ciasto 3 warstwowe z powidłami śliwkowymi i orzechami i białkami wylanymi na ciasto

Kruche babeczki, słodkie, mocno orzechowe. Smaku i zapachu, poza orzechami, nadają im powidła śliwkowe i olejek pomarańczowy. Masa, którą je nadziałam, to delikatne ciasto z mąki migdałowej, z Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - nasiona Chia - 4 łyżki - jogurt naturalny - 500 ml - powidła śliwkowe - (u mnie własnej roboty) - 1 szklanka - śmietana 30% - 5 łyżek Jogurt naturalny przelewamy do wysokiego Zobacz więcej
Dzień Dobry w ten słoneczny i wiosenny dzień. To jedna z najdłuższych przerw na tym blogu, osobiście jestem na siebie zła, że tak zaniedbałam ten blog. Jednakże w przeciągu tych kilku miesięcy działo Zobacz więcej
W zeszłym roku mazurek czekoladowy z powidłami śliwkowymi i truflami Lindta zdobył zdecydowaną fokę aprobaty, więc w tym roku trafia na listę koniecznie do zrobienia na święta. Pomysł zaczerpnęłam z Zobacz więcej
Omlet z migdałami i powidłami śliwkowymi 1 jajko, pół szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki rozdrobnionych migdałów, olej do smażenia, powidła śliwkowe. Jajko rozkłócamy trzepaczką, stopniowo Zobacz więcej
Mazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami to kruche ciasto, które można przygotować spokojnie nawet 2-3 dni przed podaniem (i co ważne – można przechowywać je wtedy w temperaturze pokojowej – nie Zobacz więcej
Muffiny z powidłami śliwkowymi | szuszugotuje szuszugotuje No to tak by moglo być……….:) Strona główna O mnie Przelicznik kulinarny Kontakt/Współpraca Szuszu-dobra rada Polędwica wieprzowa z makaronem Zobacz więcej
Piernik wypełniony suszonymi śliwkami, przełożony powidłami śliwkowymi, z dużą ilością korzennych przypraw ma zdecydowany smak. Jest bardzo aromatyczny, pulchny i wilgotny. Pieczony na miodzie Zobacz więcej
Przepis na ten niecodzienny sernik, bo z dodatkiem powideł znalazłam na bloguDomowej Cukierenki. Skusiły mnie piękne, apetyczne zdjęcia (wszak jemy najpierw oczami prawda?) Magdy. Niestety moje, Zobacz więcej
Składniki : 1 mały batat (po obraniu 110 g) 500 g maki tortowej plus dodatkowo 2 - 3 łyżki 2 saszetki drożdży instant (14 g) 1 szklanka ciepłego mleka 3 łyżki cukru 2 jajka 2 żółtka 100 g masła Zobacz więcej
Coś dla leniwych i zapominalskich :) Nie każdy pamięta 2 miesiące przed świętami o nastawieniu piernika staropolskiego. Nie każdemu chce się piec skomplikowane, przekładane ciasta, czy kręcić Zobacz więcej
Bardzo smaczne, miękkie i wilgotne zarazem muffinki z powidłami śliwkowymi i czekolada :) Ponieważ ciasto było dość luźne, muffinki podczas pieczenia bardzo wyrosły a po wyciągnięciu z piekarnika Zobacz więcej
Pieczone pączki z lukrem i powidłami śliwkowymi | Have a Cake blog Skip to content Have a Cake blog Menu Strona główna Przepisy Brownie, blondie Ciasta przekładane Ciasta z owocami Ciasteczka Tarty Zobacz więcej
Kochani! Oto najlepsze pączki jakie jadłem i jakie udało mi się zrobić. Próżno szukać lepszych w sklepach czy w cukierniach. Ich sekretem jest to, że najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Chwilę po Zobacz więcej
Pączki z powidłami śliwkowymi | Have a Cake blog Skip to content Have a Cake blog Menu Strona główna Przepisy Brownie, blondie Ciasta przekładane Ciasta z owocami Ciasteczka Tarty Śniadaniowo O mnie Zobacz więcej
Sprawdzony i niezawodny przepis na pyszne domowe pączki … z powidłami śliwkowymi … puszyste, pulchne, proste w wykonaniu, bez potrzeby rozwałkowywania ciast i wykrawania, po prostu pączki formujemy w Zobacz więcej
Po gotowaniu i pieczeniu potraw na zamówienie, lekkich i dietetycznych, wegetariańskich czy wegańskich, nabrałam wyjątkowej ochoty na upieczenie czegoś bez najmniejszych choćby ograniczeń Zobacz więcej
Uwielbiam makowce. Takie z ogromną ilością maku i bakaliami. Na blogu możecie już znaleźć tradycyjny makowiec zwijanyoraz makowiec warstwowy. Makowiec na kruchym spodzie, który dzisiaj przygotowałam Zobacz więcej
To już naprawdę ostatnie ciasto z dynią. Tym razem już bardziej świąteczne. Czekoladowe ciasto dyniowe z przyprawą do piernika, przełożone powidłami śliwkowymi i oblane najlepszą polewą Zobacz więcej
Przyznam, że nie jestem wielką miłośniczką klasycznych makowców. Choćby masa była najdelikatniejsza, mało słodka, to dla mnie jest to zawsze mocno zapychający wypiek. Przygotowuje go więc w trochę Zobacz więcej