Przepis na ciastka z masą

Ostatnio wróciłam do eksperymentów kulinarnych. Tyle, że niestety ostatnia ich faza kończyła się stwierdzeniem: "no, na bloga się nie nadaje", bo zawsze coś nie wychodziło, ale jak to z eksperymentami Zobacz więcej
Ciastka dla fanów ciemnej czekolady o wysokiej zawartości kakao. Intensywne w smaku, zbite , lekko gliniaste, typowe brownie. Dałam do nich niewiele cukru, ale to akurat wyszło im na dobre bo Zobacz więcej
Ciastka kawoszki robiłam już dawno temu, wyszły naprawdę bardzo smaczne. Świetne do kawy. Na przepis natknęłam się tu. Wykonanie jest inne niż w autorskim przepisie, gdyż ja dodałam masę krówkową, a z Zobacz więcej
Ciastka kakaowe z masą migdałową Mocno kakaowe ciasteczko, przełożone masą z migdałów, bez mleka i jajek. Propozycja dla wegan, osób na diecie eliminacyjnej i nie tylko. Są pyszne, więc można Zobacz więcej
Ciastka kakaowe z masą migdałową Mocno kakaowe ciasteczko, przełożone masą z migdałów, bez mleka i jajek. Propozycja dla vegan, osób na diecie eliminacyjnej i nie tylko, są pyszne więc można częstować Zobacz więcej
cookies
cookies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CookiesHunter.com
Ciastka z masą krówkową

Ciastka z masą krówkową 549

Niedawno, pod wpływem chwilowego impulsu, kupiłam puszkę masy krówkowej. Chciałam mieć coś na czarną godzinę, kiedy dopadnie mnie niezapowiedziany głód na słodycze. Całe szczęście zatrzymałam się w Zobacz więcej
Dziś umieszczam przepis, który gorąco polecam. Na te ciasteczka natrafiłam przypadkiem na stronie pani Kingi Paruzel. Przyznam, że nie wiedziałam kogo to blog, i że jego właścicielka jest tak medialną Zobacz więcej
Kolejne wejście z ciasteczkami. Tym razem ciastka przekładane masą chałwową. Korzystałam z przepisu TU. Trochę zmodyfikowany po mojemu.Ciastka wyglądają dość efektownie , a smakują wybornie. Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Masa czekoladowa do ciastek

Masa czekoladowa do ciastek 115

Przepis na pyszną masę do ciastek. Może posłużyć do ich przekładania, lub jako polewa. Do wykonania przepisu potrzebujesz: śmietanki, czekolady, masła i cukru. Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 30 Zobacz więcej
Ciastka dynie naHalloween imasa cukrowa 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: (na14 ciastek) Ciasto: 300g mąki + dopodsypania Zobacz więcej
Składniki na 50 ciasteczek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia . Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Folię bob belkową dokładnie myjemy. Składniki na ciasto półkruche kokosowe: 200 g mąki Zobacz więcej
Składniki na 50 ciasteczek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia . Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Folię bob belkową dokładnie myjemy. Składniki na ciasto półkruche kokosowe: 200 g mąki Zobacz więcej
Moi drodzy, jak tam przygotowania do Świąt? Wszystko posprzątane, lodówka zaopatrzona, prezenty spakowane... Ja w tym roku jestem jakoś mało zorganizowana, czasu mam zdecydowanie za mało. Choć z Zobacz więcej
"Za miesiąc o tej porze będziemy przeżywać "przedświąteczną gorączkę". Zakupy, pieczenie ciast, kupowanie prezentów pochłonie większość naszego czasu. To magiczny czas, którego osobiście nie mogę się Zobacz więcej
Moje ulubione ciasteczka z dzieciństwa. Przypominają mini torciki i znikają błyskawicznie. Są one dość popularne, ale zwykle spotykam takie z masą z masła, orzechów i alkoholu, lub z dżemem i wiórkami Zobacz więcej
Ciastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, Zobacz więcej
Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym tematem - z jego pomocą można szybko wyczarować fantastyczne desery w niecałe 10 min. Tym razem ciasto francuskie z masą marcepanową i morelą. Pyszności! Zobacz więcej
Dzisiaj połączenie słodkiej masy krówkowej ze słonymi orzeszkami ziemnymi. Kruche, intensywnie kakaowe ciasteczka o bogatym smaku. Do kawy, herbaty, na drugie śniadanie. Polecam! Składniki: (na ok. Zobacz więcej
Idealny biszkopt to taki, który nie opada, jest puszysty i lekki. Taki właśnie jest ten z przepisu Zamiast zrobić go w tortownicy, tak by był wysoki – upiekłam go na blaszce piekarnikowej, by wyciąć Zobacz więcej
Ostatnio znalazłam stary przepis na ciastka, więc zabrałam się za testowanie przepisu i tu poniżej macie fotki co mi z tego wyszło, ale już zdecydowałam że na święta je upiekę bardzo szybko się pieką Zobacz więcej