ciasto bezowe czekolada gorzka orzechy

LEKKI TORT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI I OWOCAMI Ciasto bezowe: 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych 50 g posiekanych drobno suszonych fig 50 g suszonej żurawiny 50 g startej na Zobacz więcej
pudru 1 łyżka kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czekoladowa 150 g gorzkiej czekolady 60 ml śmietanki 30% 70 g miękkiego masła 50g cukru 3 żółtka 70 g mielonych Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu piekę mazurki z kokosową bezą na kruchym cieście. Pomysł zrodził się z tego,że do kruchego ciasta dodaję żółtka, zaś białka trzeba jakoś wykorzystać. Kiedyś piekłam kokosanki. Zobacz więcej
Jeśli szukacie przepyszny tort na imprezę,to ten jest strzałem w dziesiątkę :). Potrzebowałam coś szybkiego, bez zbędnej zabawy przy dekorowaniu, nie to że nie lubię się ,,bawić”, ale z braku czasu Zobacz więcej
- 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych (obranych z łupinek) - 1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych ( obranych z łupinek) - 15 g gorzkiej czekolady startej na tarce - 250 g serka Zobacz więcej
Bezowe ciasta to idealny sposób na wykorzystanie białek, które pozostały po karnawałowych faworkach w dużych ilościach. Tym razem beza czekoladowo orzechowa na cudownym ziemistym i wilgotnym spodzie z Zobacz więcej
Lekki tort, który nie wymaga zbyt wielkiego nakładu sił. Właściwie jest to jeden z najłatwiejszych i najszybszych! tortów jakie piekłam. Zdobył uznanie wielu Naszychgości, spróbujcie go upiec;)! / Zobacz więcej
Doskonały pomysł na wykorzystanie białek - chrupiący, bezowy wierzch i mocno czekoladowy, lekko ciągnący środek. Łatwo się robi i szybko znikają :) Źródło: Spoonful Składniki (na około 25 ciastek): Zobacz więcej
Mocno czekoladowe brownie z malinami i aksamitną bezową chmurką. Ciasto zaskakujące, smaki przechodzą przez siebie od gorzkiego po kwaśny kończąc na słodkiej bezie, co w całości daje nam pyszny deser. Zobacz więcej
flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Tort Ambasador

Tort Ambasador 1516

0
gorzkiej czekolady posiekanej na kawałki 100g rodzynek (przelanych wrzątkiem i namoczonych w rumie) 50g orzechów włoskich zrumienionych na suchej patelni i posiekanych 50g migdałów zrumienionych na Zobacz więcej
co by tu zjeść?
co by tu zjeść? Obserwuj blogaObserwujesz bloga
co by tu zjeść?
JAPONAIS

JAPONAIS 362

0
.90min 6.Wyjąć bezy i ostudzić ,po wystudzeniu zdjąć z papieru. KREM GANACHE: 250ml. śmietanki 36% 250g czekolady (użyłam 200 mlecznej i 50 gorzkiej) Śmietanę zagotować aż do wrzenia i zdjąć z palnika Zobacz więcej
:) następnie rozkładamy na papierze do pieczenia i podpiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach. Pilnujcie, aby się nie spaliły, Mają tylko nabrać lekko brązowego koloru. Smak będzie niesamowity. Białka Zobacz więcej
Czekoladowy spód bezowy z dodatkiem mielonych migdałów i gorzkiej czekolady. Puszysty mus z białej czekolady o nieziemskim smaku i wspaniałej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Na wierzchu Zobacz więcej
Niech jegoniepozornywygląd was nie zniechęci - ciasto jest przepyszne! Polecam szczególnie dla fanów połączenia nutelli (prażonych orzechów) i czekolady :). Przepis znalazłam na stronach BBC. Zobacz więcej
Kiedy pieke urodzinowe torty i ciasta zawsze zostajemy z resztkami, ktoreprzez kilka dni sumiennie dojadamy. Taki tort makowy na przyklad, czy bezowy, sa dla nas zdecydowanie za duze. Dlatego szukalam Zobacz więcej
: 2 łyżeczki łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki wody lub spirytusu Kawę rozpuścić w wodzie lub spirytusie. Spód biszkopta skropić ponczem, następnie wyłożyć połowę masy (masa może być lekko ciepła), Zobacz więcej
cukru waniliowego Z podanych składników zagnieść kruche ciasto (ręcznie lub zmiksować w malakserze). Ciasto podzielić na dwie równe części. Spłaszczyć je, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce Zobacz więcej
czekoladowe ciasto z samych białek Przez ostatnie pół roku uzbierało mi się w zamrażalniku 9 białek. Postanowiłem więc w końcu je wykorzystać (pewnie mogłyby jeszcze z miesiąc czy dwa poleżeć, ale Zobacz więcej
nutelli 350g serka mascarpone 100g czekolady mlecznej 1/2 szklanki rozdrobionych orzechów laskowych polewa 70ml śmietanki kremówki 70 -80g czekolady słodkiej dodatkowo pralinkiFerreroRocher wafelki Zobacz więcej
Polewa czekoladowa: • 1/4 szklanki kakao • 1/4 szklanki białego cukru • 1 szklanka śmietanki kremówki 30% lub 36% • 200 g ciemnej gorzkiej czekolady Blaty z orzechowej bezy: Piekarnik nagrzać do 130 Zobacz więcej