• 8
  • 6
  • 1
  • 3
  • 1
  • 2
przepisów z 6099 blogów

ciasto biszkoptowe z bitą śmietana

Najłatwiejsza i bardzo ekonomiczna rolada. Tym razem tylko zrolowane ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną, ale za to po upieczeniu znalazłam granata i jego pestki bardzo fajnie się z nią skomponowały. Zobacz więcej
cukrem pudrem. Zdejmujemy papier i zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego lub krótszego boku. Zwinięte ciasto w ściereczce odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na Zobacz więcej
mąką i proszkiem do pieczenia. Kakao wsypać na końcu również przesiewając by nie było grudek. Na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem wylać ciasto i piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po Zobacz więcej
Prosta , szybka i do tego smaczna rolada z bitą śmietaną do kawy , na każdą okazję. Taką roladę możemy przygotować z różnymi nadzieniami . Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną Biszkopt: jajka - 5 szt Zobacz więcej
Niegdyś, gdy próbowałam upiec biszkopt, zawsze coś mi nie wychodziło. W momencie, gdy sprawiłam sobie mikser z obrotowa misa wszystko stało się proste i biszkopt zawsze wychodzi idealny ;) Ja podaje Zobacz więcej
Delikatne i przepyszne :) ciasto na 4 - 6 omletów: 2 jaja 1/3 szklanki cukru ( do całości dopełnić 1 łyżeczką cukru waniliowego) 6 łyżek mąki (bez czubka, ale nie płaskich) 1/5 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Zapraszam na dużą roladę biszkoptową w paski kakaowe. Proces przygotowywania nie jest trudny czy skomplikowany. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: Biszkopt: 4 jajka pół szklanki drobnego cukru Zobacz więcej
" Najprostsza. Bez żadnych dodatków. Puszysty biszkopt i delikatna bita śmietana. Takie zestawienie jest jakby punktem wyjścia do wszelkich urozmaiceń smakowych. Można dodać warstwę dżemu, świeże Zobacz więcej
do zrobienia biszkoptu :) Na niedzielę daję Ci więc przepis na minitorciki biszkoptowe, ponczowane, z bitą śmietaną i wiśniowym dżemem, których zrobienie zajmuje niewiele czasu – i potrzebujesz do Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo proste ciasto z bananami, idealne o tej porze roku, kiedy musimy jeszcze trochę poczekać na truskawki oraz inne sezonowe owoce. Klasyczny,ciemny biszkopt z bitą Zobacz więcej
To ciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami -szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej » Zobacz więcej
drewnianego patyczka do szaszłyków. Upieczone ciasto pozostawiamy w blaszce do wystudzenia, a następnie nasączamy ponczem przygotowanym z alkoholu zmieszanego z wodą. Na tak przygotowany spód Zobacz więcej
Składniki: biszkopt: 6 jajek 100 g mąki pszennej tortowej 100 g drobnego cukru 2 łyżki gorzkiego kakao naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania masa śmietanowo - Zobacz więcej
niezawodne Rolady często wychodziły mi zbyt kruche lub zbyt ciągnące. Ta natomiast jest idealna, ciasto jest puszyste, delikatne, ale nie kruszy się przy zwijaniu. Oczywiście nadzienie możemy Zobacz więcej
Pragnienie tego ciasta powstało ponad rok temu. Niestety nie dostałam przepisu a tylko wskazówkę "znajdziesz w necie". No i znalazłam u Doroty :) z tym, że zmieniłam truskawki na moje ukochane maliny. Zobacz więcej
ciast, niezwykle szybkich do zrobienia, gdyż czas pieczenia nie przekracza 20 minut, szybko stygnie i zawinąć w nie można dosłownie wszystko. Od nadzień z kremem na bazie bitej śmietany, aż po Zobacz więcej
Te babeczki to kawałeczek mięciutkiego jak chmurka biszkoptu dla każdego. Przybrane koroną z bitej śmietany i świeżymi owocami wyglądają uroczo, czyż nie? ;)Co więcej są proste i szybkie w Zobacz więcej
O tym, że jabłka z cynamonem smakują wybornie, chyba nie muszę nikogo przekonywać, a w połączeniu z delikatnym ciastem biszkoptowym i bitą śmietaną, to już po prostu pychota :) Jabłecznik na cieście Zobacz więcej
Truskawki z bitą śmietaną to doskonałe połączenie i wszyscy je znają. Postanowiłam więc zrobić coś bardziej skomplikowanego z tym połączeniem, i tak oto wyszła rolada biszkoptowa! Ale nie Zobacz więcej
, ja użyłam tej z wyposażenia piekarnika posmarować margaryną lub olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać na nią ciasto, równomiernie rozprowadzić i piec w piekarniku z termoobiegiem Zobacz więcej