ciasto bez glutenu i bez cukru

Wilgotne, zwarte ciasto czekoladowe bez glutenu i laktozy, osłodzone daktylami. Udekorowane jest polewą czekoladowo- bananową i prażonymi orzechami. Zobacz więcej
Pogoda w ostatnich dniach nastraja do zakopania się pod kocem, dlatego przygotowałam lekkie ciasto idealne zarówno na chłodne popołudnie przy kawie, jak i na deser w ciepły dzień w plenerze. Zobacz więcej
Ciasto ucierane z owocami (bez glutenu, cukru i nabiału) | Różanecznik DIY Dom Dzieci Kuchnia Przepisy dla maluchów Zdrowie Zdrowe żywienie Strona główna O mnie Do pobrania Kontakt Kuchnia Ciasto Zobacz więcej
Ciasto niezawodne i smaczne. Spód z mąki kokosowej jest wilgotny, nie twardnieje, zachowuje świeżość przez kilka dni. Masa budyniowa nie „ciapie się”, bo połączona jest z galaretką. Po kilku godzinach Zobacz więcej
Już 1 sierpnia kolejne wydanie magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety, w którym kolejny raz będziecie mogli zobaczyć premierowo mój przepis, a także kilka innych artykułów i pomysłów autorstwa Zobacz więcej
Dietetyczne brownie, które Wam podrzucam jest super pyszne! Mocno wilgotne w środku, chrupiące z zewnątrz, naprawdę jedno wielkie wow. Do tego jest mało kaloryczne, nie zawiera glutenu, dodatku cukru, Zobacz więcej
Placki, racuchy czy naleśniki to jedno z najlepszych weekendowych śniadań. Na blogu znajdziecie już mnóstwo takich przepisów, ale ten jest inny. Najbardziej zdrowy, bez cukru i bez glutenu. Na Zobacz więcej
Ciasto ze szpinakiem i malinami leśny mech zachwyca głównie ze względu na swój intensywny, zielony kolor, który jest uzyskiwany naturalnie (dzięki szpinakowi), bez pomocy sztucznego barwnika. Pierwsze Zobacz więcej
Też tak macie, że nie do końca możecie się zdecydować, czy kochacie jesień, czy nienawidzicie? Ja chyba tak mam. Z jednej strony otwieram szafę i cieszę się jak dziecko, bo mogę wybrać jeden z Zobacz więcej
Biszkopt na piątkę :) Tort daktylowo-bananowo-gryczany na 32! :) z kremem owsianym i śliwkami :) Składniki: 5 jajek 5 łyżek mąki gryczanej z łyżeczką proszku do pieczenia mus bananowo - daktylowy* * Zobacz więcej
Sezon na truskawki w pełni czyli najlepszy okres w roku wciąż trwa. Gdy znudzą nam się truskawki ze śmietaną warto wrzucić je do ciasta. Chociaż ja w wersji "bez niczego" jem dziennie truskawki w Zobacz więcej
Dzisiaj na „Zdrową Środę” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć Zobacz więcej
Na kolejną „Zdrową Środę” przygotowałam pyszny deser wegański, bez cukru, bez glutenu. Bardzo sycący, smaczny, dosyć słodki od daktyli. Wygląda kusząco, jest prosty w przygotowaniu i szybki. Na pewno Zobacz więcej
Ciasto ze śliwkami to obowiązkowa pozycja we wrześniowym menu każdego łasucha. U mnie już jest, to znaczyła było, bo zniknęło w tempie światła. Tarta z dużą ilością śliwek, małą ciasta, aromatem Zobacz więcej
Jak ja lubię te wiosenne miesiące, szparagi, botwinka, a teraz rabarbar! Kto zgadnie co następne w kolejce? Mam przygotowanych do wypróbowania kilka przepisów z nimw roli głównej., ale zaczniemy Zobacz więcej
Zagadka z ostatniej recenzji dotyczyła dżemu kokosowego z chilli (brawo Ada! masz zmysł :). Ten słodki krem z ostrym wykończeniem świetnie sprawdził się w połączeniu z czekoladowym ciastem i lekko Zobacz więcej
Taaak, to ciasto jest wegańskie, a zatem bez jaj i masła. Dodatkowo, nie zawiera w swoim składzie cukru , ani glutenu. Z punktu widzenia osoby wszystko jedzącej, można by powiedzieć, że zadano mu Zobacz więcej
Ciasto kokosowe jest moim niekwestionowanym „przekładaniowym” ulubieńcem. Gdy tylko zabieram się do placka z masami, to najczęściej na spodach kokosowych. Placki są niezawodne, dobre, miękkie, nie Zobacz więcej
Podejść do bezy na ksylitolu miałam już kilka, z różnym skutkiem. Taka beza jest bardzo specyficzna, od razu po upieczeniu nie nadaje się do spożycia, jest miękka, kleista, wręcz gumowata. Dopiero Zobacz więcej
Kruche ciastkaz dodatkiem melasy z morwy były smaczne, dlatego powstały drugie ciasta, także z melasą, ale w większej ilości. Ciasto było trochę rzadkie, dlatego, po schłodzeniu w lodówce, ciastka Zobacz więcej