ( będzie bardziej biała ). Jeśli spróbujemy przełożyć ciastka Zobacz więcej