ciasto biało czarne

Słodko dziękuję za pozostawione komentarze! Zobacz więcej
Ciasta ucierane to jedne z moich ulubionych. Nie dlatego, że są całkiem proste w wykonaniu, że ciężko je "zepsuć", lecz dlatego, iż uwielbiam ucierać ;) Mogę robić to dłuuugo i bardzo mnie to odpręża Zobacz więcej
Składniki 0,5 szkl. oleju 1,5 szkl. maki pszennej 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia owoce jakie kto chce--u mnie brzoskwinie i jabłka aromat 4 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżka kakao Wykonanie Masło Zobacz więcej
To nie babka chociaż tak wygląda. To jedno z naszych ulubionych, szybkich, weekendowych ciast, czyli chlebek bananowy - banana bread. Tym razem w wersji biało-czarnej, marmurkowej i ze szklanką Zobacz więcej
Nie ma dla mnie sierpnia bez ciasta ze śliwkami! Najbardziej lubię kruche, które prezentowałam już na blogu w kilku wersjach: z budyniem, z pianką i dżemem... Dzisiaj pora na dwukolorowe ciasto Zobacz więcej
Składniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki mleko, 1/2 szklanki cukier malinowy Royal Brand, 1,5 szklanki mąka kukurydziana, 1/2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, Zobacz więcej
Idealna polewa dla miłośników mleka w proszku – pyszna, aksamitna, bardzo esencjonalna… Można z niej tworzyć dowolne biało-czarne wzorki. Zachęcam do wykorzystywania jej w wykańczaniu wspaniałych Zobacz więcej
Ciasto zebra. Wszyscy doskonale znają ten piękny wypiek! Banalny w wykonaniu, elegancki. Cieszy oko biało-czarnymi paskami, jak u zebry właśnie. A gdyby tak ... Zebra w szklance? Gdyby tak koktajl w Zobacz więcej
Składniki: 15 dag mąka kukurydziana, 20 dag mąka tortowa Basia, 3 sztuki jajka, 15 dag masło, 1/2 szklanki cukier, - szczypta Sól, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 litra /słoik jabłka prażone, 1/2 Zobacz więcej
Babka to takie moje ciasto ratunkowe, zawsze mam w domu składniki do jej wykonania, zawsze wychodzi i przede wszystkim wszystkim smakuje. Wariacji na temat babki jest wiele, moja ulubiona to jasna z Zobacz więcej
Przepis dostałam od koleżanki i od razu skradł moje serce. Pyszny, czekoladowy, rozpływa się w ustach. Polecam każdemu! VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Biało- czarny sernik, 10.0 out Zobacz więcej
Kolejne muffinki z malinami, tym razem w kolorystyce biało-czarnej ;) Są błyskawiczne do wykonania i bardzo smaczne. Dzięki dodatkowi malin dłużej zachowują świeżość. Inspiracja Muffinki marmurkowe z Zobacz więcej
Ciekawe kto z Was pamięta jak w odległych czasach (PRL-u jeszcze) można było kupić w piekarni biało-czarne ślimaczki, albo małe okrągłe anyżowe ciasteczkana wagę? Tak mnie ostatnio "naszło" na Zobacz więcej
Nadmiar jabłek sprawia że próbuję je ciągle wykorzystywać. Dlatego dziś szarlotka z kruchym ciastem i biało czarnym biszkoptem. Proste a efektowne ciasto na jesienne ( i nie tylko:) wieczory. *** Zobacz więcej
Zacisze kuchni
Zacisze kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zacisze kuchni
Placek Zebra

Placek Zebra 166

2
Do popołudniowej kawy jak znalazł! Smaczne ciasto, aromatyczne o zabawnym wyglądzie. Pamiętam to ciasto z dzieciństwa, kiedy mama je robiła na deser po niedzielnym obiedzie. Ach jak się zajadałyśmy Zobacz więcej
« Koperkowe pyzy z mięsem Biało-czarne brownie z truskawkami Wariacja na temat brownie, czyli połączenie klasycznego i białego brownie, a do tego truskawki. Czyli dla każdego coś dobrego... Składniki: Zobacz więcej
kasiabaran08
kasiabaran08 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Kasi
#1

#1 12

0
w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest Brak komentarzy: Prześlij komentarz Nowszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) O mnie Kasia Baran Wyświetl mój pełny profil Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Mungana

Mungana 224

0
„Mungana” to ciasto wywodzące się ponoć z włoskiego regionu Marche. Samo słowo „mungana”było pierwotnie używane jako nazwa pewnej holenderskiej odmiany krów – dorodnych, łaciatych, biało-czarnych i Zobacz więcej
tak jak ja to zrobiłam i można też upiec samemu kruche babeczki i samemu przygotować kajmak. Składniki: 1 opakowania kruchych ciasteczek 1 puszka kajmaku 50 g masła ozdoby cukrowe Otworzyć puszkę Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Babka marmurkowa

Babka marmurkowa 701

0
Niedawno w jednym z konkursów wygrałam dużą żaroodporną formę na babkę. Aby ją wypróbować, upiekłam w niej Babkę marmurkową, która znakomicie się udała. W smaku nie jest sucha, raczej wilgotna, Zobacz więcej