ciastka z cukrem rafinada

. ciasta francuskiego (275g) 2 jabłka cukier cynamon jajko cukier Gruba Rafinada Diamant Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na równe kwadraty o boku ok 6-7 cm. Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę. Zobacz więcej
Delikatne, pachnące świętami ciasteczka. Swój aromat zawdzięczają skórce pomarańczowej i marcepanowi, a dzięki wzorowi odciśniętej śnieżynki i niebieskiemu cukrowi nabierają wyjątkowego wyglądu. Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Ruuurki z kremem!

Ruuurki z kremem! 75

0
g świeżych drożdży, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki cukru, 2 żółtka, 1/2 łyżki smalcu, szczypta soli, 5 łyżek gęstej śmietany 18%, 1 roztrzepane białko, ew. kilka kropel zapachu Zobacz więcej
upiec i na święta są w sam raz do podjadania :) . PRZEPIS SKŁADNIKI: - 500 g mąki - 100 g margaryny - 150 g cukru pudru - pół szklanki mleka - 2 jajka - 2 łyżeczki amoniaku - opakowanie cukru Zobacz więcej
OSa
OSa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszna dieta
DROŻDŻOWY MAZUREK BAKALIOWY

DROŻDŻOWY MAZUREK BAKALIOWY 132

0
Znalazłam u teściowej książkę kucharską z czasów PRL-u pt. Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy. Jest tam kilka przepisów przyjaznych alergikom lub łatwo dających się na takie przerobić – między Zobacz więcej
łyżek śmietany - białko do smarowania - cukier gruby kryształ ,,Królewski" lub ,,Cukier gruby Rafinada". Wykonanie: - zagnieść ciasto - gotowe ciasto owinąć w folię i pozostawić w lodówce na 12 Zobacz więcej
Kochani, kolejna propozycja dla zabieganych i tych, którzy lubią słodycze o umiarkowanym stopniu zawartości cukru. Szczerze mówiąc jak dla mnie ciasteczka mogłyby być nieco słodsze, kolejnym razem nie Zobacz więcej
Cukier fiołkowy. Piękna dekoracja. Każde posypane nim przed pieczeniem ciastko, herbata, sernik czy zwykłe lody, z cukrem fiołkowym nabierają zupełnie wyjątkowego charakteru. Nie obiecuję wodotrysków Zobacz więcej
posypałam cukrem. Jako wielbicielka rogalików na niedzielne leniwe śniadanko większość rogalików zamroziłam w porcjach idealnych dla dwóch osób. Rozmrażają się błyskawicznie a dla nadania im Zobacz więcej
się w przyszłym roku! Wracając do ciasta, a właściwie ciastek, przepis znalazłam już w zeszłym roku i czekałam cierpliwie na sezon brzoskwiniowy żeby go wypróbować, i wiecie co? Było warto! Wtedy Zobacz więcej
się w przyszłym roku! Wracając do ciasta, a właściwie ciastek, przepis znalazłam już w zeszłym roku i czekałam cierpliwie na sezon brzoskwiniowy żeby go wypróbować, i wiecie co? Było warto! Wtedy Zobacz więcej
kg mąki pszennej tortowej 160 g masła 150 g cukru 8 małych jaj (6 dużych) 1/2 szklanki ciepłego mleka 3 łyżeczki amoniaku (kwaśnego węglanu amonu) szczypta soli (UWAGA! Jaja powinny być w Zobacz więcej