ciasto azjatyckie

{{headerMessage}}
Z sezamem i po azjatycku. Noodles i kurczak w cieście. W cudawiankowym brulionie z przepisami wypatrzyłam kiedyś przepis na noodles z sezamem, ostrą papryczka i sporą ilością cebuli. Danie okazało się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak w azjatyckim, chrupiącym cieście polany sosem a'la serowym, podany z Quinoa z kukurydzą, porem i cebulką; posypane czarnuszką Natchnęło mnie na zrobienie czegoś wykwintnego na obiad. Pomysł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mleczko kokosowe jest przepysznym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej, do kremowych deserów i ciast. Niestety mleko kokosowe dostępne w sklepach zawiera stabilizatory i emulgatory, więc zdecydowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czestym problemem dzisiejszego żywienia jest coraz częściej sa alergie i nietolerancje pokarmowe. Idąc na przeciw zapotrzebowaniu chcialem podzielić się przepisem na bezglutenowe naleśniki. Jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam pierogi w zasadzie w każdej postaci. W sezonie letnim przeważnie są to wersje owocowe a w pozostałej części roku albo z nadzieniem warzywny, czy serowym oraz z mięsem.Dziś ten ostatni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już jutro Tłusty Czwartek. Dlatego dziś zapraszam Was na zestawienie szybkich tłustoczwartkowych przepisów na pączki, faworki, oponki i inne słodkości smażone na głębokim tłuszczu. Smacznego Tłustego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (może też być zwykła) - 0,5 szklanki wody - szczypta soli Z podanych składników zagniatamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na 15 minut. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Capati, czapati lub chapati są to okrągłe cienkie placuszki z ciasta z mąki razowej (ja używam pełnoziarnistej), podstawa kuchni w południowej azjatyckiej (oraz wschodniej Afryki). Używane zamiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszyscy zapewne znacie chipsy ziemniaczane, albo z suszonych owoców, ale czy wiecie, że można je bardzo szybko przygotować także z ciasta won ton? Dzisiaj polecam te azjatyckie przegryzki w wersji Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Pierożki wonton z kaczką

Pierożki wonton z kaczką 472

0
{{headerMessage}}
Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kuchnię azjatycką. Tak było w tym tygodniu kiedy to zaczęły mi chodzić po głowie pierożki wonton, które jadłam kiedyś w restauracji. Wbrew pozorom danie to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pół łyżeczki imbiru garść dymki pierożki lepimy jak uszka i parujemy zupa azjatycka wywar z rosołu sos sojowy sos rybny garść warzyw chińskich mrożonych grzyby mun imbir do miseczki wkładamy: kiełki Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Przekąski do piwa

Przekąski do piwa 309

1
{{headerMessage}}
Temat przekąsek do piwa powraca jak bumerang każdego lata. To bowiem ta pora roku, w której wraz z Monsieur zwracamy się ku złotemu napitkowi i sączymy go słuchając muzyki wieczorową porą na naszym Zobacz więcej
Veganbanda
Veganbanda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.veganbanda.pl
Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe 84

4
{{headerMessage}}
Bardzo proste w wykonaniu i znacznie tańsze od tych gotowych. Świetne do owsianki, koktajli, deserów, ciast i do dań kuchni azjatyckiej. Według mnie najlepsze mleko roślinne do kawy:) Domowe mleko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Być może niektórzy z Was pamiętają, że jestem wielką fanką kuchni orientalnej. Dlatego co jakiś czas przygotowuję dania nawiązujące do smaków Chin czy Tajlandii. W „naszych” orientalnych barach często Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W krajach azjatyckich do przygotowania wielu deserów używa się ziaren różnych odmian fasoli. W Polsce rośliny strączkowe raczej nie kojarzą się ze słodyczami. Na przełamanie pierwszych lodów proponuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W krajach azjatyckich do przygotowania wielu deserów używa się ziaren różnych odmian fasoli. W Polsce rośliny strączkowe raczej nie kojarzą się ze słodyczami. Na przełamanie pierwszych lodów proponuję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czarny, kleisty ryż jest często używany w azjatyckich deserach. Nadaje on jedzeniu delikatny smak i jedwabistą fakturę. Przyjemnie komponuje się z mlekiem kokosowy, wanilią, cynamonem, kardamonem, a Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Krewetki po syczuańsku

Krewetki po syczuańsku 156

1
{{headerMessage}}
Jest to pyszny sposób na krewetki wtempurze polane słodko-kwaśno-pikantnym sosem. Bardzo proste danie, w sam razdla wielbicieli kuchni azjatyckiej.Same krewetki w sosie mogą być lekką przekąską, Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Kolendra

Kolendra 138

0
{{headerMessage}}
chińską". Wyglądem przypominanatkępietruszki, ale jej zapach i smak bardzo się różni od tej pierwszej. Kolendra zawiera w sobie: wapń, sód, potas, witaminy: C, B1, B2, PP, oraz liczne olejki Zobacz więcej